Solat

on Friday, 7 September 2012

 Assalamualaikum Troling di FB jumpa gambar ini oleh kerna I like aku pun post disini

Dan kitab yang sesuai untuk mendalami ilmu solat aku tampal kitab Minyatul Musoli , Jika tidak terang boleh didapati di kedai-kedai kitab yang berhampiran ditempat anda.

Minyatul Musoli

Peringatan: Sila  berguru dangan ustaz-ustaz yang arif untuk memahami isi-isi kata kitab ini
Ranking: 5

12 comments :

  1. hahaha.. aku tertarik la dengan ayat2 tu.. terbaik..

    ReplyDelete
  2. Selagi kita hidup, masa ni lah kita menghargai masa menjalankan kewajiban kita.. Tiang hilang goyah ler
    semua..

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaupun seberat mana sekalipun

      Delete
    2. btul bro..tiada alasan..tiada kompromi.. :)

      Delete
    3. budak umur 10tahun pun harus disebat ini pula bapak budak

      Delete
  3. kreatif si pembuat ilustrasi, ayat dia pun sempoi jer, sinis tapi penuh pengajaran...

    ReplyDelete
  4. pertama kali jumpa ayat tu masa pegi pejabat jabatan mufti perak..tapi tak dapat nak snap sebab tak de gejet berkamera waktu tu..

    elok kalo buat copy ataupun jadikan poster besor2 pehtu tampal kat rumah, tmpt keje, tapi jalan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh asal usulnya dari jabatn mufti perak ya

      Delete
    2. asal usul dia tu tak pasti la pulak..tapi memang pertama kali ternampak ayat pasal solat tu kat pintu masuk jabatan mufti perak..

      Delete
  5. menarik betul ayatnya..

    ps: makin cun la theme blog ni..jeles 1000x!!!! hihi :)

    ReplyDelete

 
© onlajer,Net All Rights Reserved
OnLajer