Melayu Boleh

Kebabom satu contest telah berjalan untuk anda semua turut serta. Sebuah kontest yang memerlukan anda mengolah perkataan Melayu Boleh yang sedikit pun tidak mempunyai unsur kelucahan dan tidak mempunyai segala bentuk keganasan ataupun hasutan yang boleh memporak perandakan komuniti blogger melayu di Nusantara ini.

Tujuan utama penganjur dan sekutunya mengadakan contest seo ini adalah untuk menendang segala artikel dewasa yang tidak sepatutnya dibaca oleh orang ramai dari muka satu carian google sehingga tidak dapat dikesan oleh robot carian google.

Mengikut pendapat saya contest kata kunci Melayu Boleh  seperti ini harus disertai oleh semua blogger baru dan lama  kerana dengan tajuk serbegini juga anda telah menjadikan contest serbegini sebagai satu khidmat masyarakat daripada menerima anasir budaya pemikiran yang kotor yang telah disebarkan oleh segelintir individu yang tidak bertangung jawab yang hanya memikirkan kepentingan peribadi dan keuntungan semata - mata sahaja.

Tapi ayat saya tidak bagus?
Ya takde siapa yang sempurna. Mungkin sebuah karangan post itu tidak ada isi atau pun sesuatu yang  dapat dimenefaatkan oleh orang sesetengah orang lain tapi percayalah segala entry yang kita tullis semuanya pasti dari hati . Memang kita tidak mampu memuaskan hati setiap orang yang membaca artikel ini dan mungkin juga jika kita hantar karangan kita dekat guru tata bahasa dengan selambanya karangan kita di tong sampahkan tapi itu bukan bermakna karangan yang kita hasilkan tidak mempunyai nilainya. Nilai masa untuk membuat nya pun patut diberi dengan sepenuh hati anda membuat entry ini. Come on lah guys you all masuk contest seo bukan contest review, Asalkan korang mampu menawan enjin carian google dan tidak melangar segala peraturan yang diberi its ok. Lain lah penganjur ada yang mengatakan contest SEO dengan review yang terbaik!

 Jadinya jika anda ada pernah terjumpa dimana  - mana forum yang mengatakan seseorang penganjur itu harus menyemak segala entry sebelum memberi kemengan ahh langsung tidak releven Nak buat contest seo ke nak buat contest review?  Dan aku rasa penganjur yang menganjurkan contest seo pun tidak suka mengadakn syarat yang cukup ketat disamping proses untuk pemilihan pemenang sahaja sudah boleh mengambil masa yang lama. For sure kalau bergitu khendak nya sesipa pun boleh buat perjanjian Melayu Boleh  50-50 terhadap pencarian entry

Artikel onlajer tidak seperti ingin turut serta mengikuti SEO ini?
Yeah aku tak pernah kata nak ikut atau tidak tapi mungkin disebabkan aku sendiri pernah terbaca yang pihak penganjur tidak semestinya memandang seo sahaja harus dcampur dengan kualiti artikel , nampaknya aku terpaksa akur dengan situasi bergini, zaman aku hanya mampu belajar ditempat yang bersubsidi tiada kelas - kelas tambahan hanya kelas pondok sahaja yang ada dan percuma. Untuk melanjutkan pelajaran harus bergolok bergadai tiada PTPN info tentang mara pun agak susah hendak diketahui. Jadi nya bidang Vokasional sahajalah yang mampu dikuasai. Namun bergitu disebabkan moto Melayu Boleh sudah banyak juga hasil kerja aku yang tersimpan dekat bilik kawalan industri seluruh negara.

Nak buat artikel apa ya untuk Melayu Boleh ini?
Dah tolak dengan bab tidak senonoh anda boleh sahaja menceritakan cerita - cerita seperti


Apa sahaja yang terfikir dalam kotak pemikiran kamu boleh sahaja dimasukan untuk cerita Melayu Boleh ini dan sebagai bonus cerita ini anda boleh panjangkan dari masa kesemasa. Walaupun setelah post pertama anda telah dihasilakan. Mungkin post kedua , ketiga atau seterusnya lebih umphh dengan memaparkan kejayaan atau pun usaha yang anda ingin lakukan.


