Showing posts with label AUTOMOTIVE. Show all posts
Showing posts with label AUTOMOTIVE. Show all posts

Tawaran terbaik tayar Bridgestone

on Wednesday, 22 February 2017

Pemilik kenderaan yang berada disekitar Taman Midah (Cheras), Taman Emas (Cheras), Bandar Baru Bangi, Putra Kajang, Kajang, Len Sen (Taman Bukit Anggerik), Semenyih dan Seri Kembangan, Yang mahu menukar tayar lama kepada baru dijemput untuk melihat laman jualan tayar mereka untuk mengetahui tawaran terkini tayar bridgestone.



Pemasangan Tayar bridgestone ini biasanya diberi jaminan sehingga lima tahun.

Dan untuk tawaran ini anda akan diberi pakej pemasangan ,Balancing & pengisian gas Nitrogen.
Dan jika  anda memasang 4 buah tayar bersaiz 17 inchi anda akan diberi perkhidmatan "alignment" secara percuma.

Untuk maklumat lanjut dan testimoni dari penguna, anda bolehlah layari  - BRIDGESTONE ECOPIA EP15

Tookar Beli kereta baru semudah ABC

on Friday, 13 January 2017

Lumrah apabila kita mahu membeli sebuah kereta idaman , kita akan berbincang dengan ahli keluarga kita yang terdekat.

Kita pandang kepada kadar kemampuan dan beban yang harus kita tangung sebelum kita memutuskan untuk membelinya.

Selepas proses menilai ekonomi , barulah kita pergi ke pusat jualan kereta pilihan hati. Disitulah kita boleh pandu uji, adakah kereta idaman kita dikira memuaskan atau berkeadaan ok,ok sahaja.

Selepas pandu ujilah baru kita boleh terus menempah di pusat jualan atau kita fikir dahulu.

Dan sebenarnya apabila kita meminta nanti fikir dahulu, Kita sudah punyai peluang untuk membeli dari ejen yang lain.

Tahu tak anda ? Anda sebenarnya  boleh sahaja membeli atau menempah diatas talian. Anda boleh membeli kereta idaman anda di laman Web Tookar.my


Beli kereta idaman anda pada halaman ini

Dengan sedikit wang cengkeram yang boleh dituntut kembali anda boleh memiliki kereta dengan hanya tunggu dari rumah.

Anda pilih Jenis,model ,warna dan selepas itu ejen dari "Tookar" akan menguruskanya. Dari memilih kereta yang anda mahukan, Urusan Bank dan JPJ sehingga kereta anda hadir di hadapan pintu rumah anda.

Bergitu mudah sehinggakan proses ini boleh dilakukan dari telefon pintar anda sahaja.

Oh ya sempena Perayaan Tahun baru China ini Tookar telah mengadakan promosi yang dikenali sebagai Tookar's Ang Pow.



Dengan setiap pembelian kereta baru anda akan diberi penjimatan yang bermula dari RM1000 dan seterusnya.

Promosi ini akan berjalan sehingga awal bulan Febuary.

Jadi untuk anda yang mahu membeli kereta baru jangan lepaskan peluang penjimatan yang diberikan..

 https://www.tookar.my/ 

Ops.. Lupa pula ini kod promo untuk kempen Tookar - SL1E8PC2

Sebut Harga Service dan Minyak Hitam Proton

on Wednesday, 28 December 2016

Saya percaya di negara kita, Proton adalah jenama kereta yang sentiasa menjadi pilihan.
Dengan Faktor Harga yang  munasabah, Proton adaklah kenderaan mampu milik untuk setiap rakyat Malaysia.

Ditambah lagi dengan banyaknya pusat service yang mampu menyelengara kenderaan proton, Tidak mustahilah proton masih lagi jenama kereta nombor satu Malaysia.

Namun bergitu ramai pemilik masih lagi tertanya - tanya berapakah sebenarnya kos penyelengaraan yang patut dibayar jika pemilik proton mengunjungi pusat service proton yang berhampiran..
Oleh itu apa kata kita semak melalui pautan yang saya sediakan dibawah ini.

