10 Blogger Terbaik Malaysia

on Wednesday, 27 February 2013

Program Logic Control (PLC) dalam jumjumatun aku telah mengarahkan digital output (DO) untuk mengenergized relay - relay kepunyaan 10 Blogger Terbaik Malaysia untuk disenaraikan di blogspot ini bagi tujuan penilaian SEO ohcikgu ini. Dengan mengunakan contact normaly open sebagai suis sesentuh pada relay PLC  proses sycronized antara relay pertama hingga ke sepuluh akan menentukan kedudukan 10 blogger tebaik Malaysia.

Blogger Pertama (R1) Cik Tom
Sekali lagi distrubition board dalam kepala aku mengagihkan sumber ilham supaya ciktom adalah pilihan yang pertama, dengan bukti jika sesiapa sahaja yang menaip googleMalaysia dengan perkataan onlajer, pastinya tomatogurl akan muncul pada page pertama.  Apa yang tebaiknya cik tom ini? Dengan merujuk starter forward reverse dalam kepala aku ini tidak perlulah aku mengulas lebih panjang lagi kerna ia telah di wartakan dalam 3 Blog Pilihan Terbaik dari itu tidak perlu lagi untuk di ulang alik entry ini. 

Blogger Kedua ( R2) Akma Omar
Contact normaly closed aku tak dapat nak dibuka puas aku mencari dimana datangnya fault itu mungkin contact R2 ini dah melekat terus pada Akma Omar yang mendapat hattrik pada 2012 menyebabkan digital output ini telah mengindeksnya sebagai blogger terbaik untuk disenarai pada tahun ini. 

Blogger ketiga (R3) Denaihati
Nampaknya sequence conector dalam program ini telah meletakan Tuan Haji di tangga ke tiga, adakah berpunca dari contest i phone yang banyak nak guna G. Apa - apa pun denaihati tetap dihati apa aku nak kata lagi.

Blogger Keempat (R4) Buasir Otak
Pengesan haba atau Thermostat dalam muka ini telah mengesan aku cuba tumpang popularati blog yang mengunakan avatar Patrik Star. Apa - apa pun sekadar menguji adakah jenama dari Team fools syndicate dapat mendapat hati 10 blogger Terbaik atau sekadar entry yang syok sendiri.

Blogger Kelima (R5) Tehr
Four to twenty five mili amp sapa yang tak kenal dengan cikgu ini ada pantun ada cerita budak sekolah ada kisah dan tauladan.  Dan aku suka disana sikit-sikit tu tau lah apa trend jenama  inverter bebudak sekolah yang perlu di ambil perhatian. Al maklumlah anak kawan  pun dah masuk alam persekolahan.

Blogger Keenam (R6) Kongsi Bersama Nora
Dengan pengeluaran yang memerlukan mesin yang digerakan oleh motor elektrik, mungkin akan mengunakan sistem kawalan direct on line dan inverter untuk membina sebuah kilang mini proses membuat ubat - ubatan atau jamu, jadi dari memikirkan semua itu baik kita lepak dekat tempat nurmisnan dekat sana ada banyak tips - tips kesihatan. 

Blogger Ketujuh (R7) En.Titan
Gua cuba restart balik gua punya starter panel mana tahu ada benda yang tak kena , ia lah macam mana boleh sangkut dekat relay no .7 ini. lu bukannya kenal sangat dengan En. Titan ini , baca blog dia pun bukan selalu tapi mungkin setting function aku dalam keadaan default itu mungkin buat dia jadi salah satu antara 10 blogger yang terbaik. dan jujurnya pada aku titan ini pandai memasang umpan . sambil tangan kanan menyedut cendol yang telah disediakan.

Blogger Kelapan (R8) Boni kacak
Nampaknya sistem kawalan aku dah lari dari kawalan. bila masa PLC ini kenal benda - benda hiburan kalau lampu pendaflour atau aircond yang memakai sistem kawalan inverter mungkin lah juga. pastinya lampu ini akan cepat -cepat menyala jika ada awek  - awek cun seperti fatin liyana lalu dihadapan , dan aircond akan cepat - cepat berfungsi untuk menyejukan badan apabila producer datang membawa tawaran.

