Wordless Wednesday : Israeli Dates

on Wednesday, 11 July 2012


Sumber : FB rakan - rakan

Ranking: 5

53 comments :

  1. suka hati korang lah nak ikut ke tak, cuma aku nak cakap masa jiran aku balik dari haji dia bagi kurma basah sedap betoll.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnya aku tak kisah sangat pasal mentos dia kalau tanah yang subur pasti akan menghasilkan kualiti yang bermutu tinggi. jadinya mengikut kajian kes tanah di israel dan palastin adalah tanah yang paling subur heh

      Delete
    2. Apa - apa pun Kurma nabi kurma ajwa tetap pilihan yang terbaik.
      Aku beli kalau ada offer je atau yang timbang kilo

      Delete
  2. oooo..selalu layan kurma encik usop taiyob je..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kurma dah siap - siap pek tanpa jenama pun aku layan

      Delete
  3. Yusof Taiyob mmg sedap. Entah yang ni tak tahu plak. Tapi nice info :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kurma Jenis ni pun aku tak pernah jumpa lagi

      Delete
  4. kita wajib boikot barangan ISRAEL!!! HIDUP PALESTIN!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kurma israel tak semesti milik mutlak orang yahudi, cuma tengah dok fikir tentang mitos McD

      Delete
  5. Jenama kt atas ni mmg jarang aku nampak...selalunya aku makan jenama yusuf T tu laa....:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Serius bro jenama Kurma aku memang tak perasan lagi

      Delete
  6. Ada juga produk Palestin yang dilabel keluaran Israel.. Hmm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah pasal,Kurma juga ditanam oleh warga palastin untuk dieksport keluar negeri

      Delete
  7. Wahh entri berguna ni...dah nk pusas dah..iklan berkenaan dgn kurma pun dah makin panas..hehe

    ReplyDelete
  8. X pernah plak jumpa jenama nih. Lgpun biasanya mak mkn kurma yg biasa2 je. Buat amik berkat dan sunat jep.

    ReplyDelete
  9. Oh... kakak beli Yusof Taiyoob punya, harap bukan dari israel...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elak beli Kurma yang dah berkulat he, Tapi kurma memang makanan yang paling tahan

      Delete
  10. maybe masuk, ikut pasaran gelap.. baca label dulu sebelum membeli

    ReplyDelete
  11. baru beli yusuf tayub tu huhu.

    ReplyDelete
  12. brand ni semua ada pasaran kat malaysia ke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. serius der brand Kurma ini aku tak perasan lagi

      Delete
  13. dah macam2 brand muncul pilih mana terbaik sb kita ada hak utk itu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Penah terbaca Imam Ja'far Ash-Shadiq a.s. bersabda: "Barang siapa memakan 7 buah Kurma
      yang baik, maka cacing-cacing yang ada di perutnya akan mati".

      Delete
  14. pernah nampak brand ni kat pasaraya.. huh, nasib baik tak terbeli. tq for sharing

    ReplyDelete
    Replies
    1. pasar raya mana tu bang yang jual Kurma
      ini

      Delete
  15. Sokong...boijkot israel kurma

    ReplyDelete
  16. oh baru kutahuu..tenkiu info ni.moh kite boikooottt!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  17. Kawe pon sama.. better cari yusof tayub jer.. sodap jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kawe kadang pun beli dengan cap pasaraya tu aje, tapi biasanya boss tempat kawe akan bagi Kurma Ammway

      Delete
  18. aku sebenarnya tak minat makan kurma..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tak minat masa aku kecik, tapi sekarang kalau orang balik dari tanah suci ramai akan bawa kurma ajwa sedap betoll

      Delete
  19. Ramadhan menjelma tidak berapa hari lagi,
    Ramai yg mula membeli barang keperluan,
    Kurma pasti ada dan sentiasa disaji,
    Tak tahu pula jenama ni ada dipasaran.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramadhan bulan untuk umat Nabi
      Mencari keberkatan dibulan mulia ini
      Bukan lah jenama yang kita hendak beli
      keberkatan Kurma itu sahaja yang kita cari

      Delete
  20. Rasanya aku tak pernah boikot barangan keluaran negara israel..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku rasanya kejap boikot kejap tak agaknya

      Delete
  21. Myra selalu makan Kurma dari YUTA, yang tu terjamin ;)

    Salam Ramadhan ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi time puasa ni kadang tak sempat nak beli ada saja orang yang bagi

      Delete
  22. pilihan saya? kurma yuta la :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kurma jual timbang kilo boleh cuba rasa

      Delete
  23. saya minat jugak kurma especially kurma aswad dan ajmal, yusuf taiyub. rasanya sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kurma cap tesco tak nak cuba sedap juga hehe

      Delete
  24. setakat ni x jumpa brand ni lagik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kurma ini pun aku tak pernah jumpa lagi

      Delete
  25. jenama ni x perasan la plak..slalunya beli keluaran yuta je

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya betul kebanyakan yang selalu kita jumpa dari keluarsn yuta

      Delete

 
© onlajer.net All Rights Reserved
OnLajer