Minuman 100 Plus Bukan Lagi Minuman Isotonik ?

on Monday, 14 January 2013

Sila Belanja Gua SeTin

Baru berberapa minit yang lalu kawan aku ada post tentang 100plus yang menyatakan ia bukan lagi minuman Isotonik, aku manalah tahu orang tulis aku baca orang bagi free aku minum sahja. Dan aku pun bukanya peminum tegar minuman ini kecuali lepas bersihkan kebun bapak aku saja-saja lah aku belanja brader dan anak buah aku sebotol dua buat penghilang dahaga.

Dan di bawah ini adalah ayat -ayat yang diberi oleh rakan222x FB

Kalau dulu, bila kita mengalami demam, ramai orang yang mengesyorkan kita minum air 100 Plus banyak-banyak. Kalau kita ke Klinik pun, di samping ubat yang diberikan, doktor tersebut kadang-kadang memberi pilihan supaya minum air 100 Plus sebanyak mungkin.

Kini tidak lagi kerana khabarnya salah satu ramuan khas electrolyte, salah satu benda penting untuk orang demam, cirit atau tenaga untuk bersukan. Katanya semenjak Nov 2011, syarikat F&N Malaysia tidak lagi mengunakan beberapa ramuan tersebut. Nak tahu kepastian, sila check tin atau botol 100 Plus korang. 100 Plus kini di katakan tidak mempunyai 3 ramuan electrolyte iaitu Sodium Citrate, Potassium Phosphate and Calcium Phosphate. 100plus bukan lagi minuman isotonik yg sebenar.

Ramuan Asal 100Plus:
Carbonated Water, Sucrose, Glucose, Citric Acid, Sodium Citrate, Sodium Chloride, Potassium Phosphate and Calcium Phosphate.

Ramuan Sekarang:
Carbonated Water, Sucrose, Glucose, Sodium Chloride,

Ramuan yg telah dikeluarkan:
Citric Acid, Sodium Citrate, Potassium Phosphate and Calcium Phosphate. Edisi UK ade pulak ramuan tu:

Dari saya...
Biarlah apa yang orang nak tulis, Hanya apabila kita nak merasa air 100% beli sahaja dan minum ,cuma kena kawal darimenjadi berlebihanitu sahaja...

Nota kaki: Untuk anda yang mahu menjana pendapatan melalui bisnes air balang ... Anda boleh layari bisnesair.com .

Disana ada berberapa panduan untuk anda memulakan bisnes air dari bab modal,lokasi hinggalah belajar berberapa jenis air balang yang paling popular.

Bisnesair.com

Ranking: 5

36 comments :

  1. yup, kena elakkan minum minuman berkabonat ni.. tak elok untuk kesihatankan.. Tapi, kalu teringin minum je sikit ye.. hihi.. sikit je tau :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak buleh minum sikit je der kena habiskan nanti rugi hehe

      Delete
  2. Hmmm. kena cari isotonik yang lain ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ada yang belanja bedal je der

      Delete
  3. adussss,,, tak de ke reason dorang buang tu kenapa???

    ReplyDelete
  4. memang tak minum air gas. hehehe..kalau air isotonik, lagi suka gatorade yang takde gas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa itu gatorade der aku macam tak pernah minum

      Delete
  5. aku memang tak suka air bergas
    isotonik juga aku jarang minum

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pula jarang beli, tapi tak menolak kalau free

      Delete
  6. hurm.. macam tu pulak.. nasib baiklah den ni jenis jarang2 sangat minum air2 macam ni

    ReplyDelete
  7. memang kalau demam, aku cari 100 Plus je..tak perasan pulak kandungan dia tu dah bertukar..patut la anak aku aritu lambat baiknya..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu kalau demam masa kecik -kecik minum air oren botol kampung

      Delete
  8. saya juga kurang minum air sebegini (air isotonik). tq diatas infonya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana tak nya der satu tin pun dah dekat rm2 dekat kedai mamak

      Delete
  9. klau benar bagai dikate der, mmg rugilah f & n ni....

    minum air msk lg bgus...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya betol air masak lebih sesuai untuk kita

      Delete
  10. betul tu minum je air masak byk2

    ReplyDelete
  11. Dah tu iklan still cakap air ni air isotonik. tak leh caya la iklan kat tv tu

    ReplyDelete
  12. sekarang isi kandungan yg didalam 100 Plus tu ade di Air Gatorade.. skrg sy dah tak beli 100Plus disebabkan isi kandungannya dikurangkan tp harga sama.. rata2 pengguna masih belum tahu akan hal ini..

    ReplyDelete
  13. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=D-z_qxzFL8M

    ReplyDelete
  14. emmm...tak beli dah la lepas ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang belanja jangan pulak tolak tepi

      Delete
    2. tolak cara baik la bro hehehe

      Delete
  15. Luckily for tinnitus a salubrious limbic Organization, a tinnitus sign is stopped in
    its tracks. In that location are numerous herbal treatments which assist electric stimulant and types of Magnetic Sonority.


    Review my web-site scenar tinnitus
    Also see my site - reasons for ringing in ears

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ape yang kau membebel kat sini ni labu..

      Delete
  16. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  17. sy minum ada je semua ramuan itu.biar betul ni

    ReplyDelete
  18. sy baru je check ramuan 100 plus ni..ada je smua ramuan asal tu..xde yg dibuang pun...mna 1 yg betul ni?

    ReplyDelete
  19. Biasalah .. Kaki temberang pun tak tau fakta sebenar .. mungkin dia beli yang underground kot .. 100 plus masih memiliki ramuan asal .. klu tak puas hati boleh saman ..

    ReplyDelete
  20. tuh lh.. dh cek.. ada jew....smua ramuan tuh..

    ReplyDelete
  21. Itu yang ada pelik. Baru he check ada je.

    ReplyDelete
  22. Itu yang ada pelik. Baru he check ada je.

    ReplyDelete

 
© onlajer.net All Rights Reserved
OnLajer