Minuman 100 Plus Bukan Lagi Minuman Isotonik ?

Sila Belanja Gua SeTin

Baru berberapa minit yang lalu kawan aku ada post tentang 100plus yang menyatakan ia bukan lagi minuman Isotonik, aku manalah tahu orang tulis aku baca orang bagi free aku minum sahja. Dan aku pun bukanya peminum tegar minuman ini kecuali lepas bersihkan kebun bapak aku saja-saja lah aku belanja brader dan anak buah aku sebotol dua buat penghilang dahaga.

Dan di bawah ini adalah ayat -ayat yang diberi oleh rakan222x FB

Kalau dulu, bila kita mengalami demam, ramai orang yang mengesyorkan kita minum air 100 Plus banyak-banyak. Kalau kita ke Klinik pun, di samping ubat yang diberikan, doktor tersebut kadang-kadang memberi pilihan supaya minum air 100 Plus sebanyak mungkin.

Kini tidak lagi kerana khabarnya salah satu ramuan khas electrolyte, salah satu benda penting untuk orang demam, cirit atau tenaga untuk bersukan. Katanya semenjak Nov 2011, syarikat F&N Malaysia tidak lagi mengunakan beberapa ramuan tersebut. Nak tahu kepastian, sila check tin atau botol 100 Plus korang. 100 Plus kini di katakan tidak mempunyai 3 ramuan electrolyte iaitu Sodium Citrate, Potassium Phosphate and Calcium Phosphate. 100plus bukan lagi minuman isotonik yg sebenar.

Ramuan Asal 100Plus:
Carbonated Water, Sucrose, Glucose, Citric Acid, Sodium Citrate, Sodium Chloride, Potassium Phosphate and Calcium Phosphate.

Ramuan Sekarang:
Carbonated Water, Sucrose, Glucose, Sodium Chloride,

Ramuan yg telah dikeluarkan:
Citric Acid, Sodium Citrate, Potassium Phosphate and Calcium Phosphate. Edisi UK ade pulak ramuan tu:

Dari saya...
Biarlah apa yang orang nak tulis, Hanya apabila kita nak merasa air 100% beli sahaja dan minum ,cuma kena kawal darimenjadi berlebihanitu sahaja...

Nota kaki: Untuk anda yang mahu menjana pendapatan melalui bisnes air balang ... Anda boleh layari bisnesair.com .

Disana ada berberapa panduan untuk anda memulakan bisnes air dari bab modal,lokasi hinggalah belajar berberapa jenis air balang yang paling popular.

Bisnesair.com

{ 36 comments.. read them below or add one }

ros_reeza ros_reeza 14 January 2013 at 16:23
yup, kena elakkan minum minuman berkabonat ni.. tak elok untuk kesihatankan.. Tapi, kalu teringin minum je sikit ye.. hihi.. sikit je tau :)
Encik Anif Encik Anif 14 January 2013 at 16:29
Hmmm. kena cari isotonik yang lain ni!
Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail 14 January 2013 at 16:56
adussss,,, tak de ke reason dorang buang tu kenapa???
aReLaN aReLaN 14 January 2013 at 22:20
memang tak minum air gas. hehehe..kalau air isotonik, lagi suka gatorade yang takde gas.
tehr tehr 14 January 2013 at 23:17
aku memang tak suka air bergas
isotonik juga aku jarang minum
boni kacak boni kacak 15 January 2013 at 00:22
hurm.. macam tu pulak.. nasib baiklah den ni jenis jarang2 sangat minum air2 macam ni
pipoq pipoq 15 January 2013 at 01:48
memang kalau demam, aku cari 100 Plus je..tak perasan pulak kandungan dia tu dah bertukar..patut la anak aku aritu lambat baiknya..hehehe
Donny Ien Donny Ien 15 January 2013 at 02:36
saya juga kurang minum air sebegini (air isotonik). tq diatas infonya.
hafizmd hafizmd 15 January 2013 at 09:20
klau benar bagai dikate der, mmg rugilah f & n ni....