Nah aku tampal Ninja  yang mengambarkan kehebatan  Melayu Boleh melakukan apa sahaja. Dengan artikel ini juga aku berharap kamu, kamu semua dapat ikut serta contest ini. Janga tulis anda tidak reti seo , Tak berapa pandai tulis artikel yang boleh memuaskan hati semua orang. Yang penting anda mesti buat, tak buat macam mana anda nak tahu yang sememangnya anda juga boleh menghasilkan entry yang dapat menguasai enjin carain google.


{ 24 comments.. read them below or add one }

titan titan 15 June 2013 at 12:14
ohh..dah setat dah rupanya.
Kucing Hitam Kucing Hitam 15 June 2013 at 12:20
bagus la sbb kucinghitam tulis semua jadi review hahaha
cikgu Naman cikgu Naman 15 June 2013 at 13:22
Suka tujuan utama kontest seo ni..nak join insyaAllah
blackrosehunter blackrosehunter 15 June 2013 at 21:14
owh..dah start..hampir terlupa..nak join juga..
Saimi Ramlan Saimi Ramlan 16 June 2013 at 00:24
Ada contest seo rupanya. Semoga berjaya bro
teh ramuan teh ramuan 16 June 2013 at 00:59
melayu boleh buat apa sahaja
selamat berjaya
Hafizul Hafizul 17 June 2013 at 15:21
Emm ninja nah..hehe..selamat maju jaya..terhibur membaca entri ni..
AnonymousAnonymous 18 June 2013 at 03:40
tahniah sb bjaya tawan hati pemilik contest... wpun ada unsur2 promo, google wow!!! anda hebat la
Hairul Azni Hairul Azni 18 June 2013 at 12:50
Dah start rupanya..boleh mula cari idea la..
saimi ramlan saimi ramlan 18 June 2013 at 16:15
Cam tak berjaya nak bersaing jer.Semoga berjaya bro.
hafizmd hafizmd 18 June 2013 at 22:43
selamat berjaya bro! nampak dah mulakan strategi..moga berjaya!

hehe..ingat orang bersilat tadi..hee
Arieffahmi Abd Razak Arieffahmi Abd Razak 20 June 2013 at 02:13
Bagus tujuan contest SEO ni. :D

-Saya nak jemput tuan rumah join contest saya. Ada 5 hadiah bernilai RM390 setiap satu. Jom. :D
sohoque sohoque 20 June 2013 at 10:58
ok. got the idea.. harap2 cpt la boleh tulis idea ni.. sebelum hilang ditelan mood yang tak menentu...
sensasi2020 sensasi2020 1 July 2013 at 18:10
Bagus...bagus...tiada unsur 18 sx, semua org boleh baca....contest SEO, hanya pak google yang menilainya. Kalau duk page 1, berjayalah entri korang tu. Nak inilah yg perlu dilakukan oleh semua peserta. Barulah penganjur terima entri kita. Semoga berjaya...
Mohd Rohaizad Mohd Rohaizad 7 July 2013 at 19:19
Hampir hendak bersih dah.. Melayu Boleh!
aynora nur aynora nur 12 July 2013 at 09:17
semoga berjaya sepanjang contest ini berlangsung..
Abe Kie Abe Kie 17 July 2013 at 08:13
salam. Selamat maju jaya dlm contest ini, ok? abe kie dtg terjah n follow blog yg hebat ini. jemputlah ke blog abe kie bila free. TQ.
sensasi2020 sensasi2020 30 July 2013 at 02:42
Salam....Tahniah..berjaya juga tersenarai sebagai peserta....semoga berjaya.....harap-harap boleh menang jika entri ini berada di page 1. Insya Allah ....TQ..Ada masa jom singgah di artikel blog saya "Melayu Boleh"...sama2 kita sokong "Melayu Boleh"....
mrhanafi mrhanafi 31 July 2013 at 05:48
sokonglah kontes ini demi membela nama Melayu Boleh ..
master slave master slave 5 August 2013 at 14:33
gua sokong dari belakang bro