Showing posts with label Blogger. Show all posts
Showing posts with label Blogger. Show all posts

About us- Info Rujukan Awam

on Wednesday, 18 January 2017

Blog onlajer.net adalah blog perkongsian Info atau rujukan awam yang biasa digunakan untuk semua lapisan masyarakat. Semua entri yang dihasilkan adalah berdasarkan kepada maklumat yang dikumpul atau melalui pengalaman admin blog info rujukan awam. dan sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak,  atas maklumat yang tersiar didalam blog ini. Pemilik blog juga tidak akan bertanggung jawab langsung ke atas ketepatan maklumat dan tarikh tutup sesuatu hebahan.

Pemilik blog juga tidak menjamin 100% ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana Hebahan atau rujukan tentang apa jua info yang ada.

Ditegaskan para pengunjung harus memeriksa kepada pautan yang telah diberikan, bagi pengesahan maklumat yang diberikan.



Yang Benar:
Admin.onlajer.net
email:onlajer[at]gmail.com. Gantikan [at} kepada @


RF3 World Firmax3 Malaysia

on Tuesday, 23 February 2016

Daripada  teletran one google , Dikhabarkan satu contest yang bertajuk  RF3 World Firmax3 Malaysia, telah diadakan untuk disertai wargenegara blogger malaysia.

Dari meja bulat bilik kawalan utama, Sekumpulan pejuang - pejuang seo telah mencadangkan untuk  mengadakan contest bagi menghebahkan orginasasi produk kecantikan dan kesihatan untuk pasaran tempatan. 

Dengan mengambil kira pasaran tempatan tentang produk kesihatan  dan kecantikan telah semakin mendapat tempat dihati - hati manusia dari setiap lapisan golongan .

Tidak kira muda tua , kaya, sederhana kaya mereka mahukan penampilan yang angun dan cantik di malenia ini.


Sementara itu para - para pejuang dan karyawan alam siber mampu berjuang untuk merebut hadiah utama yang dikhabarkan cukup lumayan untuk dikongsi atau dijoli .

Mereka pasti beruntung apabila selesai nya contest ini apabila mereka dapat menguasi carta . Paling tidak  mereka boleh terus menyertai keluarga bahagia RF3 World Firmax3.

Dengan kata kunci yang mereka pegang pastinya mudahlah mereka untuk manupulasi tawaran  - tawaran hebat yang telah termaktub pada perjanjian yang telah mereka persetujui.

Pejuang siber ini pasti suka… akan cabaran seperti ini mereka sedaya upaya untuk menguasi kata kunci  dan selepas berakhirnya perjuangan kata kunci pasti mereka  rasa boleh memperluaskan lagi idea daripada empayer blog – blog mereka.

Karyawan alam siber pasti mahukan bentang yang kukuh apabila mereka sudah mula berkecimpung dalam  mazhab aliran internet … Betulkan…?

Berbalik kepada produk Firmax .. seperti apa yang mereka tulis pada halaman website mereka .

Pasti ramai yang mahukan bentuk badan yang cantik, paras rupa yang cantik dan menawan, kulit yang tegang, tiada masalah kulit serta tiada jerawat dan mempunyai tenaga serta Kesihatan yang baik.

Tapi ramaikah yang tahu bagaimana untuk mendapatkan kesemua perkara yang diinginkan tersebut?

Tahukah kita bahawa didalam tubuh badan setiap manusia terdapat satu mekanisma yang mengawal segala perkara yang dingini diatas? Ianya dipanggil sebagai “Hormon”. Hormon memainkan peranan dalam membina sistem tubuh badan manusia seperti fungsi organ tubuhpertumbuhansistem reproduksi, emosi dan tingkah laku malah ia Mengawal Penuaan dimana inilah yang diingini oleh ramai orang iaitu untuk Sentiasa kelihatan muda dan bertenaga.

