Cuti Haji Pekerja Sektor Swasta

on Monday, 3 September 2012

Assalamualaikum.

Ikhtiar Rezeki
Tahun 2012 sudah masuk Bulan yang kesembilan manakala bulan syawal juga sudah melewati setengah bulan. Ini bermakna bakal - bakal haji sudah mula membuat kenduri doa selamat dan membuat persiapan untuk ke Tanah Suci. Alhamdulilah bagi jemaah - jemaah yang terpilih Aku ucapkan semoga mendapat haji yang mabrur disana. Sebenarnya topik yang aku ingin ketengahkan adalah berkaitan dengan Cuti Haji bagi pekerja swasta. aku cubalah tanya lebai google tentang permasalah ini tapi rasa agak hampa kerna tidak banyak artikel yang menjelaskan permasalahan ini.

salah satu artikel aku dapat dari myMetro  Global

Pekerja swasta berhak dapat cuti bergaji tunai haji
       
JEDDAH: Kakitangan sektor swasta berhak mendapat cuti bergaji selama 10 hingga 15 hari untuk menunaikan haji sekali dalam tempoh perkhidmatan, kata jurucakap Kementerian Buruh, semalam.

“Kakitangan layak mendapat cuti bergaji tidak kurang daripada 10 hari dan tidak melebihi 15 hari termasuk cuti AidilAdha untuk menunaikan haji sekali dalam tempoh perkhidmatan sekiranya mereka belum lagi menunaikan ibadah itu, kata Hattab Al-Anazi.


“Ia hak kakitangan selaras dengan Akta 114 Undang-Undang Buruh,” katanya. Beliau juga menambah pekerja perlu berkhidmat sekurang-kurangnya dua tahun dengan majikan untuk membolehkan mereka layak mendapat cuti bergaji itu.

Bagaimanapun, Hattab menegaskan majikan berhak menentukan berapa ramai kakitangan yang boleh diberikan cuti haji dalam setahun bergantung kepada bebanan tugasan.


Artikel ini disiarkan pada : 2011/10/27

Onlajer: cuma aku terfikir kalau boss - boss yang berfikiran ortodox dan bukan seagama kita mahukah meraka membayar gaji free selama 15hari?  Dan aku rasa undang2 buruh itu kurang menyebelahi kaum-kaum kuli, ataupun Boss-Boss kita yang tak buat -  buat tak reti.

Ranking: 5

38 comments :

  1. setuju bila yg sepatut nyer pegi wajib dapat cuti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa macam dah ada cuma majikan buat2 dono jer

      Delete
  2. Setuju sangat...kalau dapat cuti haji untuk semua pekerja. Sekurang-kurangya ibadah dapat, gaji pon ada lepas balik menunaikan haji.

    ReplyDelete
  3. bila undang-undang tidak berteraskan agama Islam, itu yg banyak jadi masalah... usah kata buat Haji, ada kes, nak g Solat Jumaat pun payah. Dalam akta buruh rasanya takde tulis majikan wajib bagi pelepasan untuk g solat Jumaat. Kalau skrg dah ada Alhamdulillah...

    ReplyDelete
  4. hok ni setuju sgt, sbb ramai member pergi haji sebulan x dpt gaji kesian sepatutnya itu yg diutamakan. Bukan kata majikan bukan islam. Jabatan Agama, Jakim pun cam ni jugak...

    ReplyDelete
  5. bagus lah tu... pergi menunaikan yang rukun bukan pergi holiday

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi ya juga la berehat sambil beribadah

      Delete
  6. Pekerja seharus mendapat hak mereka selaras dengan undang-undang yang sedia ada. Harap mana yang tidak jelas cepat-cepat buat tindakan susulan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesatuan pekerja mungkin kurang power

      Delete
  7. pergi haji dapat gaji ?

    memang sepatutnya begitu la..sebab itu kan hak mereka..bos2 walaupun yang bukan beragama Islam kena tahu kewajipan umat Islam ni..dan pihak berwajib kena buat satu akta panduan untuk bos2 bagi memahamkan diorang pasal bab haji ni..

    ReplyDelete
  8. top management bukan islam memang nak kena fahamkan betul supaya cuti2 bukan cuti yg termasuk dlm cuti tahunan baisa. ada syarikat yg memang benarkan tapi guna cuti tahunan, kurang sesuai rasanya.

    ReplyDelete
  9. boss2 bukan islam sepatutnya kena prihatin tentang ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. meraka memeng perhatin , tapi takde perlaksanaan

      Delete
  10. buat-buat tak reti dan buat-buat tak faham.
    memang kena diberi kemudahan "cuti bergaji bersyarat".

    ReplyDelete
  11. Jgn kata bab haji yg mkn 10-15 hari..semayang jemaat pun ada syarikat yg x bg staffnya kuar semayang kan??

    Sepatutnya syarikat swasta kena akur dgn akta ni dan beri pelepasan utk umat islam jalankan tnggungjawapnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin kurang diselidik oleh penguatkuasa

      Delete
  12. yang lagi teruk tak boleh solat Jumaat tu

    member² yang kena terus berhenti kerja cari company lain

    moga isu ini mendapat perhatian sewajarnya

    ReplyDelete
  13. Mereka kenalah bertimbang rasa. Lagipun, bukan orang lain...pekerja mereka juga...hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. mereka keluar duit itu yang mereka rasa

      Delete
  14. Rasanya bahagian pihak sumber manusia syarikat swasta sedar akan arahan ini. Sudah menjadi tanggungjawab mereka untuk menasihat majikan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa kalau syarikat yang punya hr atau union itu senang cerita tapi ini jenis dia owner,boss,hr dan sebagainya tak ke haru.

      Delete
  15. tak semua majikan bgtu wak huhu.susah2 walaupun kiat duduk d negara sndri

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam ada lah suri heh, kebanyakan boss2 macam ini bertuhankan duit huhu

      Delete
  16. Replies
    1. Tak juga, kita pergi berjihad InsyaAllah rezeki itu semua ditanganya.

      Delete
  17. Kalau untuk sektor swasra dan BOS pulak bukan beragama Islam, rasanya susah nak dapat cuti pelepasan..

    Biasala kan sektor swasta pentingkan keuntungan :)

    ReplyDelete
  18. wah.. bestnyer. kalau dah termasuk dalam akta buruh. company yg bukan islam tak leh la nak ngelattttttttttttttttttttttt.

    ReplyDelete

 
© onlajer,Net All Rights Reserved
OnLajer