Wordless Wednesday : Israeli Dates


Sumber : FB rakan - rakan

{ 53 comments.. read them below or add one }

onlajer onlajer 11 July 2012 at 01:34
suka hati korang lah nak ikut ke tak, cuma aku nak cakap masa jiran aku balik dari haji dia bagi kurma basah sedap betoll.
pipoq pipoq 11 July 2012 at 02:04
oooo..selalu layan kurma encik usop taiyob je..hehehe
ProfHariz ProfHariz 11 July 2012 at 02:20
Yusof Taiyob mmg sedap. Entah yang ni tak tahu plak. Tapi nice info :)
Boni JLL3 Boni JLL3 11 July 2012 at 04:41
kita wajib boikot barangan ISRAEL!!! HIDUP PALESTIN!!!
yastro yastro 11 July 2012 at 08:32
Jenama kt atas ni mmg jarang aku nampak...selalunya aku makan jenama yusuf T tu laa....:)
Encik Anif Encik Anif 11 July 2012 at 09:15
Ada juga produk Palestin yang dilabel keluaran Israel.. Hmm..
Hafizul Hafizul 11 July 2012 at 10:09
Wahh entri berguna ni...dah nk pusas dah..iklan berkenaan dgn kurma pun dah makin panas..hehe
Mak Lagenda Mak Lagenda 11 July 2012 at 10:18
X pernah plak jumpa jenama nih. Lgpun biasanya mak mkn kurma yg biasa2 je. Buat amik berkat dan sunat jep.
Kakzakie Kakzakie 11 July 2012 at 10:46
Oh... kakak beli Yusof Taiyoob punya, harap bukan dari israel...
Syahril Hafiz Syahril Hafiz 11 July 2012 at 13:18
maybe masuk, ikut pasaran gelap.. baca label dulu sebelum membeli
suri suri 11 July 2012 at 15:20
baru beli yusuf tayub tu huhu.
Denaihati Denaihati 11 July 2012 at 15:27
brand ni semua ada pasaran kat malaysia ke...
suri suri 11 July 2012 at 15:27
dah macam2 brand muncul pilih mana terbaik sb kita ada hak utk itu
onlajer onlajer 11 July 2012 at 15:28
Sebenarnya aku tak kisah sangat pasal mentos dia kalau tanah yang subur pasti akan menghasilkan kualiti yang bermutu tinggi. jadinya mengikut kajian kes tanah di israel dan palastin adalah tanah yang paling subur heh
onlajer onlajer 11 July 2012 at 15:32
Apa - apa pun Kurma nabi kurma ajwa tetap pilihan yang terbaik.
Aku beli kalau ada offer je atau yang timbang kilo
onlajer onlajer 11 July 2012 at 15:34
Kurma dah siap - siap pek tanpa jenama pun aku layan
onlajer onlajer 11 July 2012 at 15:35
Kurma Jenis ni pun aku tak pernah jumpa lagi
onlajer onlajer 11 July 2012 at 15:38
Kurma israel tak semesti milik mutlak orang yahudi, cuma tengah dok fikir tentang mitos McD
onlajer onlajer 11 July 2012 at 15:38
Serius bro jenama Kurma aku memang tak perasan lagi
onlajer onlajer 11 July 2012 at 15:40
itu lah pasal,Kurma juga ditanam oleh warga palastin untuk dieksport keluar negeri
onlajer onlajer 11 July 2012 at 15:44
Kurma makanan yang penuh berkhasiat he
onlajer onlajer 11 July 2012 at 15:47
Elak beli Kurma yang dah berkulat he, Tapi kurma memang makanan yang paling tahan
onlajer onlajer 11 July 2012 at 15:50
macam kretek juga jadi nya Kurma ini
onlajer onlajer 11 July 2012 at 15:51
serius der brand Kurma ini aku tak perasan lagi
onlajer onlajer 11 July 2012 at 15:52
Penah terbaca Imam Ja'far Ash-Shadiq a.s. bersabda: "Barang siapa memakan 7 buah Kurma
yang baik, maka cacing-cacing yang ada di perutnya akan mati".
Nazri Nazri 11 July 2012 at 17:31
pernah nampak brand ni kat pasaraya.. huh, nasib baik tak terbeli. tq for sharing
onlajer onlajer 11 July 2012 at 17:37
pasar raya mana tu bang yang jual Kurma
ini
Hanif Idrus Hanif Idrus 11 July 2012 at 19:14
Sokong...boijkot israel kurma
cendol cendol 11 July 2012 at 21:31
oh baru kutahuu..tenkiu info ni.moh kite boikooottt!!!!!!!!!!!!!
DuluLainSekarangLain DuluLainSekarangLain 11 July 2012 at 21:56
Kawe pon sama.. better cari yusof tayub jer.. sodap jugak.
Fakhruddin Fakhruddin 11 July 2012 at 23:31
aku sebenarnya tak minat makan kurma..hehe
sensasi2020.blogspot.com sensasi2020.blogspot.com 12 July 2012 at 00:12
Ramadhan menjelma tidak berapa hari lagi,
Ramai yg mula membeli barang keperluan,
Kurma pasti ada dan sentiasa disaji,
Tak tahu pula jenama ni ada dipasaran.
Kulanzsalleh Kulanzsalleh 12 July 2012 at 00:19
Rasanya aku tak pernah boikot barangan keluaran negara israel..
onlajer onlajer 12 July 2012 at 08:47
you are most welcome hee, jomm
onlajer onlajer 12 July 2012 at 08:49
kawe kadang pun beli dengan cap pasaraya tu aje, tapi biasanya boss tempat kawe akan bagi Kurma Ammway
onlajer onlajer 12 July 2012 at 08:51
aku tak minat masa aku kecik, tapi sekarang kalau orang balik dari tanah suci ramai akan bawa kurma ajwa sedap betoll
onlajer onlajer 12 July 2012 at 08:52
Aku rasanya kejap boikot kejap tak agaknya
onlajer onlajer 12 July 2012 at 09:13
Ramadhan bulan untuk umat Nabi
Mencari keberkatan dibulan mulia ini
Bukan lah jenama yang kita hendak beli
keberkatan Kurma itu sahaja yang kita cari
Myra Jay Myra Jay 12 July 2012 at 10:37
Myra selalu makan Kurma dari YUTA, yang tu terjamin ;)

Salam Ramadhan ;D
Umi Nazrah Umi Nazrah 12 July 2012 at 10:48
pilihan saya? kurma yuta la :D
eiela eiela 12 July 2012 at 11:40
saya minat jugak kurma especially kurma aswad dan ajmal, yusuf taiyub. rasanya sedap.
onlajer onlajer 12 July 2012 at 14:17
kurma cap tesco tak nak cuba sedap juga hehe
onlajer onlajer 12 July 2012 at 14:18
kurma jual timbang kilo boleh cuba rasa
onlajer onlajer 12 July 2012 at 14:21
tapi time puasa ni kadang tak sempat nak beli ada saja orang yang bagi
jebengotai jebengotai 12 July 2012 at 21:35
setakat ni x jumpa brand ni lagik..
onlajer onlajer 12 July 2012 at 22:36
kurma ini pun aku tak pernah jumpa lagi
chii chii 13 July 2012 at 00:24
jenama ni x perasan la plak..slalunya beli keluaran yuta je
onlajer onlajer 13 July 2012 at 00:34
ya betul kebanyakan yang selalu kita jumpa dari keluarsn yuta