Justeru itu, adalah sangat penting bagi menjaga keseimbangan hormon didalam badan. Ini kerana, sekiranya hormon berkurangan ataupun berlebihan, ia akan menjejaskan sistem tubuh badan seseorang itu.
Untuk mendapatkan keseimbangan hormon yang baik, seseorang itu perlulah melakukan perkara seperti melakukan pola hidup dan pola pemakanan yang sihat, tidak stress, Sentiasa berolahraga dan perbanyakkan waktu rehat (tidur)

Sebuah perusahaan yang dikenali sebagai RF3World telah memberi satu langkah mudah untuk mendapatkan keseimbangan hormon dalam masa yang singkat. Perusahaan ini telah mengeluarkan satu produk yang dinamakan sebagai Firmax3 Cream.

Kandungan istimewa yang Terdapat didalam Firmax3 ini diketahui dapat mengimbangi pengeluaran hormon secukupnya untuk Kesihatan dan kehidupan yang sempurna. Produk ini juga diakui sebagai pemulih hormon semulajadi yang terbaik.

Secara umumnya Firmax3 bermanfaat dalam:
-      Mengimbangi hormon badan.
-      Menegang dan menaikkan payudara.
-      Menambah kadar metabolisme.
-      Mengurangkan dagu dua.
-      Mengurangkan bawah lengan yang kendur.
-      Menegangkan perut.
-      Membentuk pinggang.
-      Menghilangkan simptom menopause.
-      Mengurangkan kedut.
-      Mengurangkan stress dan sakit kepala.
-      Mengawal hormon thyroxin.
-      Menambah seri pada muka dan badan keseluruhan.
-      Membentuk paha dan punggung yang cantik.
-      Menghilangkan sakit gigi.
-      Mengetatkan faraj.
-      Membantu masalah resdung.
-      Meningkatkan selera seks.

Produk ini juga mampu mengatasi penyakit-penyakit seperti stroke, jantung, diabetes, kolestrol, sakit kepala, vertigo, penyakit kulit, luka akibat kemalangan atau luka diabetes, dan lain-lain lagi.
KELEBIHAN KEPADA WANITA
KELEBIHAN KEPADA LELAKI
·       Mencerahkan dan melicinkan kulit.
·       Menaikkan seri wajah dan kulit.
·       Menghilangkan bintik-bintik penuaan dan Flek.
·       Menegangkan perut dan membentuk pinggang yang indah.
·       Menghilangkan gejala menopause.
·       Mengurangkan kedut di wajah.
·       Meningkatkan gairah seks.
·       Membantu meredakan / memulihkan fibroid dan cyst / PCOS.
·       Membantu wanita yang sulit hamil.
·       Darah haid berwarna merah terang dan lebih cair.

·       Meningkatkan jaringan reproduksi pada lelaki seperti testis dan prosstat
·       Membentuk otot dan tulang.
·       Menjaga Kesihatan tubuh dan mencegah osteoporosis.
·       Menigkatkan gairah seksual.
·       Membantu meningkatkan tenaga.


Buatlah pilihan anda sendiri didalam menjaga keseimbangan tubuh badan anda supaya sentisa sihat dan awet muda. Semoga dengan pengongsian ini dapat membantu dalam mendapatkan tubuh badan yang baik.

Sudah semestinya produk mereka terdiri daripada  Produk Makanan tambahan dan juga produk kosmetik ataupun dikira produk untuk luaran.

Daripada laman website mereka, empat produk ini diterangkan secara ringkas seperti dibawah ini...

SOULMAX3 
Produk krim pertama RF3 World dan pertama di Malaysia menggunakan kaedah terapi dari bahan tumbuhan semulajadi dari seluruh negara.
Sejenis produk penstabil hormon yang berfungsi sebagai pemulih hormon dalaman yang boleh merawat pelbagai penyakit yang berpunca akibat dari ketidakseimbangan hormon seperti tekanan, menguruskan badan, menegangkan payudara dan sebagainya.
Ia diproses menggunakan teknologi Nano untuk menengangkan kulit dan memperbaiki sel kulit.

