RM 1.00

on Saturday, 2 February 2013


Berberapa hari yang lepas gua ada pergi bank Islam dekat pasir gudang. Memang terbaik lah bank ini pada pendapat gua lunch time kurang orang tak macam Public Bank sendat ! Ini sudah bagus kasi cepat sikit gua punya giliran heh.

Sementara gua menuggu dekat sofa yang empuk gua lihat diluar ramai awek - awek yang menjaja borang, gua semacam excited hendak melihat borang apakah yang dijaja oleh gadis - gadis genit ini. selesai urusan di bank gua cepat - cepat menhampiri seorang gadis yang agak cun borang apa yang adik tengah promote ni borang ajak kahwin ke. sambil gua sengih - sengih gatal. takdela encik ini bukan borang kahwin, kami disini sedang berusaha mengumpulkan seberapa banyak tanda tangan sebagai bukti masyarakat atau orang awam disini berganding bahu untuk menjayakan program permuliharaan alam sekitar yang dipelopori oleh WWF - Malaysia.

Onlajer: WWF wah orang wrestling pun jaga alam sekitar juga ya
Awek cun : Bukan wrestling lah encik WWF ini adalah sebuah badan yang menjaga dan menyelidik tentang habitat hidupan liar dan alam persekitaran disamping membimbing orang awam tentang kesedaran alam sekitar kita ini.
Err Encik berminat? bolehlah turunkan tanda tangan encik disini dan nama encik.
Onlajer: Err boleh - boleh, untuk U! takde hal punya ,
Awek cun:  Encik ingin menderma RM1 sebagai sumbangan program WWF ini?
Sambil menulis gua terfikir gua tengah takde not kecik ni tak kan gua nak bagi RM50 sambil minta baki dikembali. langkah bijak gua sambil senyum gua geleng sekali tanda takde duit kecik hendak diberi. hehee.

Jadi untuk hari ini sebagai sokongan gua terhadap alam sekitar  gua letak link ini supaya kamu,kamu dankamu dapat menyumbang sebanyak RM 1.00.
Ranking: 5

16 comments :

  1. mne lokasi lu gedik 2..
    wa nk test market gak..
    ahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebelah kompleks pusat bandar pasir gudang

      Delete
  2. Kat sini kempen tandatangan UNHCR..aku kalo setakat sain tu ok la, nak buat komitmen menyumbang tiap bulan, kena utamakan keluarga dulu la..hehehe

    ReplyDelete
  3. x pela,,bagi la not besar...hehehe

    ReplyDelete
  4. salam.
    bagi not besar pastu mintak balik...kalau lah terjadi, munkin gadis genit tu tengok pelik je.hahah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. takdenya nak bagi, baik bagi buat sumbangan majlis maulud

      Delete
  5. Hihihihihi......itulah gunanya gadis genit utk menarik perhatian jejaka gedik...hahaha

    ReplyDelete
  6. Ada juga melihat kutipan WWF dilakukan didepan bank. Diminta tanda tangan tetapi yang hairan mengunakan whiteboard marker tentulah boleh dipadam kenapa tidak digunakan permanent market terus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa pakai white board marker, ini sudah kira mahu menipu tu

      Delete
  7. boleh2 kalau tanda tangan je
    kalau aku pun tak bagi rm50 tu
    dah tak ada duit kecil nak buat macam mana
    mungkin lain kali je

    ReplyDelete
    Replies
    1. jawapan yang tepat sekali tehr hehe

      Delete
  8. lama tak sampi pasir gudang hehehe rindu la pulak

    ReplyDelete

 
© onlajer.net All Rights Reserved
OnLajer