Telekung Reehans Pilihan Muslimah

Tahukah anda apakah sebenar nya kegunaan Telekung atau apakah kegunaan sebenarnya.?

 Daripada laman popular Wikipedia :-
Warna telekung yang hendak dipakai terpulang pada diri individu itu sendiri, tetapi adalah sunnah menggunakan warna putih, kerana Rasulullah SAW menyukai pakaian yang warna putih (Tirmidzi, Ibnu majah).Telekung merujuk kepada kain selubung untuk menutup aurat dan tubuh perempuan Muslim ketika bersolat. Ia meliputi seluruh tubuh badan, kecuali muka.

Ya diatas adalah jawapan ringkas penulis artikel Bahasa Melayu di Wikepidia. Tetapi bagaimana pula Cerita Rakyat jika diajak berbicara tentang Telekung.

Apabila kita berbicara tentang Telekung pasti banyak sekali kaitan kesah telekung ini dalam hidup kita.
Khususnya kaum Hawa. Mereka pasti inginkan Telekung yang selesa bagi memudahkan mereka melakukan ibadah. Telekung yang sempurna menutup aurat bagi mereka melakukan ibadah dengan khusyuk.

Bukan nya seperti sesetengah tempat, Terutamanya  di Surau Shopping Complex, Telekung wakaf ada yang tidak terbela dengan bau yang tidak menyenangkan warna putih yang sudah tidak ada seri , bertahi lalat dan berbagai rupa keadaan yang menjengkelkan disebabkan tiada orang yang sudi menguruskanya. 

Mana mungkin orang yang memakainya akan berasa tenang.

Anda yang membaca perengan ini pasti ada hati yang berkobar – kobar untuk pergi menghantar telekung ini kekedai dobi atau menghadiahkan telekung baru untuk mereka yang memerlukanya.


Sekurang  - kurangnya bertambah telekung , maka kurang sedikitlah masa menunggu para Jemaah yang ingin menunaikan solat fardhu.

Beli Telekung Reehans Pilihan Muslimah


Selain itu juga telekung adalah salah satu pakaian solat yang sangat popular untuk dijadikan cenderamata atau hadiah. Tidak kiralah sebagai hadiah gaji pertama atau sebagai hadiah popular untuk bakal - bakal Haji atau umrah yang akan pergi ke Tanah suci.

Satu cara juga untuk anda membuat saham akhirat , apabila anda menghadiah kan atau mewakafkan telekung untuk kegunaan orang sembahyang.

Kaum Adam juga tidak seharusnya melepaskan peluang untuk menjadikan telekung sebagai hadiah, lebih - lebih lagi untuk ibu dan isteri yang tercinta.

Jika rasa agak susah untuk pergi membeli dikedai pakaian atau butik. Sudah tentunya anda boleh membelinya secara online.

Anda google sahaja, banyak sekali pilihan telekung yang ada dipasaran.
Telekung Reehans Pilihan Muslimah selamanya
Telekung ini sesuai untuk isteri muda
Salah satunya adalah daripada Reehans Telekung .Dengan Tag Linenya

 "Ibadah Selesa, In Sha Allah Hidup Ceria"

Inovasi pertama Reehans Telekung untuk menyediakan keperluan Muslimah Moden yang mahu menggunakan Pakaian Solat yang amat Praktikal.

Dengan impian untuk memudahkan pengguna ketika memakai dan menanggalkannya serta menambahkan keyakinan, khusu dan kerajinan ketika beribadah.

Bahan yang dihasilkan untuk membuat Reehans Telekung merupakan daripada material English Cotton dan Italian Valentro yang terbaik dan selesa ketika dipakai.

Inshaallah apabila anda mengunakan Reehans Telekung anda pasti akan menyukainya. 



Panduan memilih Telekung Reehans Pilihan Muslimah
Antara Produk Telekung Reehans 
Jika anda berminat untuk mendapatkan telekung Reehans, Anda boleh mendapatkanya di alamat berikut :-


Info Lanjut dan Tempahan
WhatsApp/Tel: +6011-14481591
Email: reehanstelekung@gmail.com
Facebook: Reehans Telekung
Website: www.reehans.com


Oh ya salah satu ciri yang saya sukai apabila membeli telekung , ia dilengkapi dengan Bag Telekung yang memudahkan anda membawanya kemana sahaja. Apatah lagi jika anda sebagai kaum wanita yang berkerjaya yang sentiasa pergi kelokasi yang berlainan.

bag dan Telekung Reehans Pilihan Muslimah
Reehans Telekung didatangkan dengan porch
Artikel ini adalah artikel untuk Kontest Telekung Reehans Pilihan Muslimah dianjurkan oleh HasrulHassan.com

{ 13 comments.. read them below or add one }

onlajer onlajer 20 August 2015 at 10:35
kabare waras wak, kok reti aku wong lajer hahaha
sensasi2020 sensasi2020 20 August 2015 at 17:06
Lama tak layari blog bro... kecuali ada contest SEO barulah kita bersua pula. Apa pun artikel anda Telekung Reehans Pilihan Muslimah memang ada kelas. Pasti ramai gadis-gadis menyukai tudung atau telekung ini untuk bersolat. Moga berjaya bro....
Top Seo Friendly Top Seo Friendly 22 August 2015 at 00:24
Ternyata pelbagai telekung berada di pasaran sekarang ini, tertubuhnya Reehans Telekung akan memeriahkan lagi kain tudung untuk muslimah. Semoga Telekung Reehans terus diminati dan dikenali ramai.

Artikel bro sangat menarik, ada harapan untuk menang dalam Kontest SEO Telekung Reehans Pilihan Muslimah. Semoga berjaya...
Papaglamz - Food Stylo Founder Papaglamz - Food Stylo Founder 15 September 2015 at 13:40
Nak ae wak rosmen kan? Aku anak ae wak muso. Sopo seng orak kenal.. hehehe. BTW, aku join jgk contes telekung reehans pilihan muslimah ni. Nak try2 bakat seo. Tapi tak sehabat onjaler la.. hehehe. Good luck....!!!
Nik Khazami Nik aziz Nik Khazami Nik aziz 15 September 2015 at 21:17
semakin hari semakin ramai yg join kontest ni.

semoga berjaya dlm telekung reehans pilihan muslimah
kamil salleh kamil salleh 18 September 2015 at 16:19
Semakin hampir untuk ditamatkan kontest Telekung Reehans Pilihan Muslimah akan ditamatkan. Dah ke laut artikel saya jika mengikut rangking tertinggi.
Hasrul Hassan Hasrul Hassan 21 September 2015 at 22:32
Alhamdulillah, saya terima penyertaan ini.
Murni Mohd Yusof Murni Mohd Yusof 29 September 2015 at 21:01
salam, BW here
inovasi telekung yg sgt memudahkan kaum hawa utk beribadah
semoga berjaya!
Hajar Shikin Hajar Shikin 1 October 2015 at 19:19
Moga jenama reehans telekung ini dapat menjadi salah satu pilihan oleh muslimah masa kini