Showing posts with label gadget. Show all posts
Showing posts with label gadget. Show all posts

Cara Mudah Membuat Bandingan Harga Thumb Drive

on Monday, 13 February 2017

Thumb drive salah satu gadget yang sangat diperlukan ketika ini.

ia juga dikenali sebagai USB drive, USB stick,pen drive, jump drive, flash-disk dan USB memory.

Dengan adanya thumb drive ,dengan mudah anda dapat menyimpan atau memindahkan data dari komputer atau telefon pintar.

Ketika ini sesebuah thumbdrive boleh menyimpan data sehingga 128gb, Tidak seperti dahulu diawal - awal pemasaran nya, yang hanya menyedikan ruang simpanan 1gb. (mengikut pengalaman saya).

 Tahukah anda bahawasanya Pua Khein-Seng yang berasal dari Sekinchan, Selangor, Malaysia. Dia digelar sebagai "Father of Pen Drive".

Beliau pengasas kepada Phison Electronics yang berpengkalan di Taiwan. Syarikat beliau dipercayai antara syarikat pertama yang mencipta dan memasarkan pendrive.

Namun bergitu syarikat dari singapura telah berjaya memenangi hak paten untuk pengeluaran thumb drive ini. - Cerita lanjut tentang sejarah thumbdrive  - thumbdrive Wiki

Bahagian dalaman lazim pemacu kilat


Image - wikipedia

1 Penyambung USB
2 Alat pengawal storan massa USB
3 Titik ujian
4 Cip ingatan kilat
5 Pengayun kristal pemasa kuartza 12 MHz
6 LED
7 Suis lindung tulis
8 Ruang cip ingatan kilat kedua





Okeh untuk anda mahu membuat bandingan harga Thumb Drive atau sengaja mahu survey - survey harga, kapasiti dan jenis anda boleh lah layari halaman jualan .

 - Thumbdrive.




Senarai Harga solar powerbank

on Saturday, 24 December 2016

Saya tidak perasan bila saya terperasan tentang kewujudan solar powerbank. 

Disebabkan serba sedikit saya mengetahui tentang bahaya bateri penyimpan tenaga ,kos yang ytinggi untuk menyelengara dan juga kemudahan yang dapat di berikan oleh alat kuasa solar ini. 

Kebiasanya di negara kita kuasa solar digunakan untuk memanaskan air untuk bilik air. Dan dikawasan pendalaman ia diguna untuk menjadi sumber tenaga untuk pencawang telefon.

Dan dibawah ini saya sertakan berberapa jenis powerbank solar yang berada dipasaran. Tinggal anda hanya perlu memilih yang terbaik atau berdasarkan review pada halaman jualan powerbank ini.

Maklumat lanjut hanya di ...Solar Powerbank 
Antara model yang ada di laman jualan powerbank solar.

WowWednesday (Bluetooth Selfie Stick )

on Wednesday, 8 June 2016

Bluetooth Selfie Stick
Remote Button Bluetooth Selfie Stick Universal Wireless Para Selfie Monopod For Iphone 6 Groove Bluetooth Selfie For SAMSUNG For more Details : --->Bluetooth Selfie Stick

LED Auto MP3 Player

on Monday, 1 February 2016


1.5″ LED Auto MP3 Musica Lettore FM Trasmettitore Modulator SD MMC TF USB Remote Black  

    • Supporting voltage of 12 V
    • Supporting MP3 music format
    • With digital control
    • Supporting TF/ SD card
    • Suitable for all vehicles




Product details of 1.5″ LED Auto MP3 Musica Lettore FM Trasmettitore Modulator SD MMC TF USB Remote Black

Features:
1. 100% brand new and high quality.
2. 1.5 Inch LED displays transmission frequency and play list .
3. Supporting voltage of 12 V
4. Supporting MP3 music format
5. With digital control
6. Supporting TF/ SD card , U-disk input .
7. With remote controller
8.206 FM Frequencies
9. Suitable for all vehicles
10. Charge for iPhone/iPad/Samsung/Htc/Google and other divices
11. Color: Black

image
image
image
image
image
image

More Detail : MP3 LED Player

Tablet Murah Dari Logicom Ecran

on Monday, 11 January 2016

Tablet Harga Terbaik RM109 Untuk Masa Yang Terhad!

Jika sayang nak bagi anak - anak main dengan Gadget anda yang mahal - mahal boleh cuba yang ini!

