Fatwa Membalut Kain Putih Pada Batu Nisan

Assalamualaikum sempena bulan Ramadhan yang mulia ini aku berkongsi satu risalah yang berkaitan dengan fatwa membalut kain putih pada batu nisan yang biasanya dulu aku selalu lihat apabila menjelangnya hari raya. .Risalah fatwa ini aku dapat daripada abang aku semasa beliau menghadiri majlis perhimpunan Tariqat Nabsyahbandiah yang berlangsung di Mesjid pekan Rengit. semoga dengan perkongsian ini bermenafaat kepada anda semua.
Fatwa Balutan Kain Putih Pada Batu Nisan

Onlajer: Aku malas nak taip balik jadi korang kena lancar - lancar kan lah pembacaan jawi anda semua ya.
Fatwa Membalut Kain Putih Pada Batu Nisan

{ 7 comments.. read them below or add one }

Mummy Akmar Mummy Akmar 2 August 2012 at 12:12
Hahahah Jenuh ONLAJER nak membaca jawi...alif tendang wau mati bertemu dengan Nun..

Jom "Follow" Blog dan Join Projek Amal EQQ di http://elqashrinqaisara.blogspot.com/2012/08/segmen-jom-follow-blog-el-qashrin.html
Encik Anif Encik Anif 2 August 2012 at 12:28
Perkara yang sudah dijelaskan, janganlah dibuat..
Kesuma Angsana Kesuma Angsana 2 August 2012 at 12:31
confius juga ni, keputusannyer, tidak diharuskan, ditegah atau dilarang..........??
Nur Misnan Nur Misnan 2 August 2012 at 12:54
mengikut Jabatan Mufti Johor memasang kain putih pada batu nisan
ditakuti mendatangkan kurafat dan dikuatiri boleh mendatangkan
perkara2 lain.. contohnya ada yang percaya ambil kain batu nisan
boleh membuat tangkal.. begitulah maksudnya..
fiezaradzi fiezaradzi 2 August 2012 at 13:05
ala, internet slow, tunggu tak dapt2 tulisan jawi tu...
Denaihati Denaihati 2 August 2012 at 22:27
mungkin fatwa ni keluar sebab masih ramai yg buat, tapi yg pasang bukanlah waris arwah, pihak yg menguruskan.
pipoq pipoq 3 August 2012 at 01:06
entah apa tujuan letak kain putih tu..