Dan untuk anda yang mahu menyemak harga minyak hitam dan juga aksesori yang berkait boleh lah menyemak melalui pautan... Proton motor oil


Senarai Semak Harga Service Kenderaan Proton
Proton.com/Exora/
Proton.com/Satria/
Proton.com/Inspira/
Proton.com/Preve/
Proton.com/Iriz/
Proton.com/Suprima/
Proton.com/SagaFLX/
Proton.com/PersonaSV/

Semak harga minyak hitam di Laman jualan Proton motor oil

Semak Harga Minyak Hitam Perodua terkini

on Sunday, 25 December 2016

JIka di ikutkan anda memang patut mengikut saranan penukaran minyak hitam mengikut masa yang telah ditentukan.

Namun bergitu ada segelintir masyarakat kita tidak mengendahkan perkara remeh seperti ini. Mereka mahukan penjimatan tetapi mereka lupa sesuatu mesin yang dijalankan mengunakan minya pelincir perlu ditukar apabila sudah sampai waktunya, Untuk mengelakan daripada masalah yang akan datang.

Oleh itu jika anda mahu penjimatan anda bolehlah menyemak harga minyak pelincir dari satu kedai kesatu kedai yang lain untuk dijadikan perbandingan. 

Langkah tersebut mungkin agak menyusahkan , Dari itu saya sarankan anda menyemaknya dari sini , Laman jualan minyak hitam perodua.

Anda boleh membuat perbandingan harga dan juga membaca review yang telah diutarakan oleh pembeli sebelumnya.


Semak harga tawaran dan juga apa jua maklumat dengan teliti sebelum anda bersetuju untuk membeli dari halaman ini.Dengan halaman ini anda juga boleh menjadikan ia panduan rujukan harga berbanding dengan pasaran luar sana.

Jom layari laman pameran Perodua Motor Oil

Semak Harga tayar pada halaman Lazada

on Friday, 16 December 2016

Tahu tak anda, Kebiasaan apabila sudah masuk penghujung tahun.. Musim tengkujuh akan mula melanda di Malaysia.

Waktu itu lah anda perlu sangat untuk memeriksa tayar kenderaan anda supaya tiada apa yang di ingini akan berlaku..

Ala lagipun waktu bergini memang kebanyakan pekerja swasta poket tengah kencang. Jadi apa salahnya melabur sedikit untuk keselamatan diri dan keluarga tak bergitu..Ahak...

Okeh dibawah ini saya letakan pauatan Kedai Tayar online ..Anda boleh pilih jenama ,Jenis dan yang paling penting tawaran harganya...

Kedai Tayar Lazada



Dan dibawah ini juga saya sertkan berberapa tips yang saya google.

Pertama
Pilih saiz yang sesuai dengan keupayaan kereta kita. Sebagai contoh, jika Proton Wira 1.3 dan hendak menggunakan sport rim, cukuplah setakat saiz rim 14 inci kerana jika menggunakan saiz 15 inci, kekuatan pecutan kereta akan menurun, speedometer tidak merekodkan bacaan tepat, semua peralatan penyerap hentak akan lebih pendek jangka hayat.

Kedua
Selepas mendapat saiz sesuai,Perhatikan di bahagian tepi tayar. Terdapat satu rangkaian nombor yang dicetak tenggelam ke permukaan tepi tayar. Sebenarnya rangkaian nombor ini memberikan kita maklumat mengenai tarikh tayar dikilangkan (minggu dan tahun).

Maklumat ini kita boleh gunakan untuk tujuan keselamatan. Mengikut piawaian tayar antarabangsa, ia hanya boleh bertahan selama dua tahun selepas dikilangkan.

Ketiga
Mengenai saiz, cuba perhatikan rangkaian nombor dan huruf yang tercetak timbul di permukaan tepi tayar. Sebagai contoh 205/50 VR 16 bermaksud tayar itu mempunyai kelebaran 205 mm, ketebalan (dari rim ke permukana jalan) adalah 50 peratus daripada kelebaran 205 mm dan untuk kegunaan rim bersaiz 16 inci. Huruf VR bermaksud, tayar itu sesuai untuk kelajuan sehingga 240 km/j tanpa menjejaskan kekuatan dan ketahanan tayar.

