HASRULHASSAN.COM Promosi Blog Baru


Yeah! Blogger Hasrul Hasan telah membuat suatu segmen yang khas untuk blogger baru dan kurang 500 follower (GFC). Segmen yang diberi nama HASRULHASSAN.COM Promosi Blog Baru.
Oleh kerana blog brother HH ini mempunyai ramai kenalan dan pengikut dengan rasa senang hatinya onlajer ingin turut serta memeriahkan segmen ini.

Onlajer bermula dengan platform blogspot pada penghujung 2011 sehingga awal bulan 3 tahun ini saya telah mengambil keputusan untuk menukar menjadi onlajer.net selaras dengan perancangan saya untuk masa hadapan.
 Pada perancangan awal saya ingin menumpukan perhatian kepada niche elektrik. Namun saya terpaksa akur jika saya ingin blog saya dilimpahi trafik yang banyak saya perlu mempelbagaikan isi kandungan.

Kenapa blog ini bernama onlajer?
Onlajer sebenarnya dua perkataa daripada on dan lajer. Semua pasti tahu apa maksud on ya kan tapi disebalik nama lajer ialah nama alternate kampung saya pada waktu dahulu dan kalau mengikut pendapat saya orang - orang jawa lajer dari jawa tengah yang telah membuka kampung ini sebab itu dinama kan lajer.

Sehinggalah akhirnya saya terperasan onlajer itu tiga perkataan yang menjadi on la jer haha.

4 comments.. read them below or add one

cent cent 25 May 2013 at 12:34
Oo mscam tu maksudnya..baru tau
hafizrahim hafizrahim 25 May 2013 at 12:35
Agak unik jugak pilih nama ni.
Syarih Syarih 25 May 2013 at 14:34
ermmm..baru perasan maksudnya macam tu...ingatkan lajer buat akaun tu...ha ha ha
Izzuddin Fauzi Izzuddin Fauzi 25 May 2013 at 15:41
Nak tulis ikut niche memang pening bos... kene banyak membaca buat itu dan ini... traffic tak ada turun naik...