SolidWorks 2013: SolidWorks Electrical

on Monday, 31 December 2012

Selama ini aku tak pula mengetahui ada Solid work electrical , jika untuk Tools and Dies sememangnya solid work bergitu berkuasa. Pernah juga aku berada dalam industri moulding wow memang best la software ini. Lelagi buleh syncronized bersama perisian mastercam menjadikan kerja-kerja programing bertambah lancar. Dengan pasaran untuk servis elektrik semangkin meningkat maka solidwork seperti ingin memberi saingan kepada Eplan yang telah ternama dalam bidang elektrik. Dibawah ini video promo untuk solidwork yang aku cedok dari youtube.



Wow best betul buleh buat lukisan schematic dan modeling tak sampai satu hari , buleh buat job lain company .  Dengan khidmat selepas jualan dan software enginear yang bersedia untuk membimbing para penguna semestinya meraka mahukan solidwork adalah pilihan yang terbaik untuk industri elektrik.
Satunya gua tak suka bab - bab sofware ini ialah kekadang servis dia orang macam hampeh, nak solve satu masalah kecil (mengubah suai report mengikut format company) pun ambil masa dua tiga hari , Bukanya apa aku tahu meraka memang terlatih cuma kami enduser terlebih kreatif . Mangsanya aku terpaksa buat secara manual dengan autocad. Hampeh.
Promosi Entry:









Ranking: 5

7 comments :

  1. memang best versi baru ni nak kene cari ni..

    ReplyDelete
  2. mujur juga tu bro boleh buat manual dengan autocad
    kalau tak boleh, lagi la banyak geram
    hehe

    ReplyDelete
  3. terbaik la... saya tak tahu mender pasal tools yang bro cerita kat atas.

    ReplyDelete
  4. hahaha...ciktom duk gelak tgk gmbr tue je :)

    ReplyDelete
  5. Sekatang makin byk sofware dan tool yg memudahkan segala kerja kita..

    ReplyDelete
  6. tak pernah guna solidworks. lagi biasa ngan CATIA V5 je.heheh

    ReplyDelete

 
© onlajer,Net All Rights Reserved
OnLajer