Cable Gland Chart



Alang - alang aku buat post PEMILIHAN KABEL aku tokok tambah lah sekali cable gland chart untuk kegunaan steall wire armoured (SWA) cable boleh buat rujukan untuk kontraktor yang tiada chart ini, ya le kekadang itu supplyer pun pilih bulu, nak bagi tahu atau tak itu kuasa dia . Kita kena bagi saiz cable sahaja baru dia bagi saiznya. Chart yang berada ditangan aku ini pun dah agak zaman silam punya,  Tapi apa-apa pun jadual ini boleh diguna pakai lagi. Cuma aku nak bagi tahu dua nombor yang awal itu adalah saiz  mm threads atau pun lubang yang perlu anda tebuk.

Promosi Entry:



{ 7 comments.. read them below or add one }

onn Lajer onn Lajer 26 December 2012 at 15:45
Asalnya nak jadikan wordless wednesday, tapi taku orang tak faham tulis la sikit apa yang patut.
Encik Anif Encik Anif 26 December 2012 at 17:44
Uish.. apa ni? Carta orang karan-karan ni! Orang biasa tak guna carta ni. :D
pipoq pipoq 26 December 2012 at 22:01
ni dalam buku teks kemahiran hidup tingkatan 3 pun tak pernah jumpa..hehehe
tehr tehr 27 December 2012 at 01:19
apa pun aku tak faham
haha
ohcikgu ohcikgu 28 December 2012 at 09:16
bab-bab kabel besar kecil ni, saya memang fail. hehe..
Shahrizal Shahrizal 24 January 2013 at 00:03
kebetulan besok baru nak oder cable gland yg sesuai...terima kasih chart tu dah membntu ku untuk besok....