minum air msk lg bgus...hihi
onn Lajer onn Lajer 15 January 2013 at 12:04
tak buleh minum sikit je der kena habiskan nanti rugi hehe
onn Lajer onn Lajer 15 January 2013 at 12:05
kalau ada yang belanja bedal je der
onn Lajer onn Lajer 15 January 2013 at 12:05
ada babe itu semua kan duit hehe
onn Lajer onn Lajer 15 January 2013 at 12:06
Apa itu gatorade der aku macam tak pernah minum
onn Lajer onn Lajer 15 January 2013 at 12:07
aku pula jarang beli, tapi tak menolak kalau free
onn Lajer onn Lajer 15 January 2013 at 12:07
ya le boni nak jaga suara hehe
onn Lajer onn Lajer 15 January 2013 at 12:08
dulu kalau demam masa kecik -kecik minum air oren botol kampung
onn Lajer onn Lajer 15 January 2013 at 12:08
Mana tak nya der satu tin pun dah dekat rm2 dekat kedai mamak
onn Lajer onn Lajer 15 January 2013 at 12:09
Ya betol air masak lebih sesuai untuk kita
Kesuma Angsana Kesuma Angsana 15 January 2013 at 13:27
betul tu minum je air masak byk2
effortlab effortlab 16 January 2013 at 23:37
Dah tu iklan still cakap air ni air isotonik. tak leh caya la iklan kat tv tu
Mat Pat Pok Hak Mat Pat Pok Hak 29 January 2013 at 21:58
sekarang isi kandungan yg didalam 100 Plus tu ade di Air Gatorade.. skrg sy dah tak beli 100Plus disebabkan isi kandungannya dikurangkan tp harga sama.. rata2 pengguna masih belum tahu akan hal ini..
Mat Pat Pok Hak Mat Pat Pok Hak 29 January 2013 at 22:03
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=D-z_qxzFL8M
Budak Felda Budak Felda 1 February 2013 at 16:03
emmm...tak beli dah la lepas ni :)
onn Lajer onn Lajer 1 February 2013 at 16:25
orang belanja jangan pulak tolak tepi
Budak Felda Budak Felda 1 February 2013 at 16:32
tolak cara baik la bro hehehe
AnonymousAnonymous 28 February 2013 at 19:10
Luckily for tinnitus a salubrious limbic Organization, a tinnitus sign is stopped in
its tracks. In that location are numerous herbal treatments which assist electric stimulant and types of Magnetic Sonority.


Review my web-site scenar tinnitus
Also see my site - reasons for ringing in ears
AnonymousAnonymous 4 April 2013 at 00:09
Ape yang kau membebel kat sini ni labu..
Syikin A Syikin A 20 August 2015 at 09:54
This comment has been removed by the author.
Syikin A Syikin A 20 August 2015 at 09:56
sy minum ada je semua ramuan itu.biar betul ni
AnonymousAnonymous 19 March 2016 at 14:43
sy baru je check ramuan 100 plus ni..ada je smua ramuan asal tu..xde yg dibuang pun...mna 1 yg betul ni?
Amir Ash Burn Amir Ash Burn 31 July 2016 at 12:21
Biasalah .. Kaki temberang pun tak tau fakta sebenar .. mungkin dia beli yang underground kot .. 100 plus masih memiliki ramuan asal .. klu tak puas hati boleh saman ..
Unknown Unknown 14 October 2016 at 04:09
tuh lh.. dh cek.. ada jew....smua ramuan tuh..
Norazalina Radzuan Norazalina Radzuan 6 December 2016 at 20:30
Itu yang ada pelik. Baru he check ada je.
Norazalina Radzuan Norazalina Radzuan 6 December 2016 at 20:31
Itu yang ada pelik. Baru he check ada je.