10 Blogger Terbaik Malaysia

Program Logic Control (PLC) dalam jumjumatun aku telah mengarahkan digital output (DO) untuk mengenergized relay - relay kepunyaan 10 Blogger Terbaik Malaysia untuk disenaraikan di blogspot ini bagi tujuan penilaian SEO ohcikgu ini. Dengan mengunakan contact normaly open sebagai suis sesentuh pada relay PLC  proses sycronized antara relay pertama hingga ke sepuluh akan menentukan kedudukan 10 blogger tebaik Malaysia.

Blogger Pertama (R1) Cik Tom
Sekali lagi distrubition board dalam kepala aku mengagihkan sumber ilham supaya ciktom adalah pilihan yang pertama, dengan bukti jika sesiapa sahaja yang menaip googleMalaysia dengan perkataan onlajer, pastinya tomatogurl akan muncul pada page pertama.  Apa yang tebaiknya cik tom ini? Dengan merujuk starter forward reverse dalam kepala aku ini tidak perlulah aku mengulas lebih panjang lagi kerna ia telah di wartakan dalam 3 Blog Pilihan Terbaik dari itu tidak perlu lagi untuk di ulang alik entry ini. 

Blogger Kedua ( R2) Akma Omar
Contact normaly closed aku tak dapat nak dibuka puas aku mencari dimana datangnya fault itu mungkin contact R2 ini dah melekat terus pada Akma Omar yang mendapat hattrik pada 2012 menyebabkan digital output ini telah mengindeksnya sebagai blogger terbaik untuk disenarai pada tahun ini. 

Blogger ketiga (R3) Denaihati
Nampaknya sequence conector dalam program ini telah meletakan Tuan Haji di tangga ke tiga, adakah berpunca dari contest i phone yang banyak nak guna G. Apa - apa pun denaihati tetap dihati apa aku nak kata lagi.

Blogger Keempat (R4) Buasir Otak
Pengesan haba atau Thermostat dalam muka ini telah mengesan aku cuba tumpang popularati blog yang mengunakan avatar Patrik Star. Apa - apa pun sekadar menguji adakah jenama dari Team fools syndicate dapat mendapat hati 10 blogger Terbaik atau sekadar entry yang syok sendiri.

Blogger Kelima (R5) Tehr
Four to twenty five mili amp sapa yang tak kenal dengan cikgu ini ada pantun ada cerita budak sekolah ada kisah dan tauladan.  Dan aku suka disana sikit-sikit tu tau lah apa trend jenama  inverter bebudak sekolah yang perlu di ambil perhatian. Al maklumlah anak kawan  pun dah masuk alam persekolahan.

Blogger Keenam (R6) Kongsi Bersama Nora
Dengan pengeluaran yang memerlukan mesin yang digerakan oleh motor elektrik, mungkin akan mengunakan sistem kawalan direct on line dan inverter untuk membina sebuah kilang mini proses membuat ubat - ubatan atau jamu, jadi dari memikirkan semua itu baik kita lepak dekat tempat nurmisnan dekat sana ada banyak tips - tips kesihatan. 

Blogger Ketujuh (R7) En.Titan
Gua cuba restart balik gua punya starter panel mana tahu ada benda yang tak kena , ia lah macam mana boleh sangkut dekat relay no .7 ini. lu bukannya kenal sangat dengan En. Titan ini , baca blog dia pun bukan selalu tapi mungkin setting function aku dalam keadaan default itu mungkin buat dia jadi salah satu antara 10 blogger yang terbaik. dan jujurnya pada aku titan ini pandai memasang umpan . sambil tangan kanan menyedut cendol yang telah disediakan.

Blogger Kelapan (R8) Boni kacak
Nampaknya sistem kawalan aku dah lari dari kawalan. bila masa PLC ini kenal benda - benda hiburan kalau lampu pendaflour atau aircond yang memakai sistem kawalan inverter mungkin lah juga. pastinya lampu ini akan cepat -cepat menyala jika ada awek  - awek cun seperti fatin liyana lalu dihadapan , dan aircond akan cepat - cepat berfungsi untuk menyejukan badan apabila producer datang membawa tawaran.

