SolidWorks 2013: SolidWorks Electrical

Selama ini aku tak pula mengetahui ada Solid work electrical , jika untuk Tools and Dies sememangnya solid work bergitu berkuasa. Pernah juga aku berada dalam industri moulding wow memang best la software ini. Lelagi buleh syncronized bersama perisian mastercam menjadikan kerja-kerja programing bertambah lancar. Dengan pasaran untuk servis elektrik semangkin meningkat maka solidwork seperti ingin memberi saingan kepada Eplan yang telah ternama dalam bidang elektrik. Dibawah ini video promo untuk solidwork yang aku cedok dari youtube.



Wow best betul buleh buat lukisan schematic dan modeling tak sampai satu hari , buleh buat job lain company .  Dengan khidmat selepas jualan dan software enginear yang bersedia untuk membimbing para penguna semestinya meraka mahukan solidwork adalah pilihan yang terbaik untuk industri elektrik.
Satunya gua tak suka bab - bab sofware ini ialah kekadang servis dia orang macam hampeh, nak solve satu masalah kecil (mengubah suai report mengikut format company) pun ambil masa dua tiga hari , Bukanya apa aku tahu meraka memang terlatih cuma kami enduser terlebih kreatif . Mangsanya aku terpaksa buat secara manual dengan autocad. Hampeh.
Promosi Entry:









{ 7 comments.. read them below or add one }

fuzore fuzore 31 December 2012 at 20:31
memang best versi baru ni nak kene cari ni..
tehr tehr 31 December 2012 at 22:45
mujur juga tu bro boleh buat manual dengan autocad
kalau tak boleh, lagi la banyak geram
hehe
nazray nazray 1 January 2013 at 16:02
terbaik la... saya tak tahu mender pasal tools yang bro cerita kat atas.
CIK TOM CIK TOM 1 January 2013 at 16:40
hahaha...ciktom duk gelak tgk gmbr tue je :)
Budak Nakal Budak Nakal 1 January 2013 at 18:29
Sekatang makin byk sofware dan tool yg memudahkan segala kerja kita..
aReLaN aReLaN 9 January 2013 at 16:27
tak pernah guna solidworks. lagi biasa ngan CATIA V5 je.heheh