3 Blog Pilihan Terbaik

Assalamualaikum, rasanya aku belum lewat lagi untuk menyertai satu contest yang di anjurkan  Amirez.com mungkin penyertaan aku tidak lah se gah atau sehebat daripada  rakan-rakan blogger yang lain tetapi hendak tidak hendak aku ingin menyertai juga. Mungkin hanya untuk mencuba kekuatan SEO atau sekadar cuba-cuba kacau daun. Tajuk yang diberikan pun rasanya boleh membuatkan kita pening kepala untuk memilihnya, Deangan kebanyankannya blogger kita memang terbaik seperti Jebeng Otai, Budak Felda, Forblogger.net, Yastro, Eizel.com, Titan dan banyak lagilah yang hebat-hebat. tetapi dengan syarat 3 Blog Pilihan Terbaik sahaja yang diperlukan terpaksalah aku memilih daripada berberapa jenis kategori dari politik,bisnes,teknologi hingga sedikit personal. Dan setelah habis dicongak-congak dan tanpa menghiraukan status alexa atau pagerank mahupun trafic yang dicapai3 Blog Pilihan Terbaik aku ialah,

Blog yang Pertama : Cik Tom
Aku rasa memang terbaik lah blog female ini dengan reputasi PR3 dan dengan post-post kejayaan ataupun hasil program affiliate yang disertai ramailah blogger berdoyon-doyon keluar masuk. Cerita tentang cara buat duit jadi siapalah yang tidak suka duit hehe,Masing -masing ingin tahu atau mendapat tips bagaimana nak hasilkan wang. walaupun aku belum meraih apa-apa lagi, sedikit sebanyak dapat juga membakar semangat kita untuk mengali perigi emas diblog kita sendiri. Kata orang seperti menjual air liur tidak perlu bersusah payah menghadap kerenah pelangan yang banyak cengkadak lebih - lebih lagi jika kerjaya anda sebagai kontaktor.

Blog yang Kedua : Denaihati
Yang ini memang tak perlu dikenali lagi, memang rata - rata blogger mengenalinya dengan trafik yang keluar masuk berkoyan-koyan memang salah satu tempat untuk melepak dan blog walking ke blog rakan-rakan yang lain. Denaihati juga banyak membuat giveaway dan contest untuk rakan blogger menyertainya dengan hadiah yang agak lumayan dengan yang terbaru hadiah utama yang ditawarkan iPhone 5. yang kita nak sangat hehe. Aku percaya ramai rakan blogger yang menyertai cabaran ini mencalonkan denaihati sebagai yang terbaik, jadi kiranya aku pun tumpang sekaki walaupun kekadang tidak sehati.

Blog yang Ketiga : Buasir Otak
Ada masa kami serius banyak masa kami merepek. Ada masa kami mengutuk, banyak masa kami dimaki. Ada masa kami genius, banyak masa kami gila. Ada masa kami cool, banyak masa kami moron. Ada masa kami pencinta wanita, banyak masa kami pervert. Ada masa kami berbaris dan berpakat, banyak masa kami ludah semuanya. Never Fear, We Are Your Friendly Stupidhood! Tema dari Team fools syndicate, Aku tak tahu mana satu admin blog ini mungkin si noob yang menjadi kepalanya disebabkan jika kita melayari blog-blog yang berbaur politik pasti si Noob inilah yang banyak memberi komen.Aku pilih blog ini bukan kerana aku nak bodek pasal buasir otak pernah bagi aku hadiah tapi aku memilih blog ini salah satu dari tiga yang terbaik kerana artikel yang dikeluarkan adalah ulasan yang agak terperinci tentang situasi tempat kita yang perlu diberi pencerahan supaya kita dapat berfikir bersama dan sedikit sebanyak dapatlah rakan-rakan bermuzakarah kearah kebaikan kita bersama. Dan jika kita fikirkan secara mendalam ada benarnya juga apa yang ditulisnya itu.




Dengan tercatatnya 3 blog pilihan bermakna aku ingin turut serta  “Contest 3 Blog Pilihan Terbaik ini dianjurkan oleh Amirez (dot) com dan ditaja oleh dan ditaja oleh ContengContengNurqiderMuazfarizAzriShaharilFirdaus LatibSaljuhumairahLadfe Amir,CitaRekaHadi Hanafee dan Impiana Guest House

{ 58 comments.. read them below or add one }

Amirez Amirez 18 November 2012 at 07:20
terima kasih sebab sudi join contest ni. penyertaan diterima. senarai penaja dah makin bertambah cuma belum update lagi kat blog. insyaAllah sebelum tengahari nanti update penaja. harap boleh update juga senarai penaja dalam entri ni nanti
Nur Misnan Nur Misnan 18 November 2012 at 09:02
Gd luck brother and all d best..
Syaifuddin Alias Syaifuddin Alias 18 November 2012 at 10:09
wah3 ...3 blog ni memang disukai ramai ye.. terbaik laa :D
munir ardi munir ardi 18 November 2012 at 10:38
ramai ikut kontes ini semoga menang saudara aku belum mengunjungi blog yang satu kalau cik tom dan denaihati sering singgah kat blog itu
djdanchef djdanchef 18 November 2012 at 10:52
blog yang no.3 tu belum pernah lawat lagi.. nanti nak terjah.. semoga berjaya untuk contest 3 Blog Pilihan Terbaik :-)
pipoq pipoq 18 November 2012 at 12:57
semoga berjaya dalam kontest yang disertai..
CIK TOM CIK TOM 18 November 2012 at 13:38
erk kelu plk tgk blog cik tom antara blog pilihan onlajer..thanks..

smoga blog onlajer terus sukses..
slmt pulang ke Malaysia n semoga dpt haji mabrur..amin =)
Myra Jay Myra Jay 19 November 2012 at 15:30
Good luck ye..