Keempat
Kebanyakan kita lebih suka memilih tayar import. Bagaimanapun, kebanyakan tayar berkenaan dibuat berdasarkan iklim dan apabila digunakan di Malaysia yang panas terik, jangka hayatnya lebih pendek.

Kelima
Tayar sepatutnya ditukar kedudukannya setiap tiga bulan. Caranya, tayar depan kiri ditukarkan ke kanan belakang dan tayar depan kanan ditukarkan ke kiri belakang.

Keenam
Sekiranya kadar kehausan bunga di bahagian tepi kiri dan kanan lebih cepat berbanding di tengah, ini bermaksud selama tekanan angin tayar kurang.

Okeh sekali lagi jom semak harga taryar sebelum beli di... Kedai Tayar Lazada

Harga minyak hitam Castrol

on Saturday, 10 December 2016

Castrol jenama minyak enjin yang telah ditubuhkan seawal tahun 1960 telah bergitu banyak mendominasikan fikiran masyarakat tempatan.

Khususnya untuk orang yang telah agak berusia. Tanya sahaja Abah , atuk atau pakcik kita yang sudah 40an. 

Minyak enjin yang paling direkomendasi pastinya Castrol. Jenama lain pasti akan disambut dengan gelengan kepala.

Itu cerita mereka yang sudah terbiasa dengan jenama ini... Untuk kita yang masih muda belia pasti ingin mencubanya.

Tetapi sebelum mencuba apa kata kita periksa dahulu tawaran istimewa dari mereka dan kita survey dahulu berapa harganya...

Jadi untuk memudahkan pengunjung laman onlajer.net ini apa kata kita survey dari pautan...

Halaman Jualan atas talian Castrol...



Antara produk yang disenaraikan pada halaman jualan CASTROL...

Nota kaki..

Anda dinasihatkan untuk terus menyemaak pada halaman tersebut supaya anda mendapat maklumat yang jelas , tentang harga dan apa-apa tawaran istimewa dari mereka.

Kenapa anda perlu ada steering lock

on Saturday, 20 August 2016

Ada yang bertanya kepada saya, kenapa kena beli steering lock , perlu ke kita kan dah ada alarm. Malah kereta kita kekadang dah ada second lock pada kotak gear.

Mercedez pun tak pasang steering lock bhai..
Ya la mercedes baru dah terbina gps pengesan jadi kalau hilang munkin boleh kesan. Malah sistem pengera dia kan advance bukan cap ayam.

Kenapa anda perlukan steering lock sedangkan anda sudah punyai alarm yang pasti akan menjerit - jerit apabila ada sesuatu yang berlaku keatas kenderaan anda.

Malah jika ada kenderaan yang diletak di luar dan waktu hujan turun dengan lebat dicampur dengan petir sabung menyambung ada sesetengah alarm kenderaan akan berfungsi.

Jadi perlukah lagi steering lock sebagai kunci kedua kenderaan anda.

Dari saya memang perlu...

Jawapan mudah dari saya ialah, kalau ada yang nak merembat kenderaan anda pun pasti akan fikir dua kali.

Apabila melihat steering sudah terkunci dengan kekunci yang berbentuk baseball.

Dari kaca mata kesusahan itu mereka takde lah nak gatal - gatal nak buat kerja.

Dan steering lock juga munkin boleh dijadikan alat keselamatan untuk melindungi anda dan keluarga anda dari perkara yang tidak di ingini... tak bargitu hihihi.

Okeh dah sembang pasal steering lock , apa kata anda survey - survey steering lock yang berada dipasaran...

Kalau malas nak keluar boleh lah survey dari sini...kedai online Steering LOCK 

Manalah tahu berkenan.


Antara steering lock yang berada dipasaran kedai online Steering LOCK 

Panduan Harga Steering Lock

on Monday, 15 August 2016

Anda pasti tercari - cari panduan harga untuk steering lock dipasaran.



Dengan pelbagai jenis,jenama dan kualiti pastinya anda mahu yang terbaik untuk dijadikan salah satu alat keselamatan ,untuk menjadi kunci keselamatan kedua kereta anda.

Dari itu untuk memudahkan dan seterusnya menjadi panduan harga untuk anda membeli steering lock , anda boleh lah layari halaman jualan steering lock untuk dijadikan panduan ataupun untuk memudahkan anda mendapatkannya.