Blogger Kesembilan (R9) Shakiddo
semua sistem diatas tidak akan berfungsi jika takde yang boleh mengeluarkan modal belanja oleh itu blogger Tuan Hisyamudin Fadzil pemilik  shakiddo banyak memberi tips - tips cara buat duit melalui nuffnang. dan jika berhasil mendapatkan dana dari sana bermakna anda boleh lah kita membeli sebuah skrin tv yang berukuran 84 inchi.

Blogger Kesepuluh (R10) OnLajer
Alamak apa ke hal dengan Main Control Unit (MCU)  ini  ada masalah ke kenapa dia boleh mengindeks onlajer pastinya ada something wrong ni , kena tukar relay omron yang terbaru ini, jika tidak pasti akan menghuru - hara kabel - kabel yang terjalin antara satu sama lain ini. Dan untuk tidak mengakibat kerosakan sistem terpaksalah aku guna kabel 630mm.sq dengan kapasiti 22kv supaya cepat sedikit meletup di muka pertama carian 10 Blogger Terbaik Malaysia.

Selesai sudah aku mengarut dalam entry ini memang aku akui semua blog ada kehebatan tersendiri cuma aku sengaja meletakan blog - blog yang agak biasa jugalah aku lewati, dan untuk yang tidak ada disini In Sha Allah aku akan buat lagi andai cerita 10 Blogger Terbaik Malaysia aku ini  tidak tersenarai dalam hati en google ini.



Contest SEO 10 Blogger Terbaik Malaysia dianjurkan oleh Ohcikgu.com. Penaja bersama adalah  Fivio.comNadot.myEffortlab Cik LailiHalim RDFLadfeAmirAmiRini,MyadynaMy AdamRanggi LifestyleMinda Emas NetworkCikTOMMiecyber’s Blog,Hamdan’s BlogKain Cotton Murahbooblogs.comCheese MazKakimedia.MY,ContengConteng.com dan Blog Hati Putera
Ranking: 5

140 comments :

  1. memang senarai blog di atas tu aku biasa terjah mmg berkualiti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuma yang no.10 je ,macam kelaut

      Delete
    2. kelaut pun dah makin mantap skrg nie heehehe

      Delete
    3. good luck. semoga kekal no.1 :)

      Delete
    4. kelaut pon 1rank tu.. banyak la kelaut... tak terkejar dah orang lain dgn lu punya 10 blogger terbaik ni.. versi letrik tu...

      Delete
    5. itu la pasal..makin kelaut dalam gayanya hehehe

      Delete
  2. Replies
    1. i say kalau tak mengena aku buat lagi dengan Azri Johan heeh

      Delete
  3. no 10 boleh jadi TOP 5. ganbatte ne! buasir otak top 3. dah main SEO dah skrg. all the best!

    ReplyDelete
  4. gua memang suka no.7. nombor eric cantona tu. sahabat lama gua jugak tu. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu pasal la gua sengaja letak lu dekat no.7 haha

      Delete
  5. wah semua tu blogger2 terhebat lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dan disini tumpang sekaki

      Delete
    2. nak mohon ilmu sikit dari onlajer

      Delete
    3. ilmu bab tambah berat badan aku teror hehe

      Delete
  6. Ado contest laie....semoga berjaya bro...

    ReplyDelete
  7. tahniah kepada semua blogger yang tersenarai di atas, moga terus sukses di masa akan datang =D

    ReplyDelete
  8. Senarai blogger yang gempak. Still considering nak join contest nie, cuma masa mencemburui..