3 blog yang sememangnya mantap :D
Hafizul Hafizul 20 November 2012 at 01:57
haha..ciktom memang menampakkan taring sekarang ni..hehe...
tehr tehr 21 November 2012 at 02:25
blog buasir otak tu belum pernah aku terjah lagi
beckhrooy beckhrooy 21 November 2012 at 22:18
semua blog tu aku tahu dan memang antara yang terbaik
Denaihati Denaihati 26 November 2012 at 16:07
good luck bro untuk contest ni dan terima kasih jadikan denaihati dlm senarai bro.
ohcikgu ohcikgu 26 November 2012 at 23:59
fuhh..memang semuanya blog-blog best!
Hairul Hafiz Karim Hairul Hafiz Karim 27 November 2012 at 00:15
buasir otak ni nak kena skodeng jugaklah
Yas y Yas y 29 November 2012 at 00:39
Terima kasih la bro sebab senaraikan juga blog aku yg tak semengah tu....btw, semoga berjaya aku ucapkan...jgn putus asa wehhh
Aril Impian Aril Impian 29 November 2012 at 02:57
onlajer kedudukan pun boleh tahan boleh pecahkan tradisi...teruskan usaha selamat berjaya dalam contest ni....
Nasir Bravo Nasir Bravo 29 November 2012 at 14:39
wah..blog buasir otak..xpernah terjah lagi antara 3 Blog Pilihan Terbaik tue...
good luck bro
Aril Impian Aril Impian 30 November 2012 at 10:14
Terima over tit tit tod tod...semuanya terbaik dan berjalan dengan lancar....kepala pun dah berserabut....entry jer yg belum berserabut....SEMOGA BERJAYA PADA PSERTA SEMUA bravo bravo good luck
Aril Impian Aril Impian 30 November 2012 at 10:16
saya pergi mana jer mesti jumpe cikgu bukan sejak dari berkecimpung dalam berblog...tapi dari sekolah lagi...nampaknya saya masih boleh belajar lah dengan cikgu lagi....kali ni subjek SEO boleh tak cikgu...hehe..SEMOGA BERJAYA DALAM CONTEST NI
kamil salleh kamil salleh 30 November 2012 at 12:41
Pilihan yg memberi kelebihan pada diri utk terus mengambil inisiatif di atas kelebihan yg ada pada blog mereka. Semoga berjaya.
Putera Dunia Putera Dunia 30 November 2012 at 18:10
Komuniti blogger memang sangat meriah. Saling menyokong dan pemurah bagi hadiah... :-)
Norizwan Norizwan 1 December 2012 at 08:45
wah..tak pernah terjah blog buasir otak...2 tu memang biasa la...satu queen SEO dan affiliate, satu lagi master SEO...gempaks...gud luck
Aril Impian Aril Impian 1 December 2012 at 19:13
perggg jgn buat main sampai buasir otak aku tak mau sampai begitu oh tidak tidak....
wanayu wanayu 2 December 2012 at 01:19
denaihati memang pilihan.. gud luck bro untuk contest tu
Akma Omar Akma Omar 3 December 2012 at 02:59
Salam kenal...2 blog tu memang terbaik...cuma buasir otak tu je tak pernah masuk lagi hehehe..nice sharing :)
dzuandiey dzuandiey 3 December 2012 at 13:06
memang terbaik la pilihan 3 blog tu..amat bersetuju...hihi.. :-)
Entri Terkini 3 Blog Pilihan Terbaik
dzuandiey dzuandiey 3 December 2012 at 13:08
memang AMAT terbaik punya pilihan..hehe..
Entri Terkini 3 Blog Pilihan Terbaik
dzuandiey dzuandiey 3 December 2012 at 13:09
sama juga..cikgu baru nak terjah lepas ni..masuk list dulu..hihi..
Entri Terkini 3 Blog Pilihan Terbaik
Yas y Yas y 5 December 2012 at 01:39
Iskkk....dhop lorrr....mana larat nk layan blog sgt dah skg....bz ngan keje jekkk...:)
Ladfe Amir Ladfe Amir 5 December 2012 at 05:12
terima kasih bro kerana perkenalkan blog baru untuk disinggahi
Mohd Ilham Ishak Mohd Ilham Ishak 6 December 2012 at 01:41
hehe...terima kasih kongsi2 blog femes diatas
baguznet baguznet 6 December 2012 at 18:15
Semoga berjaya dalam contest ini bro!
akubiomed akubiomed 7 December 2012 at 01:46
Selamat berjaya dengan penyertaan contest ini.
Juan Juan 11 December 2012 at 06:21
semua terkenal tuh dan semoga berjaya bro
kamil salleh kamil salleh 12 December 2012 at 14:39
Salam sejahtera....
Pilihan yang terbaik...semoga berjaya.
Tak rugi menyertainya.
Arrazi Arrazi 13 December 2012 at 07:44
Semoga menang dalam contest ni.
hatiputera hatiputera 13 December 2012 at 12:06
Mantap bro. Salah seorang pemenang nie.
wanayu wanayu 15 December 2012 at 10:54
number 1 dah bro pnye blog.. caya la.. gud luck
CIK TOM CIK TOM 19 December 2012 at 10:17
aah tgk ranking google td onlajer no 1..hebat2!!
onn Lajer onn Lajer 19 December 2012 at 13:54
Rasanya macam takde rezeki sahaja untuk ini. tak mengapa lain kali mungkin ada
afifudinsohaini afifudinsohaini 27 December 2012 at 18:53
bro jom la join entry terbaik 2012..
memalu pulak dia..hehe