xyz

Sebelum gua buat artikel ini gua check mengunakan  what page of search am i on. nak tahu juga ada tak dari muka satu hingga sepuluh mengandungi kata kunci ini, ternyata takde jadi gua pergi ke laman wikipedia untuk memahami apa benda itu xyz.

Dan menurut wikipedia xyz adalah:

XYZ may refer to:
Cartesian coordinate system (x,y,z)
CIE 1931 color space, color coordinates called "XYZ"
The XYZ Affair, American–French diplomatic incident
XYZ file format, a chemical file format
XYZ (UK band), an abortive rock project featuring Jimmy Page, Chris Squire and Alan White
XYZ (US band), hard rock band
XYZ (XYZ album), 1989 debut album
XYZ (Andy Summers album), a 1987 solo album by Andy Summers
XYZ (game show) a British daytime TV quiz show
XYZ Records, a record label
XYZnetworks, an Australian production company



Banyak benda yang aku tak tahu rupanya. Tetapi menurut kefahaman aku xyz adalah huruf yang paling hujung pada abjad abc, huruf ini biasanya aku jumpa pada lakaran budak-budak tempat aku untuk terminal motor yang mempunyai enam terminal yang bermula dari uvw dan xyz . dan mungkin menjadi contoh pada formula-formula yang aku sendiri tidak tahu. Walau pun dahulu aku hanya tahu huruf ini adalah sekadar axis penunjuk kordinat.

Ya dulu gua ada belajar kordinat xyz melalui software autocad, solidwork, mastercam dan sewaktu dengan nya. Tapi sekarang dalam blog ini ada yang mencari xyz agak confuse gua dibuatnya. Dekat schematic star delta ada juga tertera uvw dan xyz tapi itu hanyalah sekeping gambar yang tidak ada kata kunci.
Oleh kerna ada yang mencari xyz disini mulalah aku memekatkan keyword tersebut untuk post entry kali ini.

p/s: Mula rasa seronok apabila entry melalui search keyword menjadi penyumbang trafic hari - hari.


Yang Lain




5 comments.. read them below or add one

Nur Misnan Nur Misnan 14 March 2013 at 16:04
aku cari xyz bila malas nak sebut ABC dari mula.. kih3
onlajer onlajer 14 March 2013 at 16:34
ke minah ini yang cari hehe
WRizuan WRizuan 20 March 2013 at 15:43
wah apa kod tu sebenarnya hehehehe rahsia ek...:)