Untuk maklumat lanjut layari ---> kedai online Steering LOCK 

Tawaran terbaik Minyak Enjin Toyota Fully Synthetic

on Friday, 12 August 2016

Minyak enjin Fully Synthetic khas untuk kereta toyota anda. Dan ia adalah salah satu produk yang paling mendapat tempat pada halaman jualan Minyak Enjin synthetic satu Malaysia.

Maklumat lanjut anda boleh perolehi di EZBUY ENGINE oil


Maklumat produk bagi Lexus Engine Oil Fully Synthetic 5W-40 4L

Lexus engine Oil Product Formulation:
Fully Synthetic 5W40, formulated with a synthetic
base with high lubricating properties.
100% virgin base oil
Product Benefits:
-Improves fuel economy
-Safe for the environment
-Prolongs engine lifespan
-Offers better acceleration response
LEXUS FULLY SYNTHETIC MOTOR OIL
VISCOSITY: 5W-40
GRADE: API SM
CAPACITY: 4L
Made in U.A.E. by SNLOC
Licensed by TOYOTA MOTOR CORPORATION, Japan
100% Original Product

 Maklum balas terbaik dari pelangan yang telah mendapatkan minyak enjin ini melalui pembelian online..

Maklumat lanjut untuk minyak enjin Toyota ini anda boleh dapatkan melalui...
EZBUY ENGINE OIL...

The easiest and smartest way to get your auto insurance

on Monday, 18 July 2016


The easiest and smartest way to get your auto insurance

Qompanion is your insurance advisor and they provide hassle free Malaysian auto insurance at your fingertips. 5 minutes of your time and you will never have to worry about auto insurance again.

At Qompanion, they want to provide you with a simpler, smarter and more efficient way to shop for your auto insurance; all done in five simple steps:

Step 1: Search and compare products & prices

Step 2: Select preferred policy & fill in necessary forms

Step 3: Make payment online, securely

Step 4: Policy will be sent to JPJ for approval

Step 5: Once approved, print policy & you are done!

They understand that sometimes, it can be rather overwhelming when dealing with aggressive and pushy insurance agents – causing you to under-insure or over-pay for a policy. That is why, it is their mission to guide you through that process by allowing you to search and learn about the brands and products, so that you will be able to pick the best deals for you. And, when you have decided to purchase a policy, all you need to do is to click a few buttons and you are done!

It is as simple as that. No additional cost or service charge needed!

No more waiting. No more pushy agents. Purchase your car insurance in 5 simple steps. The easiest and smartest way to get your auto insurance!

For more Details Visit: qompanion.asia

Senarai harga minyak enjin synthetic terlajak laris

on Monday, 25 April 2016

Jom kita belajar ilmu ekonomi rumah tangga.

Walaupun yang membacanya masih bujang tetapi jika dipraktikan, ia mampu menjimatkan perbelanjaan anda.

Kata orang jika kita mampu berjimat dan seterusnya menabung sikit - sikit lama - lama jadi bukit tak bergitu?..

Kali ini saya ingin bercerita tentang tempat yang patut kita survey untuk minyak pelincir kereta kita...

 Dalam situasi ....
 angka meter jalan anda sudah menujukan angka atau masa service ...

Pastinya jika anda seorang yang mementingkan ketahanan enjin akan melakukan service berkala ini..

Dan kebiasaanya anda sendiri akan mem beli sendiri minyak pelincir yang sudah menjadi pilihan hati...
Walaupun dikedai service ada minyak pelincir tetapi jenama pilihan hati memang dah terpahat dihati..

Ramai yang tanya dekat mana nak beli... Kawan pasti berkata...

Setakat nak beli minyak pelincir dekat kedai spare part  biasa je..!
Gerenti Murah!



Tapi bai.. kedai kereta spare part kereta banyak... Harga pun lain - lain..

Oleh itu dari saya... Jika nak beli minyak pelincir... Apa kata survey online dahulu mana lah tahu ia lebih murah dari yang terjual di pasaran..
Mungkin jika rezeki anda baik anda berpeluang mendapatkan cenderamata...

