Warkah untuk Ex colleagues

on Saturday, 3 December 2011

Sebelum rehat lunch Boss ajak borak2 pasal projek yang baru siap.VVIP Client,
"Apamacam BOSS projek kali ini smothh" dengan bahasa rojaknya,"Ini kali projek thumb downlah""
Itu kontraktor makenikal tak tahu manage itu projek banyak masalah,selalu tukar worker hari2 minta dwg,
janji hari ini genset datang 3 hari baru sampai,Suruh buat lima siap satu saje,client sana dahi dah keluar petak masa kerja yang ditetapkan dah over date line"Boss gua tambah mesti problem cash flow..
Gua apa lagi tambah garam,gula dan ajinomoto secukup rasa lah

Petang gua tanya member gua kontraktor mekanikal tu melayu ka bangsa asing.Dia cakap "In house kontraktor mestilah bumiputra" 

Adoi sakit telinga gua macam mana lah aku tak tahu,malu,malu,malu gua dah bubuh ajinomoto
Boss gua mesti cakap dalam hati budak ni mesti tak tahu bangsa dia.

Moral:
Gua minta amponnn lain kali dengarjer jangan tambah2 perisa

Nota:

Biasanya inhouse contractor kan banyak kontek
Kalau dah banyak kontek mesti banyak projek
kalau dah banyak projek mesti banyak duit
kalau dah banyak duit mestilah lagi.. banyak projek

kah,kah,kah

Nota:

Boss dah lama tak ajak pergi lunch

Ranking: 5

{ 0 comments ... read them below or add one }

Post a Comment

 
© onlajer.net All Rights Reserved
OnLajer