Blogger Kesembilan (R9) Shakiddo
semua sistem diatas tidak akan berfungsi jika takde yang boleh mengeluarkan modal belanja oleh itu blogger Tuan Hisyamudin Fadzil pemilik  shakiddo banyak memberi tips - tips cara buat duit melalui nuffnang. dan jika berhasil mendapatkan dana dari sana bermakna anda boleh lah kita membeli sebuah skrin tv yang berukuran 84 inchi.

Blogger Kesepuluh (R10) OnLajer
Alamak apa ke hal dengan Main Control Unit (MCU)  ini  ada masalah ke kenapa dia boleh mengindeks onlajer pastinya ada something wrong ni , kena tukar relay omron yang terbaru ini, jika tidak pasti akan menghuru - hara kabel - kabel yang terjalin antara satu sama lain ini. Dan untuk tidak mengakibat kerosakan sistem terpaksalah aku guna kabel 630mm.sq dengan kapasiti 22kv supaya cepat sedikit meletup di muka pertama carian 10 Blogger Terbaik Malaysia.

Selesai sudah aku mengarut dalam entry ini memang aku akui semua blog ada kehebatan tersendiri cuma aku sengaja meletakan blog - blog yang agak biasa jugalah aku lewati, dan untuk yang tidak ada disini In Sha Allah aku akan buat lagi andai cerita 10 Blogger Terbaik Malaysia aku ini  tidak tersenarai dalam hati en google ini.



Contest SEO 10 Blogger Terbaik Malaysia dianjurkan oleh Ohcikgu.com. Penaja bersama adalah  Fivio.comNadot.myEffortlab Cik LailiHalim RDFLadfeAmirAmiRini,MyadynaMy AdamRanggi LifestyleMinda Emas NetworkCikTOMMiecyber’s Blog,Hamdan’s BlogKain Cotton Murahbooblogs.comCheese MazKakimedia.MY,ContengConteng.com dan Blog Hati Putera

{ 140 comments.. read them below or add one }

Budak Felda Budak Felda 7 January 2013 at 14:52
memang senarai blog di atas tu aku biasa terjah mmg berkualiti :)
onn Lajer onn Lajer 7 January 2013 at 15:11
Cuma yang no.10 je ,macam kelaut
onn Lajer onn Lajer 7 January 2013 at 15:19
i say kalau tak mengena aku buat lagi dengan Azri Johan heeh
لين Si Pipi Merah لين Si Pipi Merah 7 January 2013 at 15:21
no 10 boleh jadi TOP 5. ganbatte ne! buasir otak top 3. dah main SEO dah skrg. all the best!
titan titan 7 January 2013 at 15:33
gua memang suka no.7. nombor eric cantona tu. sahabat lama gua jugak tu. haha..
onlajer onlajer 7 January 2013 at 15:35
hehe sengaja cuba-cuba mengarut
onlajer onlajer 7 January 2013 at 15:36
itu pasal la gua sengaja letak lu dekat no.7 haha
Kesuma Angsana Kesuma Angsana 7 January 2013 at 16:14
wah semua tu blogger2 terhebat lah
Yas y Yas y 7 January 2013 at 17:11
Ado contest laie....semoga berjaya bro...
onlajer onlajer 7 January 2013 at 17:47
ilmu bab tambah berat badan aku teror hehe
onlajer onlajer 7 January 2013 at 17:48
IN Sha Allah jika ada rezeki
Donny Ien Donny Ien 7 January 2013 at 18:01
tahniah kepada semua blogger yang tersenarai di atas, moga terus sukses di masa akan datang =D
onn Lajer onn Lajer 7 January 2013 at 18:07
Termasuk yang no.10 ya tak Donny
Joe Joe 7 January 2013 at 18:08
Senarai blogger yang gempak. Still considering nak join contest nie, cuma masa mencemburui..
Prince of Noob Prince of Noob 7 January 2013 at 19:30
wah blog ana yg merapu dan syok sendiri pun ada kekekeke... mcm menarik contest ni, tapi tak berapa faham mcm mana nak join. cuma pilih 10 blog terbaik malaysia sahaja dan tulis keterangan mengenainya ke, ke guano?
Prince of Noob Prince of Noob 7 January 2013 at 19:31
ooh lupa nak cakap... arigatou gozaimasuuuuuu
KiD KiD 7 January 2013 at 19:49
ahhahaaa... blogger nombor 9... hebat sekali huraiannya.. terima kasih! :)
Denaihati Denaihati 7 January 2013 at 21:58
semoga berjaya untuk contest dan terima kasih denaihati.com berada dalam senarai 10 terbaik bro.
tehr tehr 7 January 2013 at 23:53
aku juga ada masuk senarai tu, bro
macam tak layak je rasa
apa pun terima kasih banyak2