Survey minyak pelincir kereta----> Senarai harga minyak enjin synthetic




Lazada Malaysia


LED Auto MP3 Player

on Monday, 1 February 2016


1.5″ LED Auto MP3 Musica Lettore FM Trasmettitore Modulator SD MMC TF USB Remote Black  

    • Supporting voltage of 12 V
    • Supporting MP3 music format
    • With digital control
    • Supporting TF/ SD card
    • Suitable for all vehicles




Product details of 1.5″ LED Auto MP3 Musica Lettore FM Trasmettitore Modulator SD MMC TF USB Remote Black

Features:
1. 100% brand new and high quality.
2. 1.5 Inch LED displays transmission frequency and play list .
3. Supporting voltage of 12 V
4. Supporting MP3 music format
5. With digital control
6. Supporting TF/ SD card , U-disk input .
7. With remote controller
8.206 FM Frequencies
9. Suitable for all vehicles
10. Charge for iPhone/iPad/Samsung/Htc/Google and other divices
11. Color: Black

image
image
image
image
image
image

More Detail : MP3 LED Player

Mini 60w Car Vacuum Cleaner

on Sunday, 31 January 2016

.Mini 60w Car Vacuum Cleaner JK009  

  • Ultra Light
  • 60 Watt Power with 12 V Car Charging Facility
  • Changeable Back Cover
  • Washable Filter
  • Great for small spaces/cars

Product details of Mini 60w Car Vacuum Cleaner JK009

Clean the interior of your car with ease with MINI 60w Car Vacuum Cleaner Portable Heavy Duty Auto JK009. This stylish vacuum that comes with an elegant translucent design is able to provide suction power when needed. When cleaning a narrow space or hard to reach areas, just replace the head of the nozzle with the crevice attachment. The vacuum cleaner also comes with a bristle attachment to remove stubborn or ground in dirt. Emptying the dust bag is also simple with the MINI 60w Car Vacuum Cleaner Portable Heavy Duty Auto JK009 as it comes with a one-touch button that opens up the dirt reservoir.
More Deatails : Mini 60w Car Vacuum Cleaner

Senarai Semak Harga Minyak Enjin Semi Synthetic

on Thursday, 7 January 2016


Diatas ini adalah antara senarai semak  Harga Minyak Enjin Semi Synthetic, Walaupun kebiasaan kita akan membelinya dari kedai - kedai spare spart atau terus daripada kedai service kereta.

Namun bergitu jika anda mahu menyemak harga - harga minyak enjin , anda bolehlah layari laman - Onshop Motor Oil.

Senarai Semak Harga Minyak Enjin Synthetic


Diatas ini adalah antara senarai semak  Harga Minyak Enjin Synthetic, Walaupun kebiasaan kita akan membelinya dari kedai - kedai spare spart atau terus daripada kedai service kereta.

Namun bergitu jika anda mahu menyemak harga - harga minyak enjin , anda bolehlah layari laman - Onshop Motor Oil.

Panduan Membeli Portable Pump Kit

on Saturday, 3 October 2015

Okeh adakah anda rasa anda memerlukan sebuah Pump angin  12Volt yang bisa dijana oleh sumber kuasa bateri kereta.

Nak beli dekat kedai takut kena tipu dengan Harga yang tidak Munasabah,

Jangan takut sebenarnya anda boleh survey dipasaraya - pasaraya besar seperti Jusco,Giant,Tesco dan mana - mana lagilah Pasaraya yang berada disekitar tempat tinggal anda.

Malah Sebenarnya anda memang berhak pergi mana - mana kedai Aksesories kereta atau Hardware untuk membelek dan bertanyakan Harga. Tiada paksaan untuk anda membelinya.

Selepasa anda berpuas hati dengan harga dan keupayaan Pam Angin itu barulah anda membelinya.

Tetapi jika anda tidak punyai masa anda boleh Survey pada Halaman OnShop ini.

Contoh Produk



Kensun Portable Travel Multi-Use Sports Balls Air Inflator Pump Kit
Apa yang penting plug muat pada car cigarette lighter socket dan Panjang Air House mesti tidak kurang dicampur dengan cable power 3.5mtr , lebih kurang 10kaki.


Maklumat Lanjut anda boleh Layari ONshop Portable Pump Kit

 
© onlajer.net All Rights Reserved
OnLajer