    ReplyDelete
  9. wah blog ana yg merapu dan syok sendiri pun ada kekekeke... mcm menarik contest ni, tapi tak berapa faham mcm mana nak join. cuma pilih 10 blog terbaik malaysia sahaja dan tulis keterangan mengenainya ke, ke guano?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooh lupa nak cakap... arigatou gozaimasuuuuuu

      Delete
    2. Lebih kurang macam tu noob tapi kau kalau nak lagi terang pergi tempat penganjur taku ada syarat yang kau tak suka hehe.
      Yang no.2 takde hal punyalah

      Delete
  10. ahhahaaa... blogger nombor 9... hebat sekali huraiannya.. terima kasih! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah huraian pasal nakkan duit hehe

      Delete
  11. semoga berjaya untuk contest dan terima kasih denaihati.com berada dalam senarai 10 terbaik bro.

    ReplyDelete
  12. aku juga ada masuk senarai tu, bro
    macam tak layak je rasa
    apa pun terima kasih banyak2

    selamat berjaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa pulak tak layak bro, walaupun fatin liyana punya blog itu hebat, kalau aku tak baca mana aku tahu dia hebat ya tak.

      Delete
  13. memang blogger-blogger hebatlah mereka semuanya yang tersenarai...
    Semoga berjaya kontesnya sahabat...
    Menyokong dengan G+1 nya sahabat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih gan, kerna mendukong saya

      Delete
    2. hehehe... kena dukong ke? lawak aih

      Delete
  14. patutlah dari tadi terbersin2.. rupanya namaku diseru disini.ahahaha.. terima kasih bro... tapi, den rasa den ni masih lagi blogger picisan.. rasa macam tak layak je disenaraikan antara yang terbaik.. tapi apa2pun, terima kasih banyak2 bro.. :)

    apa2pun, good luck untuk contest ni.. hasil penulisan utk contest ni sangat unik dan lain daripada yang lain.terbaik bro. good luck! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dan aku ulangi sekali lagi walaupun ada blogger terhebat yang lain. tapi kalau aku tak pernah singah macam mana aku nak tahu dia hebat. hehe

      Delete
    2. bila melihat kekacakan sang boni terlebih kacak,aku terpaksa menerima hakikat bahawasanya beliau sangat kacak untuk berada dalam top 10... (ayat sebenar - boni,aku da puji,mohon belanja ABC bulan 11)

      Delete
    3. Ada juga yang faham bahasa Alien aku ini ya hehe

      Delete
  15. Melawat ke blog sahabat untuk dukung kontes...

    ReplyDelete
  16. salam aik ada contest lgi heee... hebat

    ReplyDelete
  17. selamat berjaya.. mmg blogger terbaik lah..

    ReplyDelete
  18. Ini memang senarai terbaik! No. 10 mmg betul dah tu...tak perlu nak tukar relay omron...hehehe

    Selamat berjaya bro!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Schneider,idec pun ada keluar relay hehe

      Delete
  19. gila sistem ini. boleh kesan blog terbaik 2012. memang terbaik!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang gila bro, kalau orang lain buat sistem guna PLC pasti paling kurang 1k, gua pakai air liur jer hehe

      Delete
  20. pening kepala aku dgn PLC ni, hehe

    ReplyDelete
  21. tak faham sistem ini. tapi terima kasih kerana berminat menyertai contest ini. Dah update pun senarai peserta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak faham sitem takpe, janji diterima penyertaan

      Delete
  22. Emm mereka memang terbaik...satu masa nanti nak jadi terbaik mc mereka..hehe..selamat maju jaya bro..

    ReplyDelete
  23. semoga pemilihan top blogger menepati piawan para juga serta penganjur. Bukan senang nak raih yang terbaik jika tanpa melakukan sesuatu. Selamat berjaya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap penganjur menerima piawain ini hehe

      Delete
  24. Wah, agak menarik
    ada setengah tu belum diterjah lagi..
    ehehehhe

    ReplyDelete
  25. wah! mmg ngetop senarai 10 blogger terbaik tu.
    Moga berjaya untuk bro!

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1 sampai 9 je kot yang ngetop no 10 tu numpang top jer

      Delete
    2. kadang-kadang yg dikatakan menumpang itu yang lagi hebat, bro walau kita tak menafikan kehebatan mereka yang lain ;)

      Delete
  26. salam kenal teman, keep blogging :)

    ReplyDelete
  27. BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI

    HAHA lariii

    ReplyDelete
  28. Tak sangka ada dalam senarai ni... Rasanya belum layak lagi...