selamat berjaya
Blog Keperawatan Blog Keperawatan 8 January 2013 at 07:55
memang blogger-blogger hebatlah mereka semuanya yang tersenarai...
Semoga berjaya kontesnya sahabat...
Menyokong dengan G+1 nya sahabat
onn Lajer onn Lajer 8 January 2013 at 08:41
Lebih kurang macam tu noob tapi kau kalau nak lagi terang pergi tempat penganjur taku ada syarat yang kau tak suka hehe.
Yang no.2 takde hal punyalah
onn Lajer onn Lajer 8 January 2013 at 08:42
ha ah huraian pasal nakkan duit hehe
onn Lajer onn Lajer 8 January 2013 at 08:43
Ya terima kasih kembali tuan
onn Lajer onn Lajer 8 January 2013 at 08:44
Apa pulak tak layak bro, walaupun fatin liyana punya blog itu hebat, kalau aku tak baca mana aku tahu dia hebat ya tak.
onn Lajer onn Lajer 8 January 2013 at 08:45
Terima kasih gan, kerna mendukong saya
boni kacak boni kacak 8 January 2013 at 13:09
patutlah dari tadi terbersin2.. rupanya namaku diseru disini.ahahaha.. terima kasih bro... tapi, den rasa den ni masih lagi blogger picisan.. rasa macam tak layak je disenaraikan antara yang terbaik.. tapi apa2pun, terima kasih banyak2 bro.. :)

apa2pun, good luck untuk contest ni.. hasil penulisan utk contest ni sangat unik dan lain daripada yang lain.terbaik bro. good luck! :)
onlajer onlajer 8 January 2013 at 13:15
Dan aku ulangi sekali lagi walaupun ada blogger terhebat yang lain. tapi kalau aku tak pernah singah macam mana aku nak tahu dia hebat. hehe
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 8 January 2013 at 14:22
bila melihat kekacakan sang boni terlebih kacak,aku terpaksa menerima hakikat bahawasanya beliau sangat kacak untuk berada dalam top 10... (ayat sebenar - boni,aku da puji,mohon belanja ABC bulan 11)
onn Lajer onn Lajer 8 January 2013 at 14:35
Ada juga yang faham bahasa Alien aku ini ya hehe
Bagus Sugiarto Bagus Sugiarto 8 January 2013 at 19:38
Melawat ke blog sahabat untuk dukung kontes...
suri suri 9 January 2013 at 02:11
salam aik ada contest lgi heee... hebat
fiezaradzi fiezaradzi 9 January 2013 at 11:00
selamat berjaya.. mmg blogger terbaik lah..
hafizmd hafizmd 9 January 2013 at 11:02
Ini memang senarai terbaik! No. 10 mmg betul dah tu...tak perlu nak tukar relay omron...hehehe

