2012 Onlajer Nak Tutup Cerita

2012 Tahunku yang kacak sudah jua melabuhkan tirainya, syukur dengan izinya dapat juga aku mengikut serta sehabisnya kempen 3 blog pilihan.  Dan mengikut perkiraan aku telah 5 kali aku menyertai contest SEO bermula dengan Lelaki Kacak (tidak ku ketahui status penyertaan), Eyriqazz Denaihati ( muka keberapa page tidak pasti), 3blog pilihan (woha menang tapi kalah),I phone 5 (entry  melepaskan batuk dan tak ramai kawan yang ada g+) dan penghujunya 2012 tahunku (Tamat) .
 
Dalam berberapa contest yang aku sertai , contest yang melibatkan undi dan simpati merupakan salah satu contest yang tidak wajar aku sertai dimana pada aku ia banyak melibatkan masa dan comitment yang tinggi bagi meraih undi sana sini dan tidak wajar juga aku meminta rakan peserta mengundi jika aku sendiri tidak mempunyai masa untuk mengundi diri sendiri. Pernah juga aku meminta pertolongan rakan - rakan sekapalku untuk mengudi tiap - tiap hari tapi disoalnya kita apa itu wp ,FB tu retila cis, aku dan meraka ini memang old school makan kentaki dan mcd je reti restoran - restoran lain resepi memang tak pernah nak jejak kaki.
 
 
Dari contest Lelaki Kacak onlajer mendapat kenalan dan ilmu - ilmu berkaitan dengan blog walaupun tujuan asal blog ini dihasilkan hanya untuk berkongsi tentang bidang kejuruteraan elektrik dan sedikit  cenderung pada politik. Namun rasanya onlajer  tidak  arif tentang politi dari itu onlajer membuat post - post yang agak rojak dan membuat blog walking keblog - blog peribadi yang langsung tiada kaitan dengan politik. Pada awalnya onlajer tidaklah tahu lelaki kacak itu contest seo melainkan sekadar suka - suka dengan mendapat ilham dari sale manager yang agak ada rupa ditempat kerja dari situlah ilham salmens lelaki kacak tercipta dengan perasaan kau ambil banyak -banyak kerja ada manpower ke.  
 
Jika di izinkanya untuk 2013 onlajer.blogspot hanya akan mengeluarkan post  - post yang berkaitan dengan elektik dan diselang seli dengan contest atau giveaway rakan -rakan.  selebihnya akan dipost pada onlajer.com

{ 9 comments.. read them below or add one }

boni kacak boni kacak 31 December 2012 at 04:12
hahahaha..sama la kita bro... den pun nak undi diri sendiri pun tak menentu, jadi memang agak segan untuk meminta bantuan orang lain utk mengundi.. sob3..
Nur Misnan Nur Misnan 31 December 2012 at 08:44
Benar tuh.. tapi jika sahabat2 yg mahu menukar
undi itu dikiran bekerjasama.. rasa segan tuh
hilang ler sikit coz sama2 mau..

Tapi bab nak minta undi dgn kawan2 yang tidak
pernah berblog dan hanya online FB + twitter, itu
memang segan giler...
hafidz hafidz 31 December 2012 at 11:13
Tahun 2013 kasi bukak cerita baru k ;)
Denaihati Denaihati 31 December 2012 at 17:11
nak mintak tolong kawan2 yg taj tau wp tu kena belanja cendol semangkuk ke...heeee
onlajer onlajer 31 December 2012 at 17:24
macam mana hangpa semua buleh beri atau meraih undi sampai puluh - puluh v musykil, Tapi apa2 pun terima kasih
tehr tehr 31 December 2012 at 20:26
teknik meraih undi ni memang bukan semua boleh lakukan
pastinya aku juga tak boleh
apa pun selamat berjaya dan selamat tahun baru
Hairul Hafiz Karim Hairul Hafiz Karim 2 January 2013 at 14:58
bagus tu wat contest n giveway, mudah2 han boleh join nanti
hafizmd hafizmd 7 January 2013 at 21:42
hehe...mmg segan dan segan...kdg2 terfikir pulak, layak ke entri kita diberi vote, g plus tg byk?hehe
hafizmd hafizmd 7 January 2013 at 21:43
Kiranya, blog ni mmg mencapai misi...tahniah bro!