Contest Review Lynk.My 2015

Review Lynk, membuka mata saya apabila memendekan URL juga boleh menjana pendapatan.

Salah satu perkara apabila saya mula untuk berkongsi link affiliate atau pun pautan produk daripada Lazada.


Saya akan cuba mengubah atau memendekan url pautan tersebut. Dalam erti perkara yang lain seboleh - bolehnya saya tidak mahu bakal pelangan saya tahu produk yang saya pasarkan berasal daripada mana, selagi mereka tidak menekan pautan yang diberikan.

Dari pengalaman saya url yang sebenar memang agak susah untuk mendapat klik. Berbeza daripada URL yang telah diubah strukturnya bersama dengan ayat - ayat jualan yang menghairahkan.

Anda tidak percaya, anda boleh uji sendiri dengan Facebook anda siarkan iklan - iklan 8share yang membayar anda 20sen untuk setiap klik daripada pautan anda.

1 - Uji dengan url asal
2 - Uji dengan url yang telah dipendekan mengunakan sistem Lynk.my! bersama ayat tidak terkalah anda.

Dan sekarang tunggu hasil! Anda pasti tahu pautan mana yang lebih berjaya menarik perhatian pelawat.

http://lynk.my/Zd9Q

Ya benar , semasa saya menulis artikel ini , Saya baru sahaja selesai mendaftar Lynk.my!.

Tujuan asal adalah saya mahu menyertai Contest SEO yang menawarkan Hadiah sehingga RM4000.

Tetapi apabila saya terokai sistem Lynk.my ini , Banyak sekali faedah dan menefaat yang saya boleh perolehi.

Dengan hanya berkongsi 1000url yang telah dipendekan, saya dapat menjana pendapatan sebanyak RM10.

Pada dashboard dibahagian manage link juga ada memaparkan berapa jumlah pelawat yang telah hadir.

Untuk kaki affiliate , sistem ini sangat bagus kerana kita dapat memantau berapa ramai jumlah pelawat yang telah masuk melalui pautan yang telah kita kongsikan.

Jadual URL yang telah dipendekan menunjukan jumlah pelawat yang hadir

Hanya satu kekurangan nya , takde bahagian remark yang boleh kita tulis bagi mengetahui apakah pauatan yang telah kita kongsi. Jadi untuk mengetahuinya kita sendiri perlu klik pada pautan tersebut.

Ok, Saya ingin memberi Contoh URL artikel yang saya pendekan. Artikel saya adalah Buat USD Dengan Kedai Online Automatik.
URL Asal: http://www.onlajer.net/2015/10/contest-review-lynkmy-2015.html

Url Lynk.my:
http://lynk.my/IAZ

Ia lebih pendek dan mudah untuk kita copy paste di Phone untuk di gabung dengan ayat - ayat kacak untuk dikongsi di whatapp atau wheechat.

llynk.my Tools serampang Dua Mata

Apabila saya mengunakan sistem memendekan url daripada llynk.my, saya juga mampu menjana pendapatan sampingan apabila mereka klik pautan saya. daripada llynk.my sendiri mereka akan membayar 1000UV dengan nilai RM10.

Manakala apabila saya gabungkan dengan link Affiliate , Besar kemungkinan juga saya dapat komisen daripada jualan produk yang saya promosikan.

Jadi mengapa pula saya kita tidak mengunakan ia daripada sekarang, Jika mereka tidak membeli daripada kita, sekurang - kurangnya kita dapat sedikit komisen daripada trafik yang kita bawa ke Faltfrom llynk.my ini.

Uji kaji selepas 5hari saya menyertai contest ini, 

Jadi untuk anda yang mahu mendaftar Lynk.my dan seterusnya menyertai Contest ini anda boleh mendaftar melalui pautan LYNK.MY

Hebahan Contest Review Lynk.My 2015:-

Seperti apa yang telah diberitahu melalui website lynk.my, Ada tiga kategori hadiah yang ditawarkan untuk contest ini , Tiga kategori yang di pertandingkan adalah seperti berikut -

  ·       TOP lynkUNDI
Tempat Pertama - RM500
Tempat Kedua - RM300
Tempat Ketiga - RM100

 ·        TOP SEO
Tempat Pertama - RM500
Tempat Kedua - RM300
Tempat Ketiga - RM100

 ·        TOP CREATIVE
Tempat Pertama - RM1000
Tempat Kedua - RM500
Tempat Ketiga - RM200

{ 19 comments.. read them below or add one }

abdfatah abdfatah 1 November 2015 at 11:41
tu dia sudah join contest... selamat maju jaya...
weschairs weschairs 2 November 2015 at 18:41
Semoga berjaya.. Dari segmen yang sama jugak
MShahrul Nizam MShahrul Nizam 2 November 2015 at 22:25
Semoga berjaya dlm contest ni....
Afzai Afandi Afzai Afandi 3 November 2015 at 00:54
Salam kenal daripada saya

Semakin meriah contest ini..perkembangan yang baik dalammenyokong produk anak tempatan
MYiDEAKiNi [dot] com MYiDEAKiNi [dot] com 4 November 2015 at 11:07
Salam perkenalan dari MYiDEAKiNi...

Anyway good luck yer..

Contest Review Lynk.my 2015
Zul Azizi Zul Azizi 4 November 2015 at 12:18
Miaoo...Miaoo...Miaoo
Jalan-jalan singgah cari makanan dalam blog tuan...
Miaoo-miaoo nak ucapkan Semoga berjaya untuk kontes ni...

Jangan lupa klik yer (untuk tabung si miao-miao)--->Contest Review Lynk.my 2015
Tasha Aqisha Tasha Aqisha 5 November 2015 at 02:44
good luck.. tasha aqisha dari contest review lynk.my 2015 jugak...
kucha lana kucha lana 5 November 2015 at 15:20
gud luck untuk bro dalam contest ni
Mohd Adib Mohd Adib 7 November 2015 at 16:21
good luck jugak bro adalam contest ni..do the best :)
Bin Muhammad Bin Muhammad 7 November 2015 at 21:31
Agak lumayan income juga guna lynk.my ni...menarik!
Satu penyertaan yg kuat nih... Semoga berjaya ya
Rossa Calla Rossa Calla 8 November 2015 at 01:03
Contest Lynk.my ini memang lumayan. Semoga anda terpilih menjadi salah seorang pemenang
Aya Norbayah Aya Norbayah 17 November 2015 at 13:18
Semoga berjaya...

Boleh jenguk artikel Aya pula di sini: http://www.bloggerwanita.com/contest-review-lynk-my-2015/
Hasrul Hassan Hasrul Hassan 2 December 2015 at 10:16
Goodluck dengan Contest Review Lynk.my 2015 ni ... uhh ada chance ni menang topSEO sbb pakai template ni .. power
Sani Sani 4 December 2015 at 00:02
Moga Berjaya dalam Contest Review Lynk.my 2015 Saya baru sahaja siapkan entri untuk contest ni...
Keladi Ubi Keladi Ubi 12 December 2015 at 17:49
Semoga berjaya ya utk Contest review lynk.my 2015....insyallah ada peluang tu...