Berbuka dan Peta

on Saturday, 4 August 2012


Assalamualaikum semua hari ini sudah masuk hari yang kelima belas umat Islam berpuasa diseluruh dunia. Sudah dua minggu anda semua berpuasa masih bernafsukah anda semua dengan bazar Ramadhan dan apa khabar dengan harga-harga makanan disana. sepuluh minit lagi hendak berbuka sudah lelongkah makanan dia. Acara membeli juadah dibazar biasanya berlaku pada keluargaku apabila sudah masuk minggu kedua time jiran-jiran dan aku sendiri sudah agak malas hendak membuat juadah berbuka khas untuk balas membalas. Time ini lah akan kucari kambing golek nasi arab murtabak temasik dan apa sahaja makanan yang pelik-pelik khas untuk perut ku.walhal ada ustaz tu cakap yang sedap tu tekak sahaja sampai perut dah macam biasa, makan apa sahaja benda yang keluar tetap sama hanya kadar warna je yang berbeza.

Asal usul orang kampung kita?
Err semalam lebai google mengeluarkan keputusan pangkat apa yang kita semua terima. Onlajer rasa hampa pasal tak dapat apa-apa, adakah kerana aku ini malas nak kemana-mana atau aku pakai semua benda yang percuma. Ditambah lagi aku suka mengedit kod-kod  yang entah apa-apa. Dalam kepala terfikir mungkinkah lebai google sebenarnya tak tahu lajer itu dekat mana? Jika bergitulah caranya , ok lah sini biar aku kasi peta.








Onlajer: Takpe tak dapat kali ini akan datang kan ada
Ranking: 5

16 comments :

  1. hari ni terasa malas nak update entri kat blog..hehehe..

    melawat blog rakan rakan je..

    ReplyDelete
  2. hehehe...seberang rupanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan saya nenek moyang orang kg saya he

      Delete
  3. uikk pakai peta google. Kawe tak pernah pakai ssgt ehhh.. selalu ,main redah jer

    ReplyDelete
  4. Assalam..
    Jauh tu, kena tempah AirAsia macam ni..

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. ya betul aku baru berjaya menjejaki nya

      Delete
  6. oh 5 kali baca , tk faham .. huuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. En Kulanz salleh dah tolong jawab kan nya

      Delete
  7. Tak apa belum dapat pangkat kali ni.. update akan datang mungkin boleh dapat :)
    .. baru tau ada juga nama tempat Lajer tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks der, ulu kg aku dipangil lajer mungkin asal usul diaorangt dari sana

      Delete
  8. Sat pegi sana pak Google.. sat pegi sini Lebai.. macam2 dah jumpa.. pengajaran.. sekurangnya kampung bro ada kat peta Google.. kampung aku masih xda.. salah eja kot? huhu

    ReplyDelete

 
© onlajer,Net All Rights Reserved
OnLajer