10 Blogger Terbaik Malaysia - Alexa Search Traffic

Setelah melepasi sebulan catatan 10 blogger Terbaik Malaysia baru lah gua mula memerasankan statik yang terkandung pada halaman alexa yang membuktikan rasa sayang meraka terhadap blogspot ini.


Dengan menunjukan kedudukan 1,3,4 dan 7 telah memihak krpada entry yang berkaitan dengan contest yang dianjurkan oleh Oh. cikgu mengambarkan entry - entry yang lain pada muka blogspot ini seperti tidak mendapat sambutan yang hangat untuk dibaca oleh para pelayar, sedangkan disinilah tempatnya skil - skil untuk sekurang - kurangnya menjadi seorang pendawai elektrik yang telah aku kumpul untuk dikongsi bersama - sama mereka yang memerlukanya.

Tujuan utama onlajer menyertai contest - contest seo seperti 10 Blogger Terbaik Malaysia adalah seperti yang diperkatakan oleh saudara denaihati, iaitu proses penjenamaan jika ada rezeki mungkin ada sedikit bonus untuk usaha yang dilakukan. Ia lah mana mungkin jika onlajer hanya bercerita tentang elektrik blog ini akan meriah dengan kehadiran rakan-rakan blogger terbaik ini. Dari itu onlajer sedar sesebuah blog mestilah sedikit sebanyak diwarnai cerita - cerita sensasi hiburan terkini bagi melakukan proses pengenalan.

Untuk graf yang tertampal diatas ini adalah pencarian yang dikeluarkan oleh pihak alexa untuk sebulan yang lepas, tapi untuk graf ini aku pernah terbaca yang menyatakan alexa ini agak lambat untuk mengeluarkan statik yang sebenar, benar atau tidak bukanya kerja aku hendak memastikanya terpulanglah kepada setiap pemilik blog, sendiri tahu apa yang berlaku.. Mungkin jika benar kenyataan itu, Lebih baiklah kita semua mengejar untuk mendapatkan peringkat yang tertinggi untuk kerayatan google yang meraka pangil PageRank .

Link minta Di Klik


{ 26 comments.. read them below or add one }

Neu Neu 19 February 2013 at 16:26
Tahniah sbb Kedudukan blog bro tak berubah unt contest ini...elok jg kalau bro cuba mengejar kerakyatan google tu :-)
Donny Ien Donny Ien 19 February 2013 at 16:43
tahniah bro.. moga berjaya nanti.. rasanya nak mencuba nasib juga nanti
Azrul Zakuan Azrul Zakuan 19 February 2013 at 17:53
makin kuat nampaknya kedudukan onlajer dalam contest SEO 10 blogger terbaik malaysia. fuh.my cukup malas nak buat entry susulan sebab dah tau komfom kalah. google.com memang benci .my! :p
Nur Misnan Nur Misnan 19 February 2013 at 20:30
bagus3,, tahniah dari aku..
keep it up brother.. Cuba kejar
ke 2nd list plak...
Khairul Asrol Khairul Asrol 19 February 2013 at 22:41
tiap kali aku google mesti onlajer dalam first page. nanti kalau dah menang kena share skills kan? haaa tunggu nak belajar dari ko lah nanti. :D
MK Kimi MK Kimi 20 February 2013 at 05:05
kedudukan tak tergugat utk contest tu. syabas! :)
Yas y Yas y 20 February 2013 at 12:01
Tahniah bro....susah betul aku nak kejo korang wehhhh....:)
hafizmd hafizmd 20 February 2013 at 17:04
Ini mmg menjeleskan ambe.

Moga tuan ambe berjaya dalam kontest ni dan dapatlah kiranya mewiring segelung dua wayar utk plug seo.

Terima kasih
tehr tehr 20 February 2013 at 19:14
aku berhenti minum dulu la
dah tak larat nak kejar siapa2
titan titan 22 February 2013 at 01:06
tanpa hang, tak menyala lampu kat malaysia ni. haha
onn Lajer onn Lajer 22 February 2013 at 14:42
jangan bergitu fuh, masih ada lagi masa ni
onn Lajer onn Lajer 22 February 2013 at 14:43
tengah mencuba dan mencuba hehe
onn Lajer onn Lajer 22 February 2013 at 14:43
Alhamdulilah , tapi masa masih panjang apa2 pun boleh jadi
onn Lajer onn Lajer 22 February 2013 at 14:44
brader yas , pasti boleh In sha Allah
onn Lajer onn Lajer 22 February 2013 at 14:45
Alhamdulilah, tapi ayam masih lagi di gelangang
onn Lajer onn Lajer 22 February 2013 at 14:45
Ajak kawan minum sekali la cikgu
Budak Felda Budak Felda 24 February 2013 at 10:49
Aku pun sama bro nak belajar dari bro...
Muhamad anuar Marsib Muhamad anuar Marsib 25 February 2013 at 22:40

Satu lagi entri tentang 10 Blogger Terbaik Malaysia yang sempoi dan bersahaja... Tapi best... ;)
kamil salleh kamil salleh 26 February 2013 at 23:49
Semua ini memberi peransang untuk kita teruskan lagi kerja/post mortem terhadap blog/entri kita supaya pengaliran arus elektik blog kita sentiasa lancar.