Jika Lewat Bangun Solat Subuh


Ustaz Ismail Kamus - Jika Lewat Bangun Solat Subuh



Dan tips untuk bangun pagi


1)bangun dan lihat sesuatu yang bewarna
ketika mata dibuka dan melihat sesuatu yang bewarna, hormon adrenalin akan terpacul yang mana boleh menggandakan kemampuan fizik seolah-olah kita telah meminum air yang mengandungi ramuan mujarab.salah satu tips gunakan warna oren, hijau dan merah pada bantal.

2)berhenti menekan kekunci "snooze" pada alarm setiap kali alarm berbunyi.
ini kerana otak telah set bahawa alarm akan berbunyi beberapa minit lagi,so stop push the button :)

3)beri sedikit urutan pada wajah
urutan pada wajah boleh meningkatkan peredaran darah dan mempercepatkan proses bangun tidur..lakukan urutan dari atas kening, pipi dan ke arah dagu sehingga keseluruh bahagian muka.

4)sebelum tidur, tepuk pada bantal dan selawat 3kali. insyaAllah senang bangun pada keesokan hari..

5)set dekat kepala hendak bangun pagi dan seeloknya berzikir sehinga kita tertidur insyAllah  dipermudah untuk bangun pagi.

selamat mencuba.. :)






{ 13 comments.. read them below or add one }

Biologi SMA Biologi SMA 30 March 2012 at 13:49
info yang sangat-sangat membantu..
memang saya susah bngun pagi karena kalau selesai sholat subuh lanjut tidur susah bngunnya..
Denaihati Denaihati 31 March 2012 at 12:44
Askm. Mari cuba kesemunya tip2 yg baik ni
onlajer onlajer 31 March 2012 at 14:33
wslam.cuma kekadang kalah dgn dunia
W.H.R W.H.R 6 May 2012 at 00:51
Alhamdulillah...
nasib onlajer ada tulis,dah lama tak buat cara y no.4 tu.dulu-dulu selalu buat.
W.H.R W.H.R 26 May 2012 at 11:28
peh! baru dpt tengok video tu dan baru tahu bangun pkul 8 pun boleh solat tunai lagi,qodo pun boleh...
tu pun kalau terjaga pada waktu pkul 8 tulah..
onlajer onlajer 26 May 2012 at 12:04
takut terus tak terjaga je
Nur Misnan Nur Misnan 28 May 2012 at 18:50
selalu kena lawan setan2 terutama waktu subuh..
main berbisik2 dia suruh tarik selimut.. tapi bab
tepuk bantal tuh memang selalu buat.. sonang nak
bgn.. nice sharing brother..
Team Blogger Team Blogger 4 September 2012 at 00:37
Akan cuba melihat sesuatu yang berwarna...

terutamanya lampu... Bangun2 , terus pasang lampu. biar cerah sikit mata tue... :P
Buatbest Buatbest 2 December 2012 at 00:54
manfaat utk dikongsi bersama..tq

`
fredd fredd 11 January 2013 at 16:02
ilmu yang sangat bermanfaat.