Fatwa Membalut Kain Putih Pada Batu Nisan

on Thursday, 2 August 2012

Assalamualaikum sempena bulan Ramadhan yang mulia ini aku berkongsi satu risalah yang berkaitan dengan fatwa membalut kain putih pada batu nisan yang biasanya dulu aku selalu lihat apabila menjelangnya hari raya. .Risalah fatwa ini aku dapat daripada abang aku semasa beliau menghadiri majlis perhimpunan Tariqat Nabsyahbandiah yang berlangsung di Mesjid pekan Rengit. semoga dengan perkongsian ini bermenafaat kepada anda semua.
Fatwa Balutan Kain Putih Pada Batu Nisan

Onlajer: Aku malas nak taip balik jadi korang kena lancar - lancar kan lah pembacaan jawi anda semua ya.
Ranking: 5

7 comments :

  1. Hahahah Jenuh ONLAJER nak membaca jawi...alif tendang wau mati bertemu dengan Nun..

    Jom "Follow" Blog dan Join Projek Amal EQQ di http://elqashrinqaisara.blogspot.com/2012/08/segmen-jom-follow-blog-el-qashrin.html

    ReplyDelete
  2. Perkara yang sudah dijelaskan, janganlah dibuat..

    ReplyDelete
  3. confius juga ni, keputusannyer, tidak diharuskan, ditegah atau dilarang..........??

    ReplyDelete
  4. mengikut Jabatan Mufti Johor memasang kain putih pada batu nisan
    ditakuti mendatangkan kurafat dan dikuatiri boleh mendatangkan
    perkara2 lain.. contohnya ada yang percaya ambil kain batu nisan
    boleh membuat tangkal.. begitulah maksudnya..

    ReplyDelete
  5. ala, internet slow, tunggu tak dapt2 tulisan jawi tu...

    ReplyDelete
  6. mungkin fatwa ni keluar sebab masih ramai yg buat, tapi yg pasang bukanlah waris arwah, pihak yg menguruskan.

    ReplyDelete
  7. entah apa tujuan letak kain putih tu..

    ReplyDelete

 
© onlajer,Net All Rights Reserved
OnLajer