Buat Duit Dengan Blog

Assalamualaikum,
Semangkin hari semangkin ramai orang yang membuat blog. Daripada hosting percuma hingga yang berbayar. Tak kira anda ingin mengunakan platform blogger ]mahupun wordpress semuanya terpulang kepada keselesaan individu. Untuk saya semua saya gunakan memandangkan kedua - dua platform ini mempunyai kelebihan sendiri. Mengikut kata sifu blogger politik lu mahu berblog tak kira beb percuma atau berbayar itu semua tak penting yang penting apa yang lu tulis dan lu mampu bertangung jawab dengan apa yang lu repekan.

Tapi kalau lu baca john chow dia tak bagi siang - siang dia akan cakap rugi lu mula dari free baik terus beli hosting supaya boleh menjadi xxx.com,xxx.nett atau apa sahaja nama yang lu mahu supaya nanti - nanti lu tak akan mula dari bawah kembali.Pasal apabila lu buat dengan blogspot.com atau wordpress.com lu dapat tarik riban-riban trafik bergunung - gunung backlink. lepas tu lu nak buat balik dari mula ooo penat oo lain la lu rajin macam gua, sangkak-sangkak seminggu sekali gua update haha.

Ok balik pada objektif ramai kata buat blog hanya untuk suka - suka tapi gua rasa itu semua bullshit pastinya semua buat blog nak dapatkan duit tak kira la dari RM1 hingga beriban - riban sampai nak kira dengan jari pun tak cukup. Betul tak. kalau tak betul tolong marah aku pasal gua rasa kalau lu bua suatu usaha tapi takde apa imbuhannya pastinya ada something wrong buat apa kalau tak de apa kita saja - saja nak lepak depan pc. for what cari glamour yeah glamour tapi meraka kenal dengan nama blog lu sahaja muka tak nampak pun lain lah kalau lu benar - benar aktif macam tauke unifi ka, En Titan ka , Tuan Haji ini ka dan lain -lain lagi. Apa gua? memang gua pun nak duit cuma gua tak tahu la berapa lama blog gua ini akan dapat menghasilakan duit. tapi rasa nya gua pernah dapat dari pondok kecil dan Cik tom nampak tak gua dapat duit dari berblog tapi mak oi dia punya masa lama tu, lagi -lagi baru- baru ini gua dapat rezeki dari contest ini tiap - tipa minggu kena buat sesuatu supaya tak dapat yang banyak yang sikit pun jadilah .

Apa gua lari dari tujuan asal berblog,  Rasanya tak lah memang gua pun ada berkongsi sedikit ilmu pengetahuan yang gua ada apa. Sikit - sikit gua pun masukan sedikit info terkini dan apa - apa yang bermenefaat untuk lu orang baca.

Sekarang Denaihati akan menganjurkan satu seminar buat blog dengan duit . Rasa nya kalau lu orang betul - betul nak buat duit lu orang boleh lah mendaftar sekarang dengar cerita kalau sebelum 15 april 2013  anda mendaftar yuran yang akan dikenakan hanya sebanyak Rm 50 dan selepas itu akan meningkat. so apa lagi yang lu fikir daftar sekarang untuk diskaun istimewa ini.


{ 11 comments.. read them below or add one }

Khairul Asrol Khairul Asrol 30 March 2013 at 21:54
ko pergi tak bro? aku rasa kalau berkesempatan macam nak pergi.
AkmaOmar AkmaOmar 31 March 2013 at 19:38
onlajer join ke seminar tu..saya InsyaAllah join kot :)
titan titan 2 April 2013 at 16:21
weh. duit ko tu. lambat sikit. sebab aku sibuk sikit. takde masa nak gi public bank. sibuk sikit sekarang. takpe kan? yang lain semua dah setel.
onlajer onlajer 2 April 2013 at 16:53
ok bro takdehal punyalah
Hanif Idrus Hanif Idrus 2 April 2013 at 19:51
Aku dah malas nak kejar berblog pasal duit ini ler...hahhahaha.
Kalau ada ..aku amik..
Tapi kalau nak usaha giler2 aku takder..sebab aku lebih suka menulis kot...

Kalau nak buat duit buat blogshop...direct to the point..

Tapi betul bro..kalau nak blog amik awal2 hosting dan domain tu...macam aku dah 3 tahun pakai blogspot. memang nak tukar tapi dah terlajak...hehehehehe. Masa tu zaman buta blogging..asik fikir duit ajer. Nak jadi kaya dalam melalui e-bisnis kononnya..
Mohammad Thaqib Mohammad Thaqib 3 April 2013 at 17:31
Buat duit dengan blog = blogshop. Macam Hanif Idrus kabo. Nak lagi senang, tumpang mana-mana fan page yang ramai fans. Promote produk. Aku pernah try sekejap masa sewa fanpage sebelum ni. Modal sewa fanpage dapat melalui jualan. Siap boleh digunakan untuk sewa 3 bulan. Untungnya, lebih daripada jangkaan.

Tapi produk dan penyewaan fanpage yang betul kena tepat. Kalau fanpage niche lawak, mu jual tudung meme tak ke mana sangat laa. :)
djdanchef djdanchef 16 April 2013 at 15:00
setuju.. ramai berblog sebab nak try buat duit, kalau x knp rmai yg letak iklan nuffnang.. hehe. hurmm blum ada rezeki lg nk join seminar ni
Asyrof Asri Asyrof Asri 4 May 2013 at 04:29
Pergi jangan tak pergi.

Banyak manfaat disana. Saya teringin nak pergi tapi jauh sangat perjalanan. huhu ..

Moga majlis ilmu itu dipermudahkan Allah. ;)
Danial Yusri Danial Yusri 12 May 2013 at 13:17
Ramai dah cuba ni.http://www.formulaluarbiasa.com/recommends/imaancomel. Budak kilang pun boleh
dapat ribu raban sebulan. Jeles aku! Grrrr....
IsmailIsmail 17 December 2015 at 20:49
Assalamualaikum admin..tumpang iklan..adakah anda ingin tahu cara gandakan RM 350 anda kepada RM 10600 dalam masa setahun.Yang pasti anda tak perlu promosi,jual barang,cari orang.Nak tahu lebih lanjut WhatsApp 0174663236