    Apa2 pun terima kasih... Good luck..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak Akma Omar memang top :D

      Saya pun suka dengan blgo Akak Akma Omar =)

      Delete
    2. mana tak layak hatrik tu kalau ada piala seo boleh terus simpan tak payah pulang

      Delete
    3. Danial Abdul Rahim pun setuju

      Delete
  29. ada blog lagi yang belum pernh datang lagi ni,..nak terjah sat..
    http://www.jeritpekik.my/2013/01/live-streaming-manchester-united-vs.html

    ReplyDelete
  30. kesemua 10 blog yang sememangnya popular di kalangan blogger. good luck bro ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya betul brother , termasuk anda punya

      Delete
  31. Salam brother..
    terima kasih banyak2 kerana menyenaraikan kongsibersamanora
    sebagai top 10 blogger Malaysia.. Kita semua sama saja. Sama2
    naik dan sama2 berkongsi rasa...

    All d best and gd luck..

    ReplyDelete
  32. Terselit pula dekat no. 10 ek.. Tak pe, bagus kalau mcm tue

    ReplyDelete
  33. Semoga berjaya! Ada rezeki boleh pakai hosting sendiri nanti

    ReplyDelete
  34. Good Luck onlajer... Seo blog ini memang mantap... Banyak ilmu tentang SEO yang perlu saya pelajari di blog ini... TQ.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk jangan lambung saya tinggi- tinggi En.Anuar saya pun dalam proses pembelajaran,kalau buat kopi o kaw2 tau ler,hehe ..apa - apa pun terima kasih kembali kerna sudi memberi komen di sini.

      Delete
  35. paling aku suka olahan ayat kontest digabungkan dgn electrik tu tak leh blah tu... aku salute giler dgn entry mcmni.. ada kelainan dalam olahan ayat... lu mmg the best lah... hope lu menang... lu pon kat main page google dah wa tgk... menang blajer teh O beng sor!!!

    ReplyDelete
  36. hehe...pening gak baca entry ni tp mmg kreatif lain dr yg lain..
    thanks sudi pilih blog ciktom..terharu..sob3 mintak tisu... ;p

    ps: goodluck!pastikan diri anda salah seorg pemenang @ juara ye!

    ReplyDelete
  37. semua diatas tu saya kenal

    ReplyDelete
  38. Semoga sentiasa berada di page 1, hingga ke akhir penamat. Sukar nak melintas blog kalian semua.

    ReplyDelete
  39. Semoga sentiasa berada di page 1, hingga ke akhir penamat. Sukar nak melintas blog kalian semua.

    ReplyDelete
  40. pehh!! ni control engineer ni.
    PLC, NO switch, NC switch, relay.
    saya paham flow entri ni. industrial automation.
    good luck untuk contest.

    ReplyDelete
  41. selamat bersaing dengan sihat dan menyihatkan badan..

    ReplyDelete
  42. mcm menarik nie... good luck :)

    ReplyDelete
  43. Yeah... OnLajer menunjukkan kepakarannya :) Hehehe

    ReplyDelete
  44. Mak Ai ulasan hehehe.......unik

    ReplyDelete
  45. Nampaknya entri bro...semakin mengancam, kita sama2 guna template V2 ni..Apa pun cuma strategi je lain caranya.

    ReplyDelete
  46. Selamat berjaya dengan penyertaan contest SEO ini.

    ReplyDelete
  47. Satu perkembangan yg sihat untuk sama2 join dlm contest ini. Semoga berjaya bro....

