2012 Onlajer Nak Tutup Cerita

on Monday, 31 December 2012

2012 Tahunku yang kacak sudah jua melabuhkan tirainya, syukur dengan izinya dapat juga aku mengikut serta sehabisnya kempen 3 blog pilihan.  Dan mengikut perkiraan aku telah 5 kali aku menyertai contest SEO bermula dengan Lelaki Kacak (tidak ku ketahui status penyertaan), Eyriqazz Denaihati ( muka keberapa page tidak pasti), 3blog pilihan (woha menang tapi kalah),I phone 5 (entry  melepaskan batuk dan tak ramai kawan yang ada g+) dan penghujunya 2012 tahunku (Tamat) .
 
Dalam berberapa contest yang aku sertai , contest yang melibatkan undi dan simpati merupakan salah satu contest yang tidak wajar aku sertai dimana pada aku ia banyak melibatkan masa dan comitment yang tinggi bagi meraih undi sana sini dan tidak wajar juga aku meminta rakan peserta mengundi jika aku sendiri tidak mempunyai masa untuk mengundi diri sendiri. Pernah juga aku meminta pertolongan rakan - rakan sekapalku untuk mengudi tiap - tiap hari tapi disoalnya kita apa itu wp ,FB tu retila cis, aku dan meraka ini memang old school makan kentaki dan mcd je reti restoran - restoran lain resepi memang tak pernah nak jejak kaki.
 
 
Dari contest Lelaki Kacak onlajer mendapat kenalan dan ilmu - ilmu berkaitan dengan blog walaupun tujuan asal blog ini dihasilkan hanya untuk berkongsi tentang bidang kejuruteraan elektrik dan sedikit  cenderung pada politik. Namun rasanya onlajer  tidak  arif tentang politi dari itu onlajer membuat post - post yang agak rojak dan membuat blog walking keblog - blog peribadi yang langsung tiada kaitan dengan politik. Pada awalnya onlajer tidaklah tahu lelaki kacak itu contest seo melainkan sekadar suka - suka dengan mendapat ilham dari sale manager yang agak ada rupa ditempat kerja dari situlah ilham salmens lelaki kacak tercipta dengan perasaan kau ambil banyak -banyak kerja ada manpower ke.  
 
Jika di izinkanya untuk 2013 onlajer.blogspot hanya akan mengeluarkan post  - post yang berkaitan dengan elektik dan diselang seli dengan contest atau giveaway rakan -rakan.  selebihnya akan dipost pada onlajer.com
Ranking: 5

9 comments :

  1. hahahaha..sama la kita bro... den pun nak undi diri sendiri pun tak menentu, jadi memang agak segan untuk meminta bantuan orang lain utk mengundi.. sob3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benar tuh.. tapi jika sahabat2 yg mahu menukar
      undi itu dikiran bekerjasama.. rasa segan tuh
      hilang ler sikit coz sama2 mau..

      Tapi bab nak minta undi dgn kawan2 yang tidak
      pernah berblog dan hanya online FB + twitter, itu
      memang segan giler...

      Delete
    2. hehe...mmg segan dan segan...kdg2 terfikir pulak, layak ke entri kita diberi vote, g plus tg byk?hehe

      Delete
  2. Tahun 2013 kasi bukak cerita baru k ;)

    ReplyDelete
  3. nak mintak tolong kawan2 yg taj tau wp tu kena belanja cendol semangkuk ke...heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam mana hangpa semua buleh beri atau meraih undi sampai puluh - puluh v musykil, Tapi apa2 pun terima kasih

      Delete
  4. teknik meraih undi ni memang bukan semua boleh lakukan
    pastinya aku juga tak boleh
    apa pun selamat berjaya dan selamat tahun baru

    ReplyDelete
  5. bagus tu wat contest n giveway, mudah2 han boleh join nanti

    ReplyDelete
  6. Kiranya, blog ni mmg mencapai misi...tahniah bro!

    ReplyDelete

 
© onlajer.net All Rights Reserved
OnLajer