3 Blog Pilihan Terbaik

on Sunday, 18 November 2012

Assalamualaikum, rasanya aku belum lewat lagi untuk menyertai satu contest yang di anjurkan  Amirez.com mungkin penyertaan aku tidak lah se gah atau sehebat daripada  rakan-rakan blogger yang lain tetapi hendak tidak hendak aku ingin menyertai juga. Mungkin hanya untuk mencuba kekuatan SEO atau sekadar cuba-cuba kacau daun. Tajuk yang diberikan pun rasanya boleh membuatkan kita pening kepala untuk memilihnya, Deangan kebanyankannya blogger kita memang terbaik seperti Jebeng Otai, Budak Felda, Forblogger.net, Yastro, Eizel.com, Titan dan banyak lagilah yang hebat-hebat. tetapi dengan syarat 3 Blog Pilihan Terbaik sahaja yang diperlukan terpaksalah aku memilih daripada berberapa jenis kategori dari politik,bisnes,teknologi hingga sedikit personal. Dan setelah habis dicongak-congak dan tanpa menghiraukan status alexa atau pagerank mahupun trafic yang dicapai3 Blog Pilihan Terbaik aku ialah,

Blog yang Pertama : Cik Tom
Aku rasa memang terbaik lah blog female ini dengan reputasi PR3 dan dengan post-post kejayaan ataupun hasil program affiliate yang disertai ramailah blogger berdoyon-doyon keluar masuk. Cerita tentang cara buat duit jadi siapalah yang tidak suka duit hehe,Masing -masing ingin tahu atau mendapat tips bagaimana nak hasilkan wang. walaupun aku belum meraih apa-apa lagi, sedikit sebanyak dapat juga membakar semangat kita untuk mengali perigi emas diblog kita sendiri. Kata orang seperti menjual air liur tidak perlu bersusah payah menghadap kerenah pelangan yang banyak cengkadak lebih - lebih lagi jika kerjaya anda sebagai kontaktor.

Blog yang Kedua : Denaihati
Yang ini memang tak perlu dikenali lagi, memang rata - rata blogger mengenalinya dengan trafik yang keluar masuk berkoyan-koyan memang salah satu tempat untuk melepak dan blog walking ke blog rakan-rakan yang lain. Denaihati juga banyak membuat giveaway dan contest untuk rakan blogger menyertainya dengan hadiah yang agak lumayan dengan yang terbaru hadiah utama yang ditawarkan iPhone 5. yang kita nak sangat hehe. Aku percaya ramai rakan blogger yang menyertai cabaran ini mencalonkan denaihati sebagai yang terbaik, jadi kiranya aku pun tumpang sekaki walaupun kekadang tidak sehati.

Blog yang Ketiga : Buasir Otak
Ada masa kami serius banyak masa kami merepek. Ada masa kami mengutuk, banyak masa kami dimaki. Ada masa kami genius, banyak masa kami gila. Ada masa kami cool, banyak masa kami moron. Ada masa kami pencinta wanita, banyak masa kami pervert. Ada masa kami berbaris dan berpakat, banyak masa kami ludah semuanya. Never Fear, We Are Your Friendly Stupidhood! Tema dari Team fools syndicate, Aku tak tahu mana satu admin blog ini mungkin si noob yang menjadi kepalanya disebabkan jika kita melayari blog-blog yang berbaur politik pasti si Noob inilah yang banyak memberi komen.Aku pilih blog ini bukan kerana aku nak bodek pasal buasir otak pernah bagi aku hadiah tapi aku memilih blog ini salah satu dari tiga yang terbaik kerana artikel yang dikeluarkan adalah ulasan yang agak terperinci tentang situasi tempat kita yang perlu diberi pencerahan supaya kita dapat berfikir bersama dan sedikit sebanyak dapatlah rakan-rakan bermuzakarah kearah kebaikan kita bersama. Dan jika kita fikirkan secara mendalam ada benarnya juga apa yang ditulisnya itu.




Dengan tercatatnya 3 blog pilihan bermakna aku ingin turut serta  “Contest 3 Blog Pilihan Terbaik ini dianjurkan oleh Amirez (dot) com dan ditaja oleh dan ditaja oleh ContengContengNurqiderMuazfarizAzriShaharilFirdaus LatibSaljuhumairahLadfe Amir,CitaRekaHadi Hanafee dan Impiana Guest House

Ranking: 5

58 comments :

  1. terima kasih sebab sudi join contest ni. penyertaan diterima. senarai penaja dah makin bertambah cuma belum update lagi kat blog. insyaAllah sebelum tengahari nanti update penaja. harap boleh update juga senarai penaja dalam entri ni nanti

    ReplyDelete
  2. Gd luck brother and all d best..