FIRMAX3
Produk minuman gabungan untuk kesihatan luaran dan dalaman yang menggunakan 7 teknologi dari 6 negara.
Fungsi memperbaiki sel-sel yang mati dan bertindak menjadi antioksidan yang terbaik.
Kesan yang sangat positif pada kecantikan kulit, kesegaran tubuh badan, minda dan yang paling utama untuk kehidupan yang sihat.

O2MAX3
Serum khusus untuk pencerahan kulit yang mengunakan oksigen sebagai penghantar serum masuk ke dalam kulit. Berfungsi membersihkan, memperbaiki dan memutih wajah serta membunuh bakteria.
Dalam masa sama ia juga boleh mengubah tekstur kulit kelihatan lebih licin dan cantik. Menghidrat dan menambah antioksida pada permukaan kulit, menambah baik penampilan kulit, tekstur, seri dan gaya hidup.

SLIMAX3
Bukan sejenis pil kurus, lotion atau krim kurus. Slimax 3 menggunakan teknologi Monte Carlo yang berasaskan Gel Air yang mudah menyerap, tidak melekit dan tidak panas. Mengandungi 19 ramuan terpilih yang dapat memberi kesan pantas.
Kelebihan Slimax 3 membantu mencairkan darah dan melancarkan peredaran darah pada tubuh badan terutama pada bahagian yang berlemak.
Disamping itu membantu membakar lemak secara maksimum dan dapat mengurangkan masalah selulit.

Dalam website mereka mereka ada menerangkan bagaimana cara pengambilan produk – produk mereka .

Jenis – jenis yang patut diambil mengikut kesesuai indivdu.

Disamping itu setiap produk merekajuga disertakan ramuan – ramuan yang mereka gunakan , untuk menghasilkan  produk  mereka.

Keberkesanan produk juga diterangkan .  Dalam jangka masa berberapa hari  kesan produk mereka akan mula menampakkan hasil dan juga  anda boleh menghubungi mereka apabila anda mempunyai keraguan ataupun masalah dalam mengunakan produk keluaran syarikat mereka.


Anda mahu canti mahu berseri , pastinya anda mahu kelihatan marvelous di malenia ini. 
RF3 World syarikat pengeluar produk yang khusus untuk kesihatan dalaman dan luaran. Terdapat empat (4) produk terbaik yang sering mendapat permintaan tinggi, iaitu:
  1. SOULMAX3
  1. FIRMAX3
  1. O2MAX3
  1. SLIMAX3
RF3 World juga membuka peluang keusahawanan kepada mereka yang minat untuk menjadi usahawan. Anda dapat menjadi usahawan sebuah syarikat produk hebat, tanpa modal yang tinggi dan menghasilkan keuntungan yang berlipat ganda.
Untuk sebarang informasi tentang produk boleh hubungi Team Agen RF3 World yang merupakan pengedar sah RF3 World.
Facebook Page: RF3 WorldNor Jannah: 017 344 8876
Yuli: 019 302 5099
Mahani: 011 3124 8158
Faezah: 012 906 3849

Artikel yang saya tulis ini adalah salah satu artikel untuk contest RF3 World Firmax3 Malaysia.

Contest ini dianjurkan oleh: AkmaOmar.com ditaja bersama RF3 World,RF3Worldmy.wordpress.comOmbakCreatives.comBengkungOpah.com,AlphaLipid.mydammahumnib.comKongsiBersamaNoraOnlajer.com

CPUV Pernah hadir kepada blog yang kurang aktif ?

on Monday, 21 October 2013

Onlajer.Net adalah blog peribadi yang saya naik taraf daripada blogspot. Masih mengunakan flatform Kebanyakan artikel didalam blog ini adalah nota - nota Asas elektrik dan berberapa panduan yang saya kumpul daripada sumber -sumber yang saya kumpul untuk kegunaan saya atau kepada mereka yang memerlukan maklumat berkaitan asas elektrik mahupun panduan amalan sepanjang hayat.

Kebanyakan artikel disini juga saya telah juga pindahkan kelaman onlajer.com sebagai backup ataupun untuk menguatkan lagi kedudukan laman wordpress saya namun bergitu apa bila saya menyemak akau nuffnang saya laman .net ini juga pernah menerima iklan CPUV dan trafik harian yang tidak kuran 300uv sehari walupun saya jarang - jarang updated disini.



