Jika Lewat Bangun Solat Subuh

on Friday, 30 March 2012


Ustaz Ismail Kamus - Jika Lewat Bangun Solat Subuh



Dan tips untuk bangun pagi


1)bangun dan lihat sesuatu yang bewarna
ketika mata dibuka dan melihat sesuatu yang bewarna, hormon adrenalin akan terpacul yang mana boleh menggandakan kemampuan fizik seolah-olah kita telah meminum air yang mengandungi ramuan mujarab.salah satu tips gunakan warna oren, hijau dan merah pada bantal.

2)berhenti menekan kekunci "snooze" pada alarm setiap kali alarm berbunyi.
ini kerana otak telah set bahawa alarm akan berbunyi beberapa minit lagi,so stop push the button :)

3)beri sedikit urutan pada wajah
urutan pada wajah boleh meningkatkan peredaran darah dan mempercepatkan proses bangun tidur..lakukan urutan dari atas kening, pipi dan ke arah dagu sehingga keseluruh bahagian muka.

4)sebelum tidur, tepuk pada bantal dan selawat 3kali. insyaAllah senang bangun pada keesokan hari..

5)set dekat kepala hendak bangun pagi dan seeloknya berzikir sehinga kita tertidur insyAllah  dipermudah untuk bangun pagi.

selamat mencuba.. :)






Ranking: 5

13 comments :

  1. info yang sangat-sangat membantu..
    memang saya susah bngun pagi karena kalau selesai sholat subuh lanjut tidur susah bngunnya..

    ReplyDelete
  2. Askm. Mari cuba kesemunya tip2 yg baik ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslam.cuma kekadang kalah dgn dunia

      Delete
  3. Alhamdulillah...
    nasib onlajer ada tulis,dah lama tak buat cara y no.4 tu.dulu-dulu selalu buat.

    ReplyDelete
  4. peh! baru dpt tengok video tu dan baru tahu bangun pkul 8 pun boleh solat tunai lagi,qodo pun boleh...
    tu pun kalau terjaga pada waktu pkul 8 tulah..

    ReplyDelete
  5. selalu kena lawan setan2 terutama waktu subuh..
    main berbisik2 dia suruh tarik selimut.. tapi bab
    tepuk bantal tuh memang selalu buat.. sonang nak
    bgn.. nice sharing brother..

    ReplyDelete
  6. Akan cuba melihat sesuatu yang berwarna...

    terutamanya lampu... Bangun2 , terus pasang lampu. biar cerah sikit mata tue... :P

    ReplyDelete
  7. manfaat utk dikongsi bersama..tq

    `

    ReplyDelete
  8. ilmu yang sangat bermanfaat.

    ReplyDelete

 
© onlajer,Net All Rights Reserved
OnLajer