    ReplyDelete
  3. wah3 ...3 blog ni memang disukai ramai ye.. terbaik laa :D

    ReplyDelete
  4. ramai ikut kontes ini semoga menang saudara aku belum mengunjungi blog yang satu kalau cik tom dan denaihati sering singgah kat blog itu

    ReplyDelete
  5. blog yang no.3 tu belum pernah lawat lagi.. nanti nak terjah.. semoga berjaya untuk contest 3 Blog Pilihan Terbaik :-)

    ReplyDelete
  6. semoga berjaya dalam kontest yang disertai..

    ReplyDelete
  7. erk kelu plk tgk blog cik tom antara blog pilihan onlajer..thanks..

    smoga blog onlajer terus sukses..
    slmt pulang ke Malaysia n semoga dpt haji mabrur..amin =)

    ReplyDelete
  8. Good luck ye..

    3 blog yang sememangnya mantap :D

    ReplyDelete
  9. haha..ciktom memang menampakkan taring sekarang ni..hehe...

    ReplyDelete
  10. blog buasir otak tu belum pernah aku terjah lagi

    ReplyDelete
  11. semua blog tu aku tahu dan memang antara yang terbaik

    ReplyDelete
  12. good luck bro untuk contest ni dan terima kasih jadikan denaihati dlm senarai bro.

    ReplyDelete
  13. fuhh..memang semuanya blog-blog best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pergi mana jer mesti jumpe cikgu bukan sejak dari berkecimpung dalam berblog...tapi dari sekolah lagi...nampaknya saya masih boleh belajar lah dengan cikgu lagi....kali ni subjek SEO boleh tak cikgu...hehe..SEMOGA BERJAYA DALAM CONTEST NI

      Delete
  14. buasir otak ni nak kena skodeng jugaklah

    ReplyDelete
  15. Terima kasih la bro sebab senaraikan juga blog aku yg tak semengah tu....btw, semoga berjaya aku ucapkan...jgn putus asa wehhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iskkk....dhop lorrr....mana larat nk layan blog sgt dah skg....bz ngan keje jekkk...:)

      Delete
  16. onlajer kedudukan pun boleh tahan boleh pecahkan tradisi...teruskan usaha selamat berjaya dalam contest ni....

    ReplyDelete
  17. wah..blog buasir otak..xpernah terjah lagi antara 3 Blog Pilihan Terbaik tue...
    good luck bro

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama juga..cikgu baru nak terjah lepas ni..masuk list dulu..hihi..
      Entri Terkini 3 Blog Pilihan Terbaik

      Delete
  18. Replies
    1. memang AMAT terbaik punya pilihan..hehe..
      Entri Terkini 3 Blog Pilihan Terbaik

      Delete
  19. Terima over tit tit tod tod...semuanya terbaik dan berjalan dengan lancar....kepala pun dah berserabut....entry jer yg belum berserabut....SEMOGA BERJAYA PADA PSERTA SEMUA bravo bravo good luck

    ReplyDelete
  20. Pilihan yg memberi kelebihan pada diri utk terus mengambil inisiatif di atas kelebihan yg ada pada blog mereka. Semoga berjaya.

    ReplyDelete
  21. Komuniti blogger memang sangat meriah. Saling menyokong dan pemurah bagi hadiah... :-)

    ReplyDelete
  22. wah..tak pernah terjah blog buasir otak...2 tu memang biasa la...satu queen SEO dan affiliate, satu lagi master SEO...gempaks...gud luck

    ReplyDelete
  23. perggg jgn buat main sampai buasir otak aku tak mau sampai begitu oh tidak tidak....

    ReplyDelete
  24. denaihati memang pilihan.. gud luck bro untuk contest tu

    ReplyDelete
  25. Salam kenal...2 blog tu memang terbaik...cuma buasir otak tu je tak pernah masuk lagi hehehe..nice sharing :)

    ReplyDelete
  26. memang terbaik la pilihan 3 blog tu..amat bersetuju...hihi.. :-)
    Entri Terkini 3 Blog Pilihan Terbaik

    ReplyDelete
  27. terima kasih bro kerana perkenalkan blog baru untuk disinggahi

    ReplyDelete
  28. hehe...terima kasih kongsi2 blog femes diatas

    ReplyDelete
  29. Semoga berjaya dalam contest ini bro!

    ReplyDelete
  30. Selamat berjaya dengan penyertaan contest ini.

    ReplyDelete
  31. semua terkenal tuh dan semoga berjaya bro

    ReplyDelete
  32. Salam sejahtera....
    Pilihan yang terbaik...semoga berjaya.
    Tak rugi menyertainya.

    ReplyDelete
  33. Semoga menang dalam contest ni.

    ReplyDelete
  34. Mantap bro. Salah seorang pemenang nie.

    ReplyDelete
  35. number 1 dah bro pnye blog.. caya la.. gud luck

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah tgk ranking google td onlajer no 1..hebat2!!

      Delete
  36. Rasanya macam takde rezeki sahaja untuk ini. tak mengapa lain kali mungkin ada

    ReplyDelete
  37. bro jom la join entry terbaik 2012..
    memalu pulak dia..hehe

    ReplyDelete

 
© onlajer.net All Rights Reserved
OnLajer