Selamat berjaya bro!
azwan azwan 9 January 2013 at 11:48
gila sistem ini. boleh kesan blog terbaik 2012. memang terbaik!!
onn Lajer onn Lajer 9 January 2013 at 12:04
Schneider,idec pun ada keluar relay hehe
onn Lajer onn Lajer 9 January 2013 at 12:05
Memang gila bro, kalau orang lain buat sistem guna PLC pasti paling kurang 1k, gua pakai air liur jer hehe
Beckhrooy Beckhrooy 9 January 2013 at 18:18
pening kepala aku dgn PLC ni, hehe
ohcikgu ohcikgu 9 January 2013 at 23:01
tak faham sistem ini. tapi terima kasih kerana berminat menyertai contest ini. Dah update pun senarai peserta.
Hafizul Hafizul 9 January 2013 at 23:14
Emm mereka memang terbaik...satu masa nanti nak jadi terbaik mc mereka..hehe..selamat maju jaya bro..
kamil salleh kamil salleh 10 January 2013 at 00:25
semoga pemilihan top blogger menepati piawan para juga serta penganjur. Bukan senang nak raih yang terbaik jika tanpa melakukan sesuatu. Selamat berjaya...
mie mie 10 January 2013 at 02:13
Wah, agak menarik
ada setengah tu belum diterjah lagi..
ehehehhe
baguznet baguznet 10 January 2013 at 16:07
wah! mmg ngetop senarai 10 blogger terbaik tu.
Moga berjaya untuk bro!
onlajer onlajer 10 January 2013 at 16:09
tak faham sitem takpe, janji diterima penyertaan
onlajer onlajer 10 January 2013 at 16:11
Harap penganjur menerima piawain ini hehe
onlajer onlajer 10 January 2013 at 16:12
1 sampai 9 je kot yang ngetop no 10 tu numpang top jer
imkaberita imkaberita 11 January 2013 at 09:48
salam kenal teman, keep blogging :)
onn Lajer onn Lajer 11 January 2013 at 10:43
Terima kasih dan untuk anda juga
Aliff Haikal Aliff Haikal 13 January 2013 at 01:20
BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI BONI

HAHA lariii
AkmaOmar AkmaOmar 13 January 2013 at 02:20
Tak sangka ada dalam senarai ni... Rasanya belum layak lagi...

Apa2 pun terima kasih... Good luck..
Danial Abdul Rahim Danial Abdul Rahim 13 January 2013 at 12:33
Akak Akma Omar memang top :D

Saya pun suka dengan blgo Akak Akma Omar =)
afifudinsohaini afifudinsohaini 13 January 2013 at 15:56
ada blog lagi yang belum pernh datang lagi ni,..nak terjah sat..
http://www.jeritpekik.my/2013/01/live-streaming-manchester-united-vs.html
Amirez Amirez 14 January 2013 at 13:14
kesemua 10 blog yang sememangnya popular di kalangan blogger. good luck bro ;)
Nur Misnan Nur Misnan 15 January 2013 at 10:19
Salam brother..
terima kasih banyak2 kerana menyenaraikan kongsibersamanora
sebagai top 10 blogger Malaysia.. Kita semua sama saja. Sama2
naik dan sama2 berkongsi rasa...

All d best and gd luck..
Bro Framestone Bro Framestone 16 January 2013 at 14:37
Terselit pula dekat no. 10 ek.. Tak pe, bagus kalau mcm tue
effortlab effortlab 16 January 2013 at 23:35
Semoga berjaya! Ada rezeki boleh pakai hosting sendiri nanti
onn Lajer onn Lajer 18 January 2013 at 16:41
mana tak layak hatrik tu kalau ada piala seo boleh terus simpan tak payah pulang
onn Lajer onn Lajer 18 January 2013 at 16:42
ya betul brother , termasuk anda punya
onn Lajer onn Lajer 18 January 2013 at 16:44
Danial Abdul Rahim pun setuju
Muhamad anuar Marsib Muhamad anuar Marsib 19 January 2013 at 01:10
Good Luck onlajer... Seo blog ini memang mantap... Banyak ilmu tentang SEO yang perlu saya pelajari di blog ini... TQ.. ;)
onn Lajer onn Lajer 19 January 2013 at 09:40
erk jangan lambung saya tinggi- tinggi En.Anuar saya pun dalam proses pembelajaran,kalau buat kopi o kaw2 tau ler,hehe ..apa - apa pun terima kasih kembali kerna sudi memberi komen di sini.
potia casadelarossa potia casadelarossa 19 January 2013 at 21:51
paling aku suka olahan ayat kontest digabungkan dgn electrik tu tak leh blah tu... aku salute giler dgn entry mcmni.. ada kelainan dalam olahan ayat... lu mmg the best lah... hope lu menang... lu pon kat main page google dah wa tgk... menang blajer teh O beng sor!!!
CIK TOM CIK TOM 20 January 2013 at 13:57
hehe...pening gak baca entry ni tp mmg kreatif lain dr yg lain..
thanks sudi pilih blog ciktom..terharu..sob3 mintak tisu... ;p

