Perlu Bantuan

Assalamualaikum, alhamdulilah kita sudah memaksuki fasa terakhir Ramadhan fasa untuk kita semua melipat gandakan amalan dan pada fasa terakhir ini juga kitadigalakan untuk memburu lailatul qadar. serius aku katakan minggu ini sampai raya aku memang betul-betul sibuk menyiapkan tugasan supaya aku dapat beraya dengan hati yang amat gumbira.
Semalam aku ada beli hosting dan domain dari server freak dengan jenama onlajer.com siap bayar dia bagi aku email yang akaun aku akan aktif dalam masa 24 hingga 72 jam aku ok dan aku cuba le buka url temp control panel dah buka itu baru aku sedar aku memang tak tahu apa2.blurr gila
jadi ada tak sesiapa yang boleh bantu aku

Perlu bantuan
1-Hosting Package: Wordpress
adakah aku kena buat akaun wordpress atau habis tempoh propagated dia akan auto ada ?
2-Boleh tak aku pindahkan sebahagian sahaja?
3. susah-susah aku nak upahkah lah sahaja (err nak upah dekat siapa?)

Cerita petang Jumaat nya pula, Baru sebentar tadi seorang Amoi cun bagi aku sekotak cupcake (dia yang cakap), Aku terima sahaja dengan tangan yang terbuka dalam hati ajak ler aku buka dekat seafood ke hotel star2 ke ini kueh yang tiada logo, baik aku kasi dekat budak2 yang sewaktu dengan dia.

Ada jenama tapi takde logo pula
Chess tat rupanya

{ 18 comments.. read them below or add one }

budak felda budak felda 10 August 2012 at 18:36
bro buka cpanel...install wp dulu nanti semua dah selesai bro boleh tranfers entry dr blogspot ke wp
JebengOtai™ JebengOtai™ 10 August 2012 at 18:39
aah..btul ckp bdak felda..

sume kene buat sendiri..tp rakan2 sedia membantu..hehe
Nur Misnan Nur Misnan 10 August 2012 at 20:02
aku bab ni memang kena minta tunjuk ajar dari korang..
nak beli hosting pun entah bila ler nak menukarnya.. hik3
sensasi2020.blogspot.com sensasi2020.blogspot.com 10 August 2012 at 22:05
Masih tak reti dgn workpress, kena tanya yg pakar, aku masih blogspot jugak.
sensasi2020.blogspot.com sensasi2020.blogspot.com 10 August 2012 at 22:07
Tahniah bro,.. satu permulaan yg bagus utk terus berblog secara serius.
Blog Asyraf Blog Asyraf 10 August 2012 at 22:37
Payah kalau nak ajar macam ni..tanya saja dekat group denaihati atau group 2dayblogger.com
budak felda budak felda 11 August 2012 at 00:10
kalau bro nk bantuan yang tak pakar mcm saya boleh jer...
suri suri 11 August 2012 at 09:28
rezeki hri jumaat tu heee
suri suri 11 August 2012 at 09:29
pasla blog tka tahu nk komen apa sb blog suri tahu2 dh siap jer hu... cuba pm bloger otai mungkib blh bantu bro
suri suri 11 August 2012 at 09:30
apa2 kena bt backup dulu hee
munir ardi munir ardi 11 August 2012 at 13:35
Semoga cepat ada yang bisa membantu sehingga kita bisa melihat sebuah domain baru lagi
boni kacak boni kacak 13 August 2012 at 01:45
wah.. nanti da berjaya tukar url tu, gtau ye bro.. nak update kat bloglist
Fakhruddin Fakhruddin 16 August 2012 at 22:34
perghh..cheese?
mesti mahal gila ni!
Hafizul Hafizul 28 August 2012 at 16:12
hehehe...aku dulu pun mcm ni jugak..cara yang senang, install jer wordpress dalam c panel..tak yah pening2..siap install terus boleh guna..haha