Tempahan Hanya Di - 

http://lynk.my/8wUH


Detail - 
Logicom Ecran 7" S732 8GB WiFi Tablet (White)
2 Months Local Supplier Warranty
7" 800x480 pixels Five point
Android 4.4 Kitkat
Dual core - 1.0GHz
8GB ROM / 1GB RAM
Support microSD card (up to 32GB)
Support multi-languages
2000mAh Polymer Battery

Oder - http://lynk.my/8wUH

ISAW A3 EXTREME 12MP 1080P 60fps WIFI LCD Action Camera Black

on Tuesday, 29 December 2015


  • 12MP Sony ExmorR CMOS sensor
  • 1080p, 60/30fps Full HD recording
  • 2"LCD for setup and playback
  • Wi-Fi, HDMI
  • Time Lapse, Burst, Multi-File REC.
  • Waterproof, 60m/196ft
  • Android, iOS compatible

Product details of ISAW A3 EXTREME 12MP 1080P 60fps WIFI LCD Action Camera Black

Isaw A3 Extreme is the flagship device of Isaw. The latest action camera comes with F/2.4 high precision lens and a 12-megapixel sensor.

The camera supports video recording quality 1080p at 60fps, 960p at 60fps, 720p at 120fps, and WVGA at 240fps. The highest quality image within Isaw A3 Extreme is provided by best-in-class 12MP Sony?s Exmor R sensor.

Isaw A3 Extreme includes everything you could imagine within action camera. There is a built-in LCD-screen, as well as Wi-Fi support. These features allow you, at no additional cost, view photos and videos directly through viewfinder, or enjoy a live stream.

Mounted on a tripod or a head strap, Isaw A3 Extreme still can be fully controlled via smartphone or a tablet through Wi-Fi. There are free downloadable apps provided both for Android and iOS platforms.

Isaw A3 Extreme measures 2.40x1.69x1.26in (61x43x32mm). As it is with previous iterations, this version is still one of the most compact and light-weight in the market, ready for all types of extreme activity.

It is very easy to operate, and it has a separate button for default settings so that you don't have to enter the main setup. You can find power/shutter button on the top, and two menu settings buttons on the front. There are battery and microSD-slot on the right side, as well as USB and HDMI-ports on the left side of the cam.

You can check Wi-Fi status via LED on the camera?s body as well as via special Wi-Fi icon on the LCD screen.

ISAW A3 Extreme is powered by 1200 mah Li-ion battery able to provide up to 2 hours of continuous recording, that is quite enough for the most outdoor activities.

Unlike other action cams in the market, ISAW A3 Extreme includes some unique possibilities.

Time Lapse video is one of the perfect features ISAW A3 Extreme can provide, especially for the beginners. The cam captures every 1/3/5/10/30 sec, and easy generates Time Lapse video files, so that you don?t need to spend much time connecting separate frames into the whole film.

Aqua-mode is for underwater shooting. It compensates the red and reduces the blue, making the image bright and vivid even in the water.

Specifications of ISAW A3 EXTREME 12MP 1080P 60fps WIFI LCD Action Camera Black

What's in the box:
  • 1 x ISAW A3 Extreme Action Camera (Black)
  • 1 x Short Connector
  • 1 x Long-Neck Connector
  • 1 x Connecting Screw
  • 1 x Open Frame
  • 1 x Surf Board Mount
  • 1 x 196ft Waterproof Mount
  • 1 x Battery
  • 1 x Opened Backdoor
  • 1 x Curved Helmet Mount with 3M Adhesive Tape
  • 1 x Tripod Mount
  • 1 x Flat Mount with 3M Adhesive Tape
  • 1 x 3M Adhesive Tape
  • 1 x USB Cable
  • 1 x 90 degree Rotate Connector
General Features:
SKUIS650ELALLD6ANMY-575324
Battery TypeLi-ions Rechargeable Battery
ColorBlack
Megapixels12.0
ModelA3 EXTREME 12MP 1080P 60fps WIFI LCD Action Camera
Size (L x W x H)25x12x7
Weight1.7kg


More Detail : ISAW A3 EXTREAM

Jam Pintar Mampu Milik

on Tuesday, 10 November 2015

Nampak gaya saya kena jugalah mengunakan Jam pintar , Tunggulah komisen yang akan datang cukup sahaja budget akan ku sambar satu.
Sudah lumrah kita apabila ada sesuatu yang murah dah berkualiti kita, Sudah pasti kita akan tertarik dengan tawaran yang diberikan. Seperti tawaran – tawaran yang dicetak pada flyers dan katalog pasar raya – pasar raya disekeliling kita.

Jam Pintar yang terpapar ini adalah versi Andriod dan IOS, maknanya jika anda penguna iphone jam ini juga sesuai untuk di pairkan.

Jika anda seorang yang lasak dalam aktiviti seharian jam ini berfungsi sebagai hands free, maknanya anda tidak pelu mengeluarkan smart phone anda.

Dan anda boleh menjadikan jam pintar ini sebagai remote control untuk kamera anda. Sesuai benar untuk anda yang suka berposing – posing atau berselfie dengan teman – teman anda.

Setakat baca sms, weechat,whasapp mahupun berfacebook jam pintar ini akan memaparkanya untuk anda.

Apa yang menarik jam pintar ini juga boleh membaca atau memaparkan contact daripada smart phone anda.