ps: goodluck!pastikan diri anda salah seorg pemenang @ juara ye!
Juan Juan 20 January 2013 at 21:52
semua diatas tu saya kenal
baguznet baguznet 22 January 2013 at 00:53
kadang-kadang yg dikatakan menumpang itu yang lagi hebat, bro walau kita tak menafikan kehebatan mereka yang lain ;)
kamil salleh kamil salleh 22 January 2013 at 08:36
Semoga sentiasa berada di page 1, hingga ke akhir penamat. Sukar nak melintas blog kalian semua.
kamil salleh kamil salleh 22 January 2013 at 08:36
Semoga sentiasa berada di page 1, hingga ke akhir penamat. Sukar nak melintas blog kalian semua.
izwanyusof izwanyusof 22 January 2013 at 10:49
pehh!! ni control engineer ni.
PLC, NO switch, NC switch, relay.
saya paham flow entri ni. industrial automation.
good luck untuk contest.
aynora nur aynora nur 22 January 2013 at 11:37
selamat bersaing dengan sihat dan menyihatkan badan..
Khairul Zamri Khairul Zamri 22 January 2013 at 15:59
mcm menarik nie... good luck :)
Izzuddin Fauzi Izzuddin Fauzi 22 January 2013 at 23:03
Yeah... OnLajer menunjukkan kepakarannya :) Hehehe
WRizuan WRizuan 25 January 2013 at 15:54
kelaut pun dah makin mantap skrg nie heehehe
azman azman 26 January 2013 at 09:47
Mak Ai ulasan hehehe.......unik
kamil salleh kamil salleh 30 January 2013 at 00:33
Nampaknya entri bro...semakin mengancam, kita sama2 guna template V2 ni..Apa pun cuma strategi je lain caranya.
akubiomed akubiomed 31 January 2013 at 01:14
Selamat berjaya dengan penyertaan contest SEO ini.
kamil salleh kamil salleh 10 February 2013 at 02:23
Satu perkembangan yg sihat untuk sama2 join dlm contest ini. Semoga berjaya bro....
ieta ieta 13 February 2013 at 16:32
hehehe... kena dukong ke? lawak aih
ieta ieta 13 February 2013 at 16:37
selamat berjuang menduduki takhta terbaik blogger terbaik Malaysia :)
hanafi abdullah hanafi abdullah 14 February 2013 at 07:57
bijak juga bro menilai perkara terbaik ...seperti pepatah hanya jauhari mengenal manikam
Dr Fuh Dr Fuh 14 February 2013 at 14:44
selamat maju jaya bro untuk contest ni..ayat lu memang betul-betul unik..pasti melekat di 1st page lama-lama..nanti menang jangan lupa belanja lepat pisang sepotong.. :)
Hiburan Hiburan 14 February 2013 at 20:04
wahh. semua blogger professional berkumpul disini :)
Potia CasadelaroSsa Potia CasadelaroSsa 15 February 2013 at 04:04
tak menahan ayat dia... mcm tukang letrik elektronic jek... terbaik bro!
kamil salleh kamil salleh 15 February 2013 at 05:02
Entri anda semakin mengancam di page 1 (SERP). Tahniah...semoga terus kekal...
booBlogs booBlogs 15 February 2013 at 05:13
good luck. semoga kekal no.1 :)
lepakk.com lepakk.com 15 February 2013 at 18:20
Serius tak faham amende... huk huk huk
djdanchef djdanchef 16 February 2013 at 04:59
ku bkn belajar dlm bidang elektrik ni, jd ku blur sikit bila baca entry ni.. apa apa pun mmg kreatif.. :-)
hisham hisham 17 February 2013 at 03:52
macam nak join contest nih, tp ramai sangat otai nyer.... tahniah dan semoga kekal di tempat pertama :)
cikgu hailmi cikgu hailmi 17 February 2013 at 15:51
Blog hebat! cikgu punya tak tau lah bila nak jadik master camnih.. ;)GUd luck yer
Rasna Wati Rasna Wati 18 February 2013 at 02:32
Pokonya mantap abis mas...
Salam Kenal.
Anonymous Anonymous 20 February 2013 at 09:45
Τhis blog was... how do I ѕaу іt?
Relevаnt!! Finаlly Ι have founԁ somethіng that helpeԁ me.
Thankѕ a lot!