Oleh kerana CPUV Pernah hadir kepada blog yang kurang aktif ini, Makanya aku terpaksalah meaktifkan kembali blog ini walaupun yang hadir hanyalah daripada enjin carian google, Mana lah tahu Cpuv akan hadir dilain kali..

Untuk Motivasi Updated hari - hari sila Muat Turun Kaedah Motivasi Merah Jambu ini!

Video Klik Dengan Bijak

on Thursday, 10 October 2013

Hari ini aku ada terbaca dekat akhbar tentang satu kontest video Klik Dengan Bijak telah dimenagi oleh sebuah sekolah di johor , oleh kerana aku baca sambil lalu je lupa pulak sekolah yang menang.

Jadi aktiviti aku seterusnya mencari di berita harian online namun aku gagal menemuinya jadi leh kerana aku malas nak cari ;lagi aku tampal lah Klip Youtube yang bertajuk Klik Dengan Bijak.





Chipsmore Tawar Hadiah ke Jepun

on Monday, 7 October 2013

Wow ada iklan yang menari - nari lah dekat blog ini cuba tengok apa ceritanya?

Laa rupanya ajak main game untuk berpeluang pergi ke Jepun 5hari 4 malam tu, wah best apa benda free kan.. 

Sambil berseronok ... sambil itu berpeluang memenangi hadiah percutian ke Jepun , bole lah buat apoiment dengan Ultraman hehe..

Best kan kalau best koraang boleh lah singah ke  http://www.chipsmore.com.my/ atau iklan yang muncul dekat blog ini.


Antara hadiah yang boleh dimenangi adalah seperti :-


Bestkan hadiah dia! main game menang hadiah takdelah macam aku asyik kena buat ayat dengan link je semata - mata nak menang  Kontes review klinik cinta. hehe

Google Trend

on Saturday, 5 October 2013

Aku sengaja lah letak sini biar senang sikit nak tengok mana yang popular manalah tahu satu hari nanti selain teknik - teknik buat Duit dari Jobdirumah  tergerak pula nak buat ikut kata kunci yang popular hari ini..0


Saya Nak Masuk Dalam Bloglist Fuh.My!

on Thursday, 25 April 2013

Dengan Purata Page View harian 50,000 sehari semua blog pasti hendak masuk senarai pada blog list Fuh.my aku pun tidak terkecuali. Lebih -lebih lagi dengan reputasi Google Page Rank 3 mana boleh hendak melepaskan peluang untuk berada di laman sesawang yang berkualiti ini. Alexa mak datuk bawah 50k tu Blog Dr.Fuh ini memang popular di Malaysia.

Dengan syarat yang cukup mudah seperti dibawah ini:-
Follow blog fuh.my ni (widget follower ada kat bawah sekali)
Masukkan blog fuh dalam bloglist blog Utama
Tekan g+1 
Masukkan banner di bawah
Dah siap semua, tinggalkan link ENTRI

Siap mudah bukan tapi tawaran ini hanya sah sehingga 30April tahu ini apa lagi brother dan sister terjah woi Home page PR3 tu sesuai sangat untuk onlajer.net yang baru berpindah ni.



Cis nak sangat masuk dalam bloglist Dr.Fuh entry dah macam tungang langang.

Mula Dari Juta - Juta

on Saturday, 20 April 2013

Hari ini masuklah hari yang kelima blogspot ini berpindah ke custom domain.graf pada Alexa rank telah mula menunjukan data . Dengan angka juta onlajer.net telah cuba untuk menyusutkan angka keparas yang lebih baik. Trafik yang hadir kesini juga masih banyak dari search engine mungkin aku sudah kurang mempromosikan blog yang ini.


Screen shot pada hari jumaat menunjukan angka 20 juta untuk onlajer.net satu ukur tanda bagi permulaan cerita.


Alhamdulilah dari 20 juta telah menjadi 7 juta satu pencapaianyang agak mengembirakan bagi sebuah blog yang kurang mengeluarkan cerita - cerita hiburan haha.




Pindah Untuk Tak Terkalah

on Tuesday, 16 April 2013


Sudah berberapa minggu takde apa cerita diruangan ini disebabkan tumpuan di onlajer.com. dengan ini mood untuk menulis di blogspot agak merundum rata - rata pelawat yang hadir kebanyakan dari search engine. Sama sekali tidak menyalahkan rakan - rakan blogger pastinya mereka akan hadir jika ada update terbaru, atau ada entry yang berguna untuk dibuat rujukan.

Semalam selepas berbincang dengan blogger - blogger terhebat saya telah membuat keputusan untuk berpindah. ya berpindah dari blogspot.com ke onlajer.net.  Rasanya banyak sangat aku menghadam cerita karut dari en john supaya beralih la ke hosting dan domain sendiri. Tak kira lah anda ingin mengunakan flatform blogger atau wordpress cuma sebaiknya guna domain dan hosting sendiri.

Disini saya beruntung kerana admin oneblogsocial sudi membantu saya berpindah. dalam masa tak sampai satu hari sudah menjadi onlajer.net. I say lupa nak print screen alexa onlajer blogspot la sebagai tanda kenang - kenangan.

Saya berharap dengan perindahan ini akan dapat lagi semangat untuk saya merapu dan meraban.

Untuk hosting Rajawali terima kasih kerana telah menjadi syarikat yang menguruskan pertukaran ini.



Menarik Di Dalam

on Tuesday, 12 March 2013


Tengok tajuk sahaja membuat orang nak mengklik masuk, sekali dah masuk cis benda ini sahaja yang nak diberitahu poyo betul hehe. Sebenarnya dibawah ini adalah kata kunci yang agak selalu juga menerjah masuk kedalam blogspot ini. Mungkin disebabkan ramai yang mencari maklumat yang berkait dengan asas elektrik membuat kata kunci ini selalu di cari - cari. (Budak - budak letrik ni nak buat buku log ke apa).


Mengikut analisa search keywords lapan dari sepuluh kata kunci yang masuk adalah merujuk kepada nota-nota yang berkait dengan "asas elektrik" denga itu nota yang telah aku taip kembali diblogspot ini telah mendatangkan hasil dan terbuktilah kata kunci jangka panjang sentiasa memberi trafic pada muka blogspot ini disamping itu entry - entry yang berkait rapat dengan keagamaan.

Oleh kerna yang sedemikian dengan rasa senang hatinya aku tampalah sebahagian entry yang berkaitan keyword tersebut dibawah ini:

Asas Elektrik
Lukisan Pendawaian
24H timer
Harga Tembaga
Ciri-Ciri Ahli Syurga


Yang Lain






Pemasangan Frame Pintu

on Tuesday, 17 April 2012

Kebiasaanya aku tak ambil port tentang cara nak pasang frame pintu,pangil je kontraktor habis cerita.

 kalau frame itu nak oder cuma bagi ukuran dan cakap dengan salesman tu nak buka kanan atau kiri settel, tak payah nak kaji2 lagi.

Tapi pasal dapat site manager yang banyak cengkadak semua benda pun nak tahu aku bagi no tel salesmen engkau call sendiri.Last-last salesman tu cakap dengan aku banyak susah la ini orang satu frame pun mahu sampai 2 minggu baru conform order,bukan lu mau pasang ma.

Tapi last-last aku juga yang dapat rahmat infonya jadi dengan senang hatinya aku share untuk korang Door frame Catalog

Odering Procedures & Material Colour



Installation Pocedures



Nota:
Langkah pemasangan frame ini berguna untuk anda jika frame pintu jenis kayu anda diserang dengan anai-anai anda boleh menjimatkan kos pemasangan di rumah anda. opss ada sapa nak survey pintu dan aksesories boleh klik Pintu Rumah Kita. Dan dibawah ini ada video cara pemasangan frame pintu.

 
© onlajer,Net All Rights Reserved
OnLajer