10 Blogger Terbaik Malaysia - Alexa Search Traffic

on Tuesday, 19 February 2013

Setelah melepasi sebulan catatan 10 blogger Terbaik Malaysia baru lah gua mula memerasankan statik yang terkandung pada halaman alexa yang membuktikan rasa sayang meraka terhadap blogspot ini.


Dengan menunjukan kedudukan 1,3,4 dan 7 telah memihak krpada entry yang berkaitan dengan contest yang dianjurkan oleh Oh. cikgu mengambarkan entry - entry yang lain pada muka blogspot ini seperti tidak mendapat sambutan yang hangat untuk dibaca oleh para pelayar, sedangkan disinilah tempatnya skil - skil untuk sekurang - kurangnya menjadi seorang pendawai elektrik yang telah aku kumpul untuk dikongsi bersama - sama mereka yang memerlukanya.

Tujuan utama onlajer menyertai contest - contest seo seperti 10 Blogger Terbaik Malaysia adalah seperti yang diperkatakan oleh saudara denaihati, iaitu proses penjenamaan jika ada rezeki mungkin ada sedikit bonus untuk usaha yang dilakukan. Ia lah mana mungkin jika onlajer hanya bercerita tentang elektrik blog ini akan meriah dengan kehadiran rakan-rakan blogger terbaik ini. Dari itu onlajer sedar sesebuah blog mestilah sedikit sebanyak diwarnai cerita - cerita sensasi hiburan terkini bagi melakukan proses pengenalan.

Untuk graf yang tertampal diatas ini adalah pencarian yang dikeluarkan oleh pihak alexa untuk sebulan yang lepas, tapi untuk graf ini aku pernah terbaca yang menyatakan alexa ini agak lambat untuk mengeluarkan statik yang sebenar, benar atau tidak bukanya kerja aku hendak memastikanya terpulanglah kepada setiap pemilik blog, sendiri tahu apa yang berlaku.. Mungkin jika benar kenyataan itu, Lebih baiklah kita semua mengejar untuk mendapatkan peringkat yang tertinggi untuk kerayatan google yang meraka pangil PageRank .

Link minta Di Klik


Ranking: 5

26 comments :

  1. Tahniah sbb Kedudukan blog bro tak berubah unt contest ini...elok jg kalau bro cuba mengejar kerakyatan google tu :-)

    ReplyDelete
  2. tahniah bro.. moga berjaya nanti.. rasanya nak mencuba nasib juga nanti

    ReplyDelete
  3. makin kuat nampaknya kedudukan onlajer dalam contest SEO 10 blogger terbaik malaysia. fuh.my cukup malas nak buat entry susulan sebab dah tau komfom kalah. google.com memang benci .my! :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan bergitu fuh, masih ada lagi masa ni

      Delete
  4. bagus3,, tahniah dari aku..
    keep it up brother.. Cuba kejar
    ke 2nd list plak...

    ReplyDelete
  5. tiap kali aku google mesti onlajer dalam first page. nanti kalau dah menang kena share skills kan? haaa tunggu nak belajar dari ko lah nanti. :D

    ReplyDelete
  6. kedudukan tak tergugat utk contest tu. syabas! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah , tapi masa masih panjang apa2 pun boleh jadi

      Delete
  7. Tahniah bro....susah betul aku nak kejo korang wehhhh....:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. brader yas , pasti boleh In sha Allah

      Delete
  8. Replies
    1. Alhamdulilah, tapi ayam masih lagi di gelangang

      Delete
  9. Ini mmg menjeleskan ambe.

    Moga tuan ambe berjaya dalam kontest ni dan dapatlah kiranya mewiring segelung dua wayar utk plug seo.

    Terima kasih

    ReplyDelete
  10. aku berhenti minum dulu la
    dah tak larat nak kejar siapa2

    ReplyDelete
  11. tanpa hang, tak menyala lampu kat malaysia ni. haha

    ReplyDelete

  12. Satu lagi entri tentang 10 Blogger Terbaik Malaysia yang sempoi dan bersahaja... Tapi best... ;)

    ReplyDelete
  13. Semua ini memberi peransang untuk kita teruskan lagi kerja/post mortem terhadap blog/entri kita supaya pengaliran arus elektik blog kita sentiasa lancar.

    ReplyDelete

 
© onlajer,Net All Rights Reserved
OnLajer