My web-ѕite; click through the following page
My page > fdw.fr
al- lavendari al- lavendari 21 February 2013 at 08:35
cer singgah blog ini pulak .. kalau tak puas hati, wang anda tidak dikembalikan. hehe

http://al-lavendari.blogspot.com/
Potia Casadelarossa Potia Casadelarossa 22 February 2013 at 01:06
Kepada Onlajer aka Onjelar SAYA TIDAK AKAN KEMBALIKAN WANG ANDA SPERTI KOMENG DIATAS HARAP MAK lONG...
Potia Casadelarossa Potia Casadelarossa 22 February 2013 at 01:08
kelaut pon 1rank tu.. banyak la kelaut... tak terkejar dah orang lain dgn lu punya 10 blogger terbaik ni.. versi letrik tu...
onn Lajer onn Lajer 22 February 2013 at 09:29
yang dekat atas tu orang lama lah takut gua nal komen lebih2 hehe
Azrul Zakuan Azrul Zakuan 22 February 2013 at 17:08
gua rasa gua dah komen kat sini pati bila gua buat semakan secara online takde pulak komen gua. Anyway gua ucapkan selamat maju jaya kat lu. Terbaik bahasa renjatan letrik lu bro! google pon pening nak index lalu memberikan kemenangan percuma kepada lu!
ashadin ashadin 22 February 2013 at 17:36
good luck lah.. entry mengarut ke rasa satu entry yg kreatif sangat2 ... :)
khai diba khai diba 22 February 2013 at 23:21
salam....tahniah kepada top ten blogger...jemput jenguk blog saya...khaidibah.blogspot.com
Adam Roslan Adam Roslan 24 February 2013 at 04:50
Tudia elektronik habis! Tahniah mereka yang memegang takhta!
Yas y Yas y 24 February 2013 at 13:14
Power wo ko ni onlajerrr.....semoga terus berjaya wehhhh!!!!

10 Blogger Terbaik Malaysia
kamil salleh kamil salleh 25 February 2013 at 04:28
Good luck bro.....kekalkan di page 1, Insya Allah berjaya. Jangan jadi seperti di contest yang lepas-lepas.
Anuar Anuar 25 February 2013 at 21:37

10 Blogger Terbaik Malaysia yang disenaraikan di atas semuanya hebat-hebat belaka...

Good Luck.. Contest ini akan berakhir tak lama lagi... Semoga berjaya menjadi salah seorang pemenang bertuah... ;)
Muhamad anuar Marsib Muhamad anuar Marsib 25 February 2013 at 21:42
Semoga entri 10 Blogger Terbaik Malaysia yang terdapat di blog ini terus berjaya berada di page pertama Google..
Cahaya Purnama Cahaya Purnama 27 February 2013 at 04:47
Tahniah semoga berjaya...bloger terbaik
WRizuan WRizuan 27 February 2013 at 14:29
itu la pasal..makin kelaut dalam gayanya hehehe
Cik Matahariku Cik Matahariku 26 March 2013 at 07:05
akhirnya, tahniah kerana terpilih menjadi pemenang contest SEO ni.mungkin kelainan menyusun entri telah berjaya menawan hati en google,,heheh..semoga terus berjaya dalam dunia blogging ini.:)-
blog terbaik blog terbaik 30 March 2013 at 21:58
Ini nih yg terbaik kalau di Indonesia..
Travel-Zoom Travel-Zoom 31 March 2013 at 13:40
Tahniah Bro juara 10 contes 10 blogger terbaik malaysia
potia casadelarossa potia casadelarossa 15 May 2013 at 21:27
tahniah..eh! terlambat say tahniah...ekekek