    ReplyDelete
  48. selamat berjuang menduduki takhta terbaik blogger terbaik Malaysia :)

    ReplyDelete
  49. bijak juga bro menilai perkara terbaik ...seperti pepatah hanya jauhari mengenal manikam

    ReplyDelete
  50. selamat maju jaya bro untuk contest ni..ayat lu memang betul-betul unik..pasti melekat di 1st page lama-lama..nanti menang jangan lupa belanja lepat pisang sepotong.. :)

    ReplyDelete
  51. wahh. semua blogger professional berkumpul disini :)

    ReplyDelete
  52. tak menahan ayat dia... mcm tukang letrik elektronic jek... terbaik bro!

    ReplyDelete
  53. Entri anda semakin mengancam di page 1 (SERP). Tahniah...semoga terus kekal...

    ReplyDelete
  54. Serius tak faham amende... huk huk huk

    ReplyDelete
  55. ku bkn belajar dlm bidang elektrik ni, jd ku blur sikit bila baca entry ni.. apa apa pun mmg kreatif.. :-)

    ReplyDelete
  56. macam nak join contest nih, tp ramai sangat otai nyer.... tahniah dan semoga kekal di tempat pertama :)

    ReplyDelete
  57. Blog hebat! cikgu punya tak tau lah bila nak jadik master camnih.. ;)GUd luck yer

    ReplyDelete
  58. Pokonya mantap abis mas...
    Salam Kenal.

    ReplyDelete
  59. Τhis blog was... how do I ѕaу іt?
    Relevаnt!! Finаlly Ι have founԁ somethіng that helpeԁ me.
    Thankѕ a lot!

    My web-ѕite; click through the following page
    My page > fdw.fr

    ReplyDelete
  60. cer singgah blog ini pulak .. kalau tak puas hati, wang anda tidak dikembalikan. hehe

    http://al-lavendari.blogspot.com/

    ReplyDelete
  61. Kepada Onlajer aka Onjelar SAYA TIDAK AKAN KEMBALIKAN WANG ANDA SPERTI KOMENG DIATAS HARAP MAK lONG...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang dekat atas tu orang lama lah takut gua nal komen lebih2 hehe

      Delete
  62. gua rasa gua dah komen kat sini pati bila gua buat semakan secara online takde pulak komen gua. Anyway gua ucapkan selamat maju jaya kat lu. Terbaik bahasa renjatan letrik lu bro! google pon pening nak index lalu memberikan kemenangan percuma kepada lu!

    ReplyDelete
  63. good luck lah.. entry mengarut ke rasa satu entry yg kreatif sangat2 ... :)

    ReplyDelete
  64. salam....tahniah kepada top ten blogger...jemput jenguk blog saya...khaidibah.blogspot.com

    ReplyDelete
  65. Tudia elektronik habis! Tahniah mereka yang memegang takhta!

    ReplyDelete
  66. Power wo ko ni onlajerrr.....semoga terus berjaya wehhhh!!!!

    10 Blogger Terbaik Malaysia

    ReplyDelete
  67. Good luck bro.....kekalkan di page 1, Insya Allah berjaya. Jangan jadi seperti di contest yang lepas-lepas.

    ReplyDelete

  68. 10 Blogger Terbaik Malaysia yang disenaraikan di atas semuanya hebat-hebat belaka...

    Good Luck.. Contest ini akan berakhir tak lama lagi... Semoga berjaya menjadi salah seorang pemenang bertuah... ;)

    ReplyDelete
  69. Semoga entri 10 Blogger Terbaik Malaysia yang terdapat di blog ini terus berjaya berada di page pertama Google..

    ReplyDelete
  70. Tahniah semoga berjaya...bloger terbaik

    ReplyDelete
  71. akhirnya, tahniah kerana terpilih menjadi pemenang contest SEO ni.mungkin kelainan menyusun entri telah berjaya menawan hati en google,,heheh..semoga terus berjaya dalam dunia blogging ini.:)-

    ReplyDelete
  72. Ini nih yg terbaik kalau di Indonesia..

    ReplyDelete
  73. Tahniah Bro juara 10 contes 10 blogger terbaik malaysia

    ReplyDelete
  74. tahniah..eh! terlambat say tahniah...ekekek

    ReplyDelete

 
© onlajer.net All Rights Reserved
OnLajer