One Year Onlajer


Assalamualaikum pada sidang pembaca yang yang kekadang aku paksa untuk melawat blog ini, Bulan july ini genaplah setahun onlajer merapu di alam maya ini . Jika di Amerika awal bulan inilah meraka sibuk dengan perayaan independent day yang telah meraka kesah kan dengan alient yang ingin menghancurkan bumi dengan memaparkan kehebatan will smith sebagai juruterbang apa tah dengan seorang pelakon yahudi aku dah lupa namanya yang dapat membaca kod-kod seo angkasa lepas.Walaupun sudah setahun aku berbloging namun jujurnya aku mula aktif pada awal tahun ini dengan post-post nota pendawaian. Ini bermakna aku ni baru setahun jagung ayam.

Artikel - artikel yang diterbitkan di onlajer adalah artikel yang aku hasilkan daripada keadaan sekeliling ku yang aku rapukan untuk menjadikan ia lebih menarik untuk dibaca walaupun selalunya aku gagal untuk menghasilkan kata-kata yang sedap dibaca. rasanya kena berguru dengan cikgu sastera yang berhampiran.
Mungkin pada permulaan aku berbloging adalah untuk melawan pada pihak-pihak yang tertentu. tetapi semangkin aku aktif semangkin aku rasa lebih baik aku menerbitkan benda yang aku suka, artikel atau bahan-bahan yang bermenefaat pada semua dan juga pencerahan awal bidang kejuruteraan elektrik yang banyak dikuasai oleh bangsa asing. (harap dapat lah aku melaksanakanya)

Dan suka sangat  aku nyatan tentang artikel yang berkaitan dengan Pencerahan minda dari Hizbut Tahrir Malaysia aku copy dan paste daripada http://www.mykhilafah.com.  untuk bahan bacaan rakan-rakan supaya kita sama - sama dapat berbincang dan mendapat kefahaman tentang dunia islam masa kini, dan segala komen para pembaca amatlah dihargai untuk pencerahan bersama. Aku tidak akan mengubah atau meminda apa-apa artikel yang dikeluarkan oleh Hizbut Tahrir .mungkin aku hanya memberi sedikit pandangan peribadiku.

Terima kasih untuk rakan - rakan yang sudi melawat,membca dan memberi sedikit ulasan pada blog ini segala teguran yang membina amat lah sangat dihargai maklumlah aku belajar berbloging dari blog-blog anda semua

P/s
sila-sila menghasut aku supaya bertukar domain dan hosting hehehe

One Year Onlajer

{ 26 comments.. read them below or add one }

Encik Anif Encik Anif 30 June 2012 at 13:14
Tahniah.. Bukan senang mahu kekal aktif berblog. Semoga dikurniakan kekuatan untuk terus menulis.. Amin.
Razif Razif 30 June 2012 at 13:41
Menarik apa tulisan Bro onlajer ... apapun tahniah dah sampai setahun ye .. aku belum lagi setahun bro, belum setahun dengan domain dan hosting yg baru le ... dulu aku pun guna blogspot juga ... mai la tukaq baru
pipoq pipoq 30 June 2012 at 14:52
ok la tu..baru setahun jagung tapi alexa ranking dah canak 300+++..fofuler dalam diam tu..
Boni JLL3 Boni JLL3 30 June 2012 at 16:00
tahniah bro.. teruskan berblogging tanpa rasa jemu ye..
jebengotai jebengotai 30 June 2012 at 16:56
tahniah bro.. :)

p/s: xnk join giveaway saya ker..hadiah utama hosting free :)
Izzuddin Fauzi Izzuddin Fauzi 30 June 2012 at 19:56
Tahniah bro... Teruskan usaha... Setiap kita ada pandangan... :) Teruskan pandangan kita selagi tiada salahnya~
hafizmd hafizmd 1 July 2012 at 16:26
Tahniah bro!

Moga akan terus bertukar domain dan hosting sendiri lepas ni...hehe
Hafizul Hafizul 2 July 2012 at 10:25
Terima kasih menghargai kami sebagai pengomen..hehe..apa-apa pun semoga terus maju jaya dalam dunia blogging..yeahhh..
onlajer onlajer 2 July 2012 at 10:27
tunggu sampai seru agaknya
Kesuma Angsana Kesuma Angsana 2 July 2012 at 13:45
Tahniah dah setahun ye !.. saya entahlah.. happy for u
onlajer onlajer 2 July 2012 at 14:38
pipoq dapat rezeki dari denai hati
onlajer onlajer 2 July 2012 at 14:39
buat masa ni belum jemu cuma faktor masa je
onlajer onlajer 2 July 2012 at 14:40
nak, nak sangat tunggu ilham mari lah
onlajer onlajer 2 July 2012 at 14:44
aku tetap akan memandang selagi nampak hee
onlajer onlajer 2 July 2012 at 14:45
kalau tukar sapa ya nak tolong suport teknikalnya, kalau suport ongkosnya pun best juga hehe
onlajer onlajer 2 July 2012 at 15:23
tanpa komen2 anda seperti duduk di bilik termenung
nabilah_2908 nabilah_2908 2 July 2012 at 16:54
tahniah...teruskan berblogging yupp..!!

sy ni...makin lama...mood nak blogging makin ke laut...kekeringan idea pun ye juga...huhu... :)
onlajer onlajer 2 July 2012 at 23:31
sedang ingin membuat yang terbaik
chii chii 6 July 2012 at 20:04
happy anniverseri yr..kalau ada anak..da pandai jalan da dia kan..ehe..

ehem..meh la pakai domain ngn hosting sendiri..baru best..ehehe
onlajer onlajer 10 July 2012 at 11:11
nanti - nanti lah tunggu dulu hehe