Harga yang ditawarkan untuk Jam Pintar ini Dibawah RM100, Tetapi ia juga bergantung kepada stock yang ada.


Survey Harga Jam Pintar Iwatch

Survey Harga Terbaik Mouse Untuk Contest Lynk

on Thursday, 5 November 2015



Tajuk atas tu sebenarnya hanya gempak takde pun kaitan dengan contest. Hanya jika anda ingin memenangi Hadiah sehingga RM4000, Anda memang patut memasuki Contest Review Llynk. ITu sahaja.

Baik salah satu aksesories PC atau laptop yang harus saya miliki adalah Sebuah Mouse. Tidak kiralah jenis wireless, Jenis laser optik, mahupun model old scholl yang punyai bebola dibawahnya.

Apa yang penting mestilah Mouse, Lebih - lebih lagi saya penguna sofware autocad. Mouse ataupun tetikus adalah diibaratkan jantung untuk kerja - kerja melukis atau menaip .


Oh ya jika anda mahu membeli Mouse , pastikan anda survey dahulu harga nya.

Zaman sekarang , Zaman untuk kita berjimat cermat , Kita survey , Bandingkan harga baru beli.

Jadi untuk anda yang tidak punyai masa untuk membuat penilaian anda boleh sahaja mula survey dari sini. Kedai Mouse Pilihan Rakyat.

Review Lynk Harga Terbaik Power Bank

on Wednesday, 4 November 2015

Salah satu aksesories untuk seorang  blogger atau untuk penguna tegar telefon pintar adalah sebuah Power Bank.

Lebih - lebih lagi anda seorang heavy user dan bateries telefon anda tidak dapat menampung pengunaan anda selama lapan jam, Seunit power bank akan dapat menyelesaikan masalah anda ketika anda memerlukanya.

"Anda terpaksa keluar daripada pejabat, Usah risau kerana bekalan kuasa untuk telepon saya sentiasa ada".

Jadi untuk anda penguna XOX,penguna telefon pintar, Peserta Contest Review Lynk.My 2015 yang selalu update blog melalui phone.

Jika anda belum mempunyai power bank atau mahu membeli lebih daripada seunit anda boleh lah melayari Halaman Onshop Power Bank untuk survey - survey harga dan membaca sendiri spesifikasi Power Bank ini.

-Survey Harga DiSini-

USB PORT Power Socket Outlet Untuk Kereta

on Monday, 2 November 2015

 Satu masalah apabila Kereta yang kita pandu hanya mempunyai satu punca kuasa,(power socket outlet).

Tengah nak power up GPS,Bateri phone low batt pulak tu , jadi sudah tentu anda perlukan 2 port USB.

Contoh 2 Port USB


Ini adalah antara contoh "double USB port " yang ada dipasaran. Harga juga tidak terlalu mahal sekitar RM10 keatas bergantung kepada jenama dan kualiti.

Jika mahu anda boleh survey pilihan produk Dan harga USB Power outlet dari halaman onshop USB .

P/s : Untuk anda yang mahu memenangi sehingga RM4000,Layari  - Contest Review Lynk.My 2015

Pineng PowerBank 1000mAH

on Saturday, 15 August 2015

Pineng PN983 10000mAH Lithium Polymer Slim PowerBank Yellow  

Pineng  PN983 10000mAH Lithium Polymer Slim PowerBank Yellow 1 Year Local Supplier Warranty
  • 10000 mAh
  • Dual USB output
  • LED Display and flashlight
  • Compatible with any USB pow


No.1 Pineng PowerBank

on Saturday, 8 August 2015

Pineng PN968 PowerBank 10000mAh (Grey)



he smartphones of today are filled with applications to help us get about. Some may use it for work, others for leisure. Whatever you may use it for, a smartphone or mobile device with an empty battery is useless to have. Thanks to this very portable Pineng PN-968 power bank, you can recharge and refill your battery when you see fit.

Dual Ports
It has two USB ports, making the PN-968 by Pineng a very versatile power bank to own. You can now charge not one, but two mobile devices simultaneously. All you require is a charged power bank and the right USB cable for your devices. Let it be a smartphone or a tablet, you’ll always have a charge in your devices.

LED Display
Internally, the PN-968 power bank has an ample 10,000 mAh capacity, ideal for any occasion and for a lot of mobile devices, ranging from smartphones, tablets, GPS, or even MP3 players. It’d be ironic to have an empty power bank, but thanks to its LED display, you can figure out how much energy it has left This will let you calculate when the power-bank itself needs a recharge.

Safety Precautions
When we plug in our devices into a power-bank, we’d expect it to charge our battery quietly. But with energy running in and out of the PN-968, its best to take the necessary precaution to protect you and the device. It has a built in IC to prevent any overcharging, over discharging or short-circuits from occurring while it is active.

More Detail of  Pineng PowerBank 

 
© onlajer,Net All